Един бургазлия във Варна

Модератори: bobopeli, sapuna

карид
сериозен играч
сериозен играч

Един бургазлия във Варна

Мнение от карид »

Някои може да кажат, че не е за успешни, но слагам тук по три причини. Първо за сефте ходя там и не очаквах нещо кой знай кво. Второ за сефте бройката на зизитата минава пръстите на ръцете и трето колегите около мен средно имаха по 2-3 заргана и още толкова платерини всеки. Некои ора ме изгледаха учудено като взех отпуск за море през септември (вместо юли или август).Като разбраха, че отивам във Варна недоумението им стана пълно. Викам рибата на юг я излових та затова насевер :D .04,09,08 беше ден за път, набавяне на църви, настаняване и разузнаване къде аджеба се намира прословутата буна на Ной. На 05,09,08 в 6 и нещо колегите вечек я мятаха. На северния рог на плаваща мушнах два заргана до седем и сетне последва дълга пауза. Морето леко се накъдри и към 8 и нещо вече фърлях полупотъващата алачурулик и бройките полека лека нарастнаха. Закачих и доста едра платерина, която първо тръгна в ляво и не знам как не оплете двете дъна на колегата до мен, а след това сви рязко в дясно и на 3 м от брега се откачи без дори да и видя гърба. Въздъхнах и продължих зарганите-краен резултат 11 бр.+един пуснат(беше само педя)+1 изпуснат пред тетраподите(слънцето ме заслепи)+2 платерини+2 атерини. От 12,15 до 12,30 ч беше пика. Първо дръпнах с две последователни хвърляния две зизита, последва още една изпусната 0,5 кг платерина и още една фаната. Изпускането на рибата беше комично.Извадих я над водата и таман да я фана с парцала и се откачи до мен падайки в/у тетрапода. Викам си сега та застъпих и като се лъзна тая мазница м/у тетрапода и маратонката.... :D Рибата изхвърча на една страна в морето, аз залитнах на друга страна и замалко да я последвам с въдицата. М/у другото явно беше на мода да се ходи без кеп за риба щото мярнах само един и доста колеги имаха по 2-3 изпуснати платерини. На 06,09,08 ме гонеше карък-червеите, които бях сложил в хладилника до камерата беха замерзнали, пък и възникнаха проблеми с центровката, но не на колата :roll: . На 07,09,08 колегите говориха за ято от 10 делфина предния ден, аз (и не само аз)бях капо и сутринта и привечер рибата се беше изпокрила.Това е улова от 05,09,08 Изображение
Това е от друг ракурсИзображение
А това е най-мазния Изображение
Последно промяна от карид на Пон Фев 16, 2009 5:11 pm, променено общо 1 път.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Re: Един бургазлия във Варна

Мнение от rumci »

Нали сме градски :D
Изображение
Изображение
Изображение

Хвърляш им ръкавицата на колегите от Варна :wink:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Браво приятелю, сега следва - Нашествието на Южняците :lol: :lol: :lol:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от vesko_bs »

strijok написа:Браво приятелю, сега следва - Нашествието на Южняците :lol: :lol: :lol:
Атакааааа :D
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от А.Христов »

:lol: :lol: :lol: :smt023
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

То това си е жив абордаж :lol: :smt023
А сега де? :roll:
lud_007
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lud_007 »

браво :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Морето леко се накъдри и към 8 и нещо вече фърлях полупотъващата алачурулик и бройките полека лека нарастнаха.
...... :D :D Радвам се да го чуя,щото някои си мислят,че само си бърборя разни измислици. :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Така е, човек се учи докато е жив, особено кагато има добри учители :wink:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

чуруликпенчо написа:
Морето леко се накъдри и към 8 и нещо вече фърлях полупотъващата алачурулик и бройките полека лека нарастнаха.
...... :D :D Радвам се да го чуя,щото някои си мислят,че само си бърборя разни измислици. :D :D
Аз съм свидетел! :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Мерси Румци за снимките. Въпреки че препрочетох внимателно темата за постването на снимките от галерията във форума не видях някой да обясни, че първо трябва да се отвори самата снимка и след това да се копира адреса и. Следващия път ще е по-добре със снимките. Да се надяваме и с рибите.А относно хвърлената ръкавица- по-скоро бомбардата е хвърлена :D
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”