Нови лични рекорди на Блъсково! Супер излет!

Модератори: bobopeli, sapuna

Swordfish92

Нови лични рекорди на Блъсково! Супер излет!

Мнение от Swordfish92 »

ГОДИНАТА НА ТОЛСТОЛОБА

И ето ни отново с супер трофейни улови на язовир Блъсково (големият язовир). Би трябвало да обявим 2008 година за годината на толстолопите! :D :D Дано следващата година да е годината на амурите. И ето сега в този репортаж ще ви покажа как завършихме лятния риболовен сезон. Датата е 08.09.08 година. Тръгнахме в понеделник 5 часа над вечер за 3 дена на Блъсково. Разбира се всичко е на лице за 3 дневен излет (маси, столове, палатки, спални чували, възглавници, сакове, фенери, бири, коли, меса и т.н.) Пристигнахме на язовира в точно 6 часа, но навсякъде по язовира бяха заети хубавите места. Слязохме да поразпитаме дали излиза риба, но всеки беше се разочаровал и на човек имаше по 2-3 риби най-много, а лошото беше че това са им рибите от 3 дена. И така както и да е, ние решихме да останем и да идем на третата круша да разпънем пръчките и така и направихме. Разпънахме в 7 часа пръчките след това наместихме палатката настанихме се и бяхме готови вече за първото наздраве. :D :D Ето малко снимки от първата вечер и багарията ни.

Ето я и нашата маса....
Изображение
Ето ме и мене като ви давам наздраве.....
Изображение

Ето го и колегата Жоро който вече нагъва Загорката докато слушкаме Металика...

Изображение

Ето го и бай ви Пресо....
Изображение

Тук звъннахме на Сергей Станишев да му кажем че сме в отпуска и да питаме как е бизнеса .... :D :D :D
Изображение

Тука така мисля че търсих пистола за всеки случай :lol: :lol:
Изображение

Първата вечер мина така с Загорка и тих рок с надеждата, че като станем рибата ще ни чака ... :lol: :lol: И може би така и стана!

Ето как посрещнахме утрото ...
Изображение

Имаше един проблем само... бях си забравил пиштялките и трябваше да направя това... :( :(
Изображение

Ето и на Жоро късметлийската му пръчка ( нищо че има три такива, но на другите 2 не удря никога, а само на тази която му е подарил вуйчо му) :lol: :lol: :lol:
Изображение

Ето ги и пръчките на Бай Пресо.... тази сивата пръчка (алуминката) удари първа, но снимка по нататака.
Изображение

Тук малко смених тактиката на рода...
Изображение

Ииии.... ето го и героят на Блъсково докато е още сънен... (неговото семе) :lol: :lol: :lol:
Изображение

И така.... чаках ме големите рибки да ни клъвнат. Стана 9 часа нямахме дори и удар. Бяхме се разочаровали отвсякъде. Никой нямаше риба във вторник. Докато не стана 9 часа и 30 минути и камбаната на алуминката на упря горе във върха и не се разваня. :lol: :lol: :lol: Последва здраво засичане от страна на бай Пресо... засича ииии.... невероятно развиване на аванс поне 30-40 метра осетихме че е толстолоб, защото пръчката беше метната специално за това. Последва 10-15 минути морене на рибката след което трябваше вече да бъде кепчосана от мен. П.П. Успях да я кепна чак от 3 тия път ... все се измъква гадината :lol: :lol: Ааа.... да не забварим има и клипче докато я вадим, но него ще го кача по-късно след като го удобрят в vbox7.com А сега ето малко снимки на толстолобчето... забравих да спомена че се оказа 8 килограма и 400 грама.

Ето го и майстора с рибата.
Изображение

color=#0040FF]Ето го и пак ...[/color]
Изображение

И така до 10 часа успяхме да го изкараме. Таман да седнем да запалим една цигарааа... ииии какво се случии... удари късметлийският Еврохолд на Жоро (естествено на пръчката която му я подари вуйчо му) последва здраво засичане от страна на Жоро и се разбра че се е закачил някакъв огромен звяр.... развиване на аванс 100 - 110 метра... нямаше спиране това чудовище от Лохнес... лошото беше че и 3-4 пръчки оплети този звяр и трябваше да ги мъкнем с него... играта беше голяма ... в продължение на 40-50 минути нямаше умора тази риба... по едно време се показа някакъв гигант и се обърна във водата ... това беше един огромен толстолоб... който беше се закачил за опашката и от другите въдици дет ги оплете рибата едната кука от въдиците се беше забила в корема му и идваше на калъч и ставаше още по трудно.... както и да е ... видяхме че вече се е изморил и ще трябва да го вадим, но имаше само един проблем... нашият кеп е дълбок, но за всеки случай реших да пребягам до един голям майстор от сталата школа чичо Тишо който веднага ни услужи с неговият кеп.... Взех кепа аз и веднага дум влизам във водата до кръста и чакам .... рибата вече се измори и таман да дойде до кепа... заграбвам... ииии... туп... едната кука се закачи за кепа и упашката само успях да вкарам ... толстолоба се обърна и дим да го няма пак развиване на аванс... последва 5 минути приблизително пак игра с него на гоненка ... естествено само ние бяхме с удари за 30 минути от целият язовир и всички додаха при нас да седят и да ни гледат... както се казва събрахме язовира (хубаво нещо от давна не го бях изпитвал) :lol: .... и така докато изкараме толстолоба на брега докато откачим куките последва удар на моя пръчка .... засичам ... леко развиване на аванс ... и в кепа влезе един шаран с тегло 2 килограма и 300 грама... От другата страна на язовира се провикваше някой "Аре бе еййй шайки ко напрайхте вие тази риба бе ... ае вадете ги по-бързо че да можем да си изпием ракията" ... Забравих да спомена че звяра тежеше точно 18 килограма !!! Нов личен рекорд на колегата Жоро!!!

Ето и малко снимки... невероятни емоций... вторник беше невероятен ден за нас тримата....
Изображение

Ето ме и мене с звяра....
Изображение

Ето го и шаранчето....
Изображение

Ето го и бай Пресо с 18 килограмовия красавец...
Изображение

И така нямахме повече удари във вторник.... вечерта същата работа .. биричка тих рок колегите си изкараха пръчките, но аз мойте ги оставих за всеки случай ако удари нещо... така и не бутна .... сряда сутринта ... ставаме и какво да видим едната ми пръчка камбана влязла във единият водач месината чак до другия бряг и такъма го няма ... жалко че не съм чул звън от камбаната си.. явно е бил голям звяр... и така презареждане на въдиците и замятане след това... цял ден нито удар... по едно време удар на едната ми пръчка засичам докато засега последва удар и на другата ми пръчката 2 пръчки ми удрят едновременно направо се шашнах... едната я засичам, а другата я засече колегата Жоро... докато засече колегата пръчката направо щеше да му изтръгне ръцете ... развиване на аванс сигурно за 5 секунди 100 метра и късане на целият такъм... не можахме даже да разберем какво се случва ... и така нито една риба при 2 та удара... цял ден пак чакане и чакане ..... по едно време последва удар на Жоро (ние с бай Пресо капо в сряда, но нищо все пак сме заедно и се надяваме все някой да хване) засичане ... и в кепа влезна един красив шаран с тегло 4 килограма и 200 грама. След около 5 минути още един удар на колегата на същата пръчка засичане и в кепа влезна пак шаран с тегло 3.00 килограма. Над вечер опаковахме багарията и се прибрахме по живо по здраво в Провадия. Бяхме изключително щастливи, че успяхме да извадим толкова много риба и че най-вече събрахме язовира и се запознахме с много колеги и колежки. :) Прекарахме си страхотна. Пожелаваме на всички такава слука... ето и снимките на шараните, а по-късно ще кача и клиповете докато вадим толстолоба. НАСЛУКА НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ!!!

Ето го единият шарко с тегло 4 килограма ...
Изображение

Ето го и другият красавец ....
Изображение

ТОВА Е ОТ НАС КОЛЕГИ!!! УСПЕХ НА ВСИЧКИ! ПОЖЕЛАВАМЕ ВИ 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ РИБА ОТ ТОВА !!! НАСЛУКА!!!
Swordfish92

Re: Нови лични рекорди на Блъсково! Супер излет!

Мнение от Swordfish92 »

Упс .... само ще помоля някой от модовете да оправи снимките, че са доста големи и не знам как се намаляват..!
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

А какъв е статута на този язовир платен ли е? Илийка май си имаш сериооозна конкуренция.
Swordfish92

Мнение от Swordfish92 »

Дам платен е и е наистина много добър язовир с много риба. Таксата е 20 лева 3 пръчки ако искаш можеш да хвърлиш и 5-6. Рибата не се плаща. Такса за нощувки на палатка съшо НЕ!
toni9417
новобранец
новобранец

Мнение от toni9417 »

Каде се намира язовира :D :D :D
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Солидна такса и по нашия край имаше подобен язовир зарибен с толстолоб но далеч по-дребен. А би ли споделил какви монтажи използваш , стръв , дистанция на ловене , внасяте ли с лодка ?
Swordfish92

Мнение от Swordfish92 »

На 20 км от град Провадия... минаваш село Храброво и след Храброво следва село Блъсково ... има табелка "За язовира" завиваш и от там нататъка по черният път и си там. :)
Swordfish92

Мнение от Swordfish92 »

IVKOPIVKO написа:Солидна такса и по нашия край имаше подобен язовир зарибен с толстолоб но далеч по-дребен. А би ли споделил какви монтажи използваш , стръв , дистанция на ловене , внасяте ли с лодка ?
Този язовир редовно дава шаран, толстолоб и рядко амур... преди 2 дена има изкарани 2 шарана с тегло 12 кг и 14 кг ... Монтаж: Пружина с четири куки четвърти номер марка Owner, стръв за толстолоб стириопор червен на 2 куки го слагам, а другите 2 ги забивам с прожината (в захранката) Качамака е на Вандер Йенде като прибавим и малко Куркума... дистанцията за толстолоб е не повече от 30 метра даже и по-малко, за шаран дистанцията около 100 метра за шаран пак пружина 4 куки на 2 царевица суха или с аромат на мед, ванилия, а другите 2 куки пак ги забивам в качамака. С лодка не внасяме.
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

Браво момчета добър улов сте направили сега правете рибата и пак на загорка :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Мдаа отличен монтаж сте избрали, подобен е на моя. Трофейте си заслужават парите който сте дали този язовир наистина е за майстори.ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!
Swordfish92

Мнение от Swordfish92 »

IVKOPIVKO написа:Мдаа отличен монтаж сте избрали, подобен е на моя. Трофейте си заслужават парите който сте дали този язовир наистина е за майстори.ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!

Мм... Благодаря ти! Ако идваш насам ще направим излетче. :)
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Е тва вече е мъжка дума!!! Чеки да купя колата може да намина, имам жестока видеокамера SONY - HD , може да заснемем интересни моменти, Айде заминавам на работа че днеска тука е "празник" и са блокирали всички магистрали сакън да не падне пак някой самолет...скайпа ми е ivo-24. Чао чао за сега.
Swordfish92

Мнение от Swordfish92 »

А аз на това казвам точен човек, истински пич!!! Евала на такива хора! Ще чакаме.
Night_Fish
новобранец
новобранец

Мнение от Night_Fish »

Браво колега.Чудесен излет сте направили
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

Евала КОЛЕГА! Само суперлативи за теб и за готените ти приятели. Обрали сте точките на доста по рутинирани колеги, при това на този доста труден язовир. От сърце пожелавам още такива, че и по големи успехи. БРАВО !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”