Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Дунав - 06.09
Дунав - 06.09
В събота имах интересен излет
Решихме с едно приятелче да погледнем на ситуацията "отвътре навън", т.е да вземем лодчицата и да обиколим тукашните островни групи в търсене на мудни хищници
Деня беше прекрасен, Реката - също, и всичко навяваше в душите ни оптимизъм за часовете пред нас:

Не знам защо, но имах твърдото усещане, че не може в ден като този да нямаме успех. Вярно, че бяхме изпуснали сутрешния пик на активността, но пък какви места изникваха пред очите ни - като извадени от някоя спинингова енциклопедия! Дебели бързеи, тихи заливчета, паднали клони и дървета, водовъртежчета и обратни течения... напълно недостъпни откъм брега. Абе много красиво с една дума:

Часовете обаче минаваха и все повече усещах, че освен с фотография и съзерцание май с нищо друго не се занимавахме както трябва
Рибки нямаше на въдиците, а учудващото беше, че и никъде във водата не се виждаха подгонвания
Започнаха да ме обземат първите притеснения, че май пак целия ден ще отиде на вятъра...особено след като безрезултатно минахме през едно ръкавче, в което по моему трябваше да има поне някоя писалчица
Или както каза моя спътник този ден - "аз ако бях щука нямаше да мръдна от тези места"
Е да, ама щуки нямаше и ние продължихме нататък...

Ей това място пък беше като нарисувано за бяла риба
Не се вижда много добре, но точно след края на острова се образува страхотен водовъртеж с каменисто дъно и дълбочина около 5-6 м. Ако пък аз бях бяла риба нямаше да мръдна от тук
Наближаваше обед, слънцето взе да препича здраво и моите надежди за някакъв резултат леко взеха да се изпаряват
С друга лодка при нас пристигна колегата Цено и заедно се мушнахме в един ръкав за да навестим един друг наш колега. Много е готино така - бръм насам, бръм натам, среща с познати муцуни и лафче между сериите от напъни
И добре, че беше Цено, за да открие спининговата сметка за деня, макар човека да не е отявлен спинингист
Откри я с един хубав распер около 1.5 кг. (пуснат) на Мепс Аглия Лонг N5! Малко след него дойде ред и нашия отбор да се разпише
Колегата се сбори мъжката с един немирник:

Загреба си го сам и го измери - добър рибок малко над 2,6 кг.
(Пуснат!)

Сега вече можеше да се ухилим и да си изберем една хубава сянка на брега за да починем и да хапнем докато отминат обедните жеги. Направихме го в добра компания на приятели, в комбинация със студена биричка и хубаво мезе
Животът може да бъде много, много приятен на моменти
Въпреки всичко ме глождеше мисълта, че аз все още не се бях разписал този ден и тайничко се надявах следобяда да е по-благосклонен
Напуснахме удобната сянка и масата някъде към 15.30 и се впуснахме в нови обиколки и нови опити да открием гладните рибки... Скоро Реката се усмихна и на мен, благодарение на едно мое малко странно хрумване
Отначало взех две маломерни бели рибки, а по-късно и ококорен распер в стандартни размери - 1.5 кг. Не го измерих, защото побързах да го пусна, а за съжаление не успях и да го снимам като хората
Затова пък снимах едни прелитащи патки над нас

Денят завърши чудесно и макар привечер да не успяхме да хванем повече рибки бяхме доволни от себе си. Беше и един много полезен ден, поне за мен, защото ми позволи да погледна на Реката и на себе си от малко по-друг ъгъл
И накрая разбира се за къде сме без един Дунавски залез

Поздрави!

Деня беше прекрасен, Реката - също, и всичко навяваше в душите ни оптимизъм за часовете пред нас:

Не знам защо, но имах твърдото усещане, че не може в ден като този да нямаме успех. Вярно, че бяхме изпуснали сутрешния пик на активността, но пък какви места изникваха пред очите ни - като извадени от някоя спинингова енциклопедия! Дебели бързеи, тихи заливчета, паднали клони и дървета, водовъртежчета и обратни течения... напълно недостъпни откъм брега. Абе много красиво с една дума:

Часовете обаче минаваха и все повече усещах, че освен с фотография и съзерцание май с нищо друго не се занимавахме както трябва

Ей това място пък беше като нарисувано за бяла риба

Наближаваше обед, слънцето взе да препича здраво и моите надежди за някакъв резултат леко взеха да се изпаряват

И добре, че беше Цено, за да открие спининговата сметка за деня, макар човека да не е отявлен спинингист

Загреба си го сам и го измери - добър рибок малко над 2,6 кг.

Сега вече можеше да се ухилим и да си изберем една хубава сянка на брега за да починем и да хапнем докато отминат обедните жеги. Направихме го в добра компания на приятели, в комбинация със студена биричка и хубаво мезе

Напуснахме удобната сянка и масата някъде към 15.30 и се впуснахме в нови обиколки и нови опити да открием гладните рибки... Скоро Реката се усмихна и на мен, благодарение на едно мое малко странно хрумване

Денят завърши чудесно и макар привечер да не успяхме да хванем повече рибки бяхме доволни от себе си. Беше и един много полезен ден, поне за мен, защото ми позволи да погледна на Реката и на себе си от малко по-друг ъгъл

И накрая разбира се за къде сме без един Дунавски залез

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Re: Дунав - 06.09
Особено на фона на слабата година, тоя излет определено ще ми държи влага повечко време 

- stoianoff
- научил се да хвърля
Браво - страхотен репортаж колега! Наистина има понякога такива хубави моменти, които само хора с нешето хоби оценяват!
Едри!
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Чудесен излет
Дунава винаги има с какво да те изненада 

- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Както винаги невероятно!
Малко на шега, но една молба към всички майстори на фотото - колеги, поствайте особено красивите снимки с малко по-висока резолюция, за да можем да им се радваме максимално
Тук специално визирам залеза - нямам думи, Стефко!
Малко на шега, но една молба към всички майстори на фотото - колеги, поствайте особено красивите снимки с малко по-висока резолюция, за да можем да им се радваме максимално

Тук специално визирам залеза - нямам думи, Стефко!
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Е, това е вечният философски въпрос - винаги има обратна страна...
Но, може и с воден знак, като твоите. На мен не ми пречи, даже се радвам, че мога да видя кой я е направил, особено когато е уважаван колега.
Хайде стига, че оспамих хубавата тема.
Успехи!
Но, може и с воден знак, като твоите. На мен не ми пречи, даже се радвам, че мога да видя кой я е направил, особено когато е уважаван колега.
Хайде стига, че оспамих хубавата тема.
Успехи!
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Като в national geografic са ти снимките.Прекрасен тур по река Дунав.
Тоз, който падне в бой той не умира.
- daniel_g
- разбира нещата

Браво за добре изкараният уикенд

А за сома 8,5 кила на Цено, разбра ли !
Това си е рибе, което заслужава адмирации

- Бисо
- сериозен играч
Евала
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Да, разбрах и за него, още рано - рано тази сутринdaniel_g написа:![]()
![]()
![]()
Браво за добре изкараният уикенд
А за сома 8,5 кила на Цено, разбра ли !
Това си е рибе, което заслужава адмирации