Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Изтровена риба по р. Янтра!
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Изтровена риба по р. Янтра!
Преди половин час се върнах от р. Янтра при с. Първомайци. Реката е побеляла от изтровена риба, може би с тонове.
Умрялата риба е предимно кефал , морунаж, скобар и мрена. Каракудата си кълвеше щото имаше рибари които ловяха. Дано не са изморили шаранчетата и сометата дето ги пуснаха на зарибяването...

All we are is dust in the wind...
-
- ще става разбирач
Re: Изтровена риба по р. Янтра!
абе кви са тия замарсявания снощи гледах и за р.Искар ебати ще ни изтровят рибата

-
- фен клуб-скобар
В Европата за такива масови и огромни замърсявания не ми се мисли какви наказания, глоби и затвори следват. А тука си клатят ташаците и си играят на "Държава"
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- новобранец
Браво!!! Наред е р. Струма, после може р. Осъм и т.н. ..... няма да се оправим никога. Всичко е жалко и трагично в нашата мила родина. Плащаш 500 лв. глоба и шапка на тояга. Закона е железен!!! Ако ме хванат да риболувам без билет глобата ще ми е същата като на тези дето изтровиха рибата по р. Искър след ВЕЦ-а!!!
-
- разбира нещата
В р.Струма доста одавна ( в района на Перник) ...няма нищо .freelancer написа:Браво!!! Наред е р. Струма, после може р. Осъм и т.н. ..... няма да се оправим никога. Всичко е жалко и трагично в нашата мила родина. Плащаш 500 лв. глоба и шапка на тояга. Закона е железен!!! Ако ме хванат да риболувам без билет глобата ще ми е същата като на тези дето изтровиха рибата по р. Искър след ВЕЦ-а!!!
Е има де ...една свинеферма която , залива реката със
...

Ама какво от това човека си е решил проблема със ...отпадните продукти.
Малко по надолу , ...поредната шивачна фабрика , излива какво ли не , ...
Риба в Струма , доста инцидентно освен пролетта , когато се "качва" от яз.Лобош да хвърля хайвер.
След Лобош е доста по чиста в района на Земен ...ама там има цели парашутни фамилии,токаджии . Но не от тези дето ти отчитам месечното потребление.

Следва Кюстендил ...и там нещо са го прее...
Та чаааак в Благоевград , може нещо да хванеш

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
-
- новобранец
Имах друго в предвид
, но както и да е...мерси за инфото все пак!!!

- malkia_joro
- разбира нещата
Вчера имаше статия в 24 часа и пишеше,че рибите измират от маловодието на реките.
Красотата на живота е в това,че продължава.

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Няма вода....Янтра от кожа база до Самоводене мирише като преди 20 години,50% от притока на вода е от мръсната канализация,дори уклея замириса на тиня 

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- вече хвърля и на тежко
еи еи еи няма да се оправим 

-
- вече хвърля и на тежко
А бе не е баш така. Има достатъчно вода за да не ми пробутват тези глупости за измиране от маловодие.malkia_joro написа:Вчера имаше статия в 24 часа и пишеше,че рибите измират от маловодието на реките.

Там не знам , но аз всеки ден съм на Първомайци и рибата не мирише изобщо, че и водица си има сравнително. Това че рибата била измряла от маловодие е толкова несъстоятелно и в същото време така удобно за някои , но не разбирам вие защо се хващате на тези приказки?майсторчето страхил написа:Няма вода....Янтра от кожа база до Самоводене мирише като преди 20 години,50% от притока на вода е от мръсната канализация,дори уклея замириса на тиня
All we are is dust in the wind...
Мандра на депутат отрови рибата на язовир
11 септември 2008 / News.dir.bg
Мандрата на депутата от ДПС Даут Осман в разградското село Липник излива отпадните си води в рекичка и близкия язовир, съобщи бТВ.
Стотици тонове изтровена риба изплува в четвъртък в язовир до разградското село Липник. Причината за измирането на рибата е незаконен канал за отпадни води на мандрата в Липник, която е собственост на депутата от ДПС Даут Осман.
Изтровени 15-килограмови амури, толстолоб, шарани и каракуди - така изглеждаше в четвъртък язовирът край село Липник. "Загубите възлизат на стотици хиляди левове, защото не можем да включим раците, които измряха, рибата, това, което в момента диша. И то няма да остане"
Няма ли кой да ги
на тия гадове
ДАНА СЪЩАТА УЧАСТ И ТЕХ ДА ГИ СПОЛЕТИ !!!!!!!!
11 септември 2008 / News.dir.bg
Мандрата на депутата от ДПС Даут Осман в разградското село Липник излива отпадните си води в рекичка и близкия язовир, съобщи бТВ.
Стотици тонове изтровена риба изплува в четвъртък в язовир до разградското село Липник. Причината за измирането на рибата е незаконен канал за отпадни води на мандрата в Липник, която е собственост на депутата от ДПС Даут Осман.
Изтровени 15-килограмови амури, толстолоб, шарани и каракуди - така изглеждаше в четвъртък язовирът край село Липник. "Загубите възлизат на стотици хиляди левове, защото не можем да включим раците, които измряха, рибата, това, което в момента диша. И то няма да остане"
Няма ли кой да ги

ДАНА СЪЩАТА УЧАСТ И ТЕХ ДА ГИ СПОЛЕТИ !!!!!!!!