Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
- flyester
- разбира нещата
Re: Риболов на Толстолоб
Моя начин за ловене на толстолоб е щукарска тапа с пружина отдоло на 40-60 см пружината от тапата за кюспе използвам шаранова захранка на Filstar (ванилия с коноп или ягода) но го правя много стегнато бъркам го много и така стои по 30-40 мин на пружината това е моя метод за толстолоб и съм имал успехи.Наслука

Определено действа!flyester написа:Моя начин за ловене на толстолоб е щукарска тапа с пружина отдоло на 40-60 см пружината от тапата за кюспе използвам шаранова захранка на Filstar (ванилия с коноп или ягода) но го правя много стегнато бъркам го много и така стои по 30-40 мин на пружината това е моя метод за толстолоб и съм имал успехи.Наслука![]()
![]()

-
- учете се от него
Колега , ще ти отговоря в тази тема- да не разводнявам онази с излета! Слагам сухо мляко и ароматизатори , писал съм подробно по-горе в темата. По-важното обаче е да се направи яко и концентрирано в радиус 1.5-2.5 метра петно на 15-25 метра от брега. Става дума за монтажа "с пружина на дъното". Обикновенно ползвам не повече от две дъни- ако съм сам , като дръпне 50-70 метра аванса на едната , да мога да навия другата както е на стойката за да няма после вероятност от уплитания. И не на последно място- четирите куки са излишни , не повече от две , по една в двата края на пружината , задължително със стиропор или корк при над 5 метра дълбочина. Периодично дохранвам петното със стегнати топки. Хващат се и плевелни , но като се завъртят толстолобите всичко друго (включително и шарана) изчезваSwordfish92 написа:IDA написа:Браво момчета![]()
![]()
Монтажите "работят"
![]()
Ида, ти слагаш ли някакви твои специалитети в захранката за толстолоб, защото ние слагаме и става облак отдолу.

п.п. ти какво слагаш в захранката?
Ние слагаме Куркума ... жълто прахче нещо като подправка и прави огромен жълт облак под водата.
-
- учете се от него
Това къде се продава и какво количество слагаш на килограм суха захранка ?Swordfish92 написа:Ние слагаме Куркума ... жълто прахче нещо като подправка и прави огромен жълт облак под водата.
- Моряка
- кандидат преподавател
Куркумата си е подправка и се продава на места дето има подправки.Ароматна е и бая оцветява манджите.Една комшийка редовно слага малко в ориза и става бая жълт.Колегата сигурно не слага повече от една супена лъжица на кило,ама по-добре той да си каже
Имам подозрения,че жълтата раса много обича ориз със куркума

Имам подозрения,че жълтата раса много обича ориз със куркума

А сега де? 

- flyester
- разбира нещата
Ида колко количество сухо мляко слагаш за един пакет захранка 

-
- учете се от него
Стотина грама , не повечеflyester написа:Ида колко количество сухо мляко слагаш за един пакет захранка

- flyester
- разбира нещата
Ида а на куките слагаш ли стериопор и какъв цвят и големината на стериопора каква е 

- flyester
- разбира нещата
За големината на стериопора питам дали е малък,среден или голям.
-
- учете се от него
От този унгарския , средния размер ( миди) , цвета е без значение , от значение е как е ароматизиран! Аз ползвам жълт ( ванилия) , зелен ( анасон) , червен ( ягода) , бял ( неутрален).flyester написа:За големината на стериопора питам дали е малък,среден или голям.
- flyester
- разбира нещата
А ти на каква захранка ловиш толстолоба на купешка или направена питам за тези неща защото и аз много обичам да ловя толстолоб
-
- учете се от него
Колега , тази тема започва от 1-ва страницаflyester написа:А ти на каква захранка ловиш толстолоба на купешка или направена питам за тези неща защото и аз много обичам да ловя толстолоб

п.п. и аз много обичам да ловя толстолоб

Здравей колега ida моля те препоръчай макара за херкулес 3.60м.
-
- учете се от него
tarkalana написа:Здравей колега ida моля те препоръчай макара за херкулес 3.60м.
По голяма и по- яка