Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Костур.
Модератор: sapuna
Костур.
Колеги,кой според вас е най-добрия начин за улов на костур и на каква стръв?
-
- научил се да хвърля
Re: Костур.
За най добър не мога да кажа,но аз самия ловя костура на дъно с две куки през 50тина сантиметра,куки номер 8,оловото го слагам на края на влакното на около един метър след долната кука!
Най добрата стръв си е живата рибка!
Най добрата стръв си е живата рибка!
АЗ позлвам също монтаж на дъно с 2 куки под оловото и над оловото ! зА стръв симионка!
- flyester
- разбира нещата
И аз така същото като колегата crosser на дъно с 2 куки на жива рибка симионка
- jean11
- вече хвърля и на тежко
За костур само на перо,малко по-тежичко5-6 грама и стръв "тодорки" от Янтра(казват им виолетки, и други имена в различните региони).На дъно просто не е кеф да ловиш риби до половин килограм.
Дърпай и не му отпускай!
-
- вече хвърля и на тежко
По принцип има известни различни варианти, но освен този на дъно за който говорят колегите, искам да спомена за вариант блесна. При възможност и с подходяща екипировка опитай. Много атрактивен, доставящ голямо удоволствие способ.
Извинявам се заспама ама това не е ли форум за бяла риба.
на кубинка и на блесна за мен е най-добрия начин.
на кубинка и на блесна за мен е най-добрия начин.
За мен най-добре на уклей и черерноперка!ЛИчно мнение!

-
- научил се да хвърля
jean11 написа:За костур само на перо,малко по-тежичко5-6 грама и стръв "тодорки" от Янтра(казват им виолетки, и други имена в различните региони).На дъно просто не е кеф да ловиш риби до половин килограм.

и ловец съм и рибар съм,и на тъщата.......съм
- flyester
- разбира нещата
Аз съм хващал костур също и на перо на торен червей.Но също така може и на блесна или воблер.
Благодаря колеги,до сега го ловях на перо на рибка от водоема,но само дребни.На дъно опитвах но без резултат.Незнам имали значение това,че рибките са ного малки и умират много бързо.Иначе във водоема където ловя има и едри екземпляри но излизат много рядко на перо.
Колега -лови си на дъно -олово-и две куки от горе-стръв-малка рибка-или червей
Последно-от лодка- със- сонар-намираме пасажа привечер-мека пръчка-тънко влакно-и помпане под лодкатта-ловят се веднага-по-2 на пръчка-излизаха и сулки

Риболовци.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
За мен най -добрата стръв са рибета от водоема в който ще ловиш.От тези дето могат да се хванат с рачило край брега.Костура се търси.Задържането на едно място обикновено не дава добър резултат-е има и изключения.Там където гони се вижда от далеч -малките рибета изкачат от водата.Често се вижда как костура успява да хване рибе.На такова място се отделя повече внимание-поне докато кълве активно.Други подходящи места са стените на язовирите ,дървета под водата,каманаци по дъното и туфи с водорасли.Най-често ловя с подвижна плувка.Червени шлаухчета и мъниста около куката и повода и придърпването на рибето дават добър резултат.Като се хване риба не се бърза с ваденето.Колкото повече се бори уловената риба толкова повече се активизира ятото.Има обаче и обратния ефект (колкото са по- големи костурите толкова е по- вярно)-изпусната риба прогонва ятото за доста време.Колкото са по големи рибите толкова пасажа е по- малък и обратното.
От лодка нещата се улесняват и резултатите са много по-добри.
Успех!
От лодка нещата се улесняват и резултатите са много по-добри.
Успех!
Риболовът не е слука,а наука!
- flyester
- разбира нещата
Колега можеш да пробваш на дъно с 2 куки една под оловото и една отгоре оловото за стръв използвай малки рибки като симионче,уклей и други за уклея пробвай на по малък или на опашка може да ти удари.