Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Един бургазлия във Варна
Един бургазлия във Варна
Някои може да кажат, че не е за успешни, но слагам тук по три причини. Първо за сефте ходя там и не очаквах нещо кой знай кво. Второ за сефте бройката на зизитата минава пръстите на ръцете и трето колегите около мен средно имаха по 2-3 заргана и още толкова платерини всеки. Некои ора ме изгледаха учудено като взех отпуск за море през септември (вместо юли или август).Като разбраха, че отивам във Варна недоумението им стана пълно. Викам рибата на юг я излових та затова насевер
.04,09,08 беше ден за път, набавяне на църви, настаняване и разузнаване къде аджеба се намира прословутата буна на Ной. На 05,09,08 в 6 и нещо колегите вечек я мятаха. На северния рог на плаваща мушнах два заргана до седем и сетне последва дълга пауза. Морето леко се накъдри и към 8 и нещо вече фърлях полупотъващата алачурулик и бройките полека лека нарастнаха. Закачих и доста едра платерина, която първо тръгна в ляво и не знам как не оплете двете дъна на колегата до мен, а след това сви рязко в дясно и на 3 м от брега се откачи без дори да и видя гърба. Въздъхнах и продължих зарганите-краен резултат 11 бр.+един пуснат(беше само педя)+1 изпуснат пред тетраподите(слънцето ме заслепи)+2 платерини+2 атерини. От 12,15 до 12,30 ч беше пика. Първо дръпнах с две последователни хвърляния две зизита, последва още една изпусната 0,5 кг платерина и още една фаната. Изпускането на рибата беше комично.Извадих я над водата и таман да я фана с парцала и се откачи до мен падайки в/у тетрапода. Викам си сега та застъпих и като се лъзна тая мазница м/у тетрапода и маратонката....
Рибата изхвърча на една страна в морето, аз залитнах на друга страна и замалко да я последвам с въдицата. М/у другото явно беше на мода да се ходи без кеп за риба щото мярнах само един и доста колеги имаха по 2-3 изпуснати платерини. На 06,09,08 ме гонеше карък-червеите, които бях сложил в хладилника до камерата беха замерзнали, пък и възникнаха проблеми с центровката, но не на колата
. На 07,09,08 колегите говориха за ято от 10 делфина предния ден, аз (и не само аз)бях капо и сутринта и привечер рибата се беше изпокрила.Това е улова от 05,09,08 
Това е от друг ракурс
А това е най-мазния

Това е от друг ракурс
А това е най-мазния
Последно промяна от карид на Пон Фев 16, 2009 5:11 pm, променено общо 1 път.
Re: Един бургазлия във Варна
Нали сме градски

Хвърляш им ръкавицата на колегите от Варна

Хвърляш им ръкавицата на колегите от Варна

-
- учете се от него
Браво приятелю, сега следва - Нашествието на Южняците

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- сериозен играч
Атакаааааstrijok написа:Браво приятелю, сега следва - Нашествието на Южняците![]()
![]()

- чуруликпенчо
- сериозен играч
......Морето леко се накъдри и към 8 и нещо вече фърлях полупотъващата алачурулик и бройките полека лека нарастнаха.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- учете се от него
Така е, човек се учи докато е жив, особено кагато има добри учители 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм свидетел!чуруликпенчо написа:......Морето леко се накъдри и към 8 и нещо вече фърлях полупотъващата алачурулик и бройките полека лека нарастнаха.![]()
Радвам се да го чуя,щото някои си мислят,че само си бърборя разни измислици.
![]()

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Мерси Румци за снимките. Въпреки че препрочетох внимателно темата за постването на снимките от галерията във форума не видях някой да обясни, че първо трябва да се отвори самата снимка и след това да се копира адреса и. Следващия път ще е по-добре със снимките. Да се надяваме и с рибите.А относно хвърлената ръкавица- по-скоро бомбардата е хвърлена