Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Усеща ли сома металите
Модератор: sapuna
Re: Усеща ли сома металите
Благодаря за разрешението, но ще се въздържа.
Снимката беше предназначена за теб.
К1
Снимката беше предназначена за теб.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- ще става разбирач
С Лордот , не бива да се спори , той е гоуем ерудитин , по спининговата наука, взима риболова като професионално задалжени , па той си е сафсием Хаматиорско занимание. 

А не.
Аз съм хапсулютен хаматйор и винаги съм го твърдял.
Ходя за рибки щот ми е кеф.
Ама виж Хаксел е професионалист от секиди
в дънарството.
Признал съм му го
Ама виж Хаксел е професионалист от секиди

Признал съм му го

-
- ще става разбирач
lorda написа:А не.
Ама виж Хаксел е професионалист от секидив дънарството.
Признал съм му го

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ех,Лорде.....аз нищо не разбирам от спининг,ама хванах повече и по-големи,защото разбирам от сом
Ние дънарите да мрем ли???
Сега,когато водата в горното течение на Марица изстина и сомът престана да гони,дъното е за предпочитане,иначе трябва да ходим,чак до Димитровград и Харманли,където водата е по-топла и сомът още гони.
Мисля отново да се повторя,според мене дънният риболов на сом е доста по-труден от спининга и ще обясня защо.
1.При риболовът на дъно се хвърля въдица на точно определено място и се разчита сомът да мине оттам/около 50 см./,за разлика от спининга при който се облавя почти целият участък/вир/.
2.За да клъвне на дъно сомът трябва да е гладен и да хареса стръвта,която е неподвижна и той има достатъчно време за да я" провери",за разлика от спининга при който освен гладът при сома често бива провокирана и неговата агресия,като "стръвта" се движи и той няма време за проверка,а сомът по-често е агресивен,отколкото гладен.
3.При голяма част от "местата",където дънният риболов е невъзможен спинингът е правилният избор.
4.Колкото и да е странно сомът/особенно едрият/ поне в рамките на града е извънредно плашлив и при най-малко съмнение се оттегля или не кълве.

Ние дънарите да мрем ли???

Мисля отново да се повторя,според мене дънният риболов на сом е доста по-труден от спининга и ще обясня защо.
1.При риболовът на дъно се хвърля въдица на точно определено място и се разчита сомът да мине оттам/около 50 см./,за разлика от спининга при който се облавя почти целият участък/вир/.
2.За да клъвне на дъно сомът трябва да е гладен и да хареса стръвта,която е неподвижна и той има достатъчно време за да я" провери",за разлика от спининга при който освен гладът при сома често бива провокирана и неговата агресия,като "стръвта" се движи и той няма време за проверка,а сомът по-често е агресивен,отколкото гладен.
3.При голяма част от "местата",където дънният риболов е невъзможен спинингът е правилният избор.
4.Колкото и да е странно сомът/особенно едрият/ поне в рамките на града е извънредно плашлив и при най-малко съмнение се оттегля или не кълве.
валатът не най-лошото нещо на света
Ей в тва е майсторлъка, в студената вода да фанеш на спининг.
Тъй, тъй съгласен съм с всичко което казваш.
Обаче едно не ми е ясно що професионалист като теб отваря аматьори като мен
Я кажи ся нали с плетено ловяли само аджамиите.
Ти що сложи?
Тъй, тъй съгласен съм с всичко което казваш.
Обаче едно не ми е ясно що професионалист като теб отваря аматьори като мен

Я кажи ся нали с плетено ловяли само аджамиите.
Ти що сложи?

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ми щото е по-евтино,отколкото всеки път да навиваш 100м ново качествено влакно,но не съм много очарован от плетеняка!!!!!!!!
Ми като си голям спинингист иди хвани ама тука в Пловдив!!!!!!,ама имай впредвид,че не е така лесно, като шашмите с интернета.
Ми като си голям спинингист иди хвани ама тука в Пловдив!!!!!!,ама имай впредвид,че не е така лесно, като шашмите с интернета.
валатът не най-лошото нещо на света
Ще го имам предвидаксел написа: ама имай впредвид,че не е така лесно

Добре, че ми каза

Благодарен съм ти до гроб

- barutchiata ©
- Администратор
Таа тема не беше ли "Усеща ли сома металите"?
Калинка,това,което пишеш за върха на куката въобще не е верно.На монтажа ми стои още 1-вата кука,която монтирах(6 сома-добре ли е?).Единственно е това,че при вадене от сомската уста с клещи тефлона се наранява.Не казвам,че е идеалната кука за сом.Но и ти сам знаеш,че от там където я закупи се продават само неща за сом.Кои ни харесват,кои не-но са неща за сом.И щом хората мислят по въпроса как да прикрият куката значи има защо.Иначе те поздравявам за авторитетната ти намеса.Колко кукиkalinux написа:Diman-e, какво толкова се палиш по тефлоновите куки. След няколко риболова тефлона се лющи, а при първото съприкосновение на върха с нещо твърдо се обръща. Това го няма при Гамакацу. Аз лично се отказах от тези куки. Но не се отказвам от идеята за прикриване на метала. И доколкото схаващам, не магнитно поле, а електрическо се образува около сома.

Повод за размисъл е още,че гимнастичките ни преди ги лекуваха от анемия с ябълка многократно надупчена с пирон.Колко е ефективно не зная,но е истина.Питам се какво ли остава в ябълката-миризма,желязо или и двете.А някой да е ползвал нож от нискокачествено желязо.Аз лично усещам миризмата му и металния вкус от рязаните за хранене неща.За сома не знам-още не съм бил такъв.

Ползвам такива куки и трябва да кажа че Телето е прав,куките са доста остри и издръжливи на износване.Друг е въпроса с тефлоновото покритие,според мен то се обесмисля след като при монтажа тройката виси на малко разтояние под тефлоновата кука!!!Teleto написа:Калинка,това,което пишеш за върха на куката въобще не е верно.На монтажа ми стои още 1-вата кука,която монтирах(6 сома-добре ли е?).Единственно е това,че при вадене от сомската уста с клещи тефлона се наранява.:kalinux написа: След няколко риболова тефлона се лющи, а при първото съприкосновение на върха с нещо твърдо се обръща. Това го няма при Гамакацу..

И ти си прав Стефане,но има монтаж с 2 единични куки.Такъв имам и аз.Направих го виждайки,че сома взима доста предпазливо(по-точно леко).Забелязвам,че при предпазливо кълване сома лови стръвта точно до куките.А правенето на различен вид монтаж идва от слабите ми нерви.Понякога ми писва рибата да стои до стръвта и само да дикел
.

-
- разбира нещата
Колега малко основи на физиката има ли електричество има и магнитно поле двете са неразнедни едно от другоDiman написа:Магнитно поле имат само постоянните магнити. Но предполагам, че около металите възниква някакво статично електричество. Водата притежава свойството "електропроводимост"(без дестилата), а водата в сладководните басейни има киселинен характер и това усложнява още повече нещата.
В крайна сметка ще преминем към метода "ловете и не му мислете".

с тез две единични куки съм вадил от устата на сома каракуда все едно е газена от валяк,а куките и двете забити в неяTeleto написа:И ти си прав Стефане,но има монтаж с 2 еденични куки.Такъв имам и аз.Направих го виждайки,че сома взима доста предпазливо(по-точно леко).Забелязвам,че при предпазливо кълване сома лови стръвта точно до куките.А правенето на различен вид монтаж идва от слабите ми нерви.Понякога ми писва рибата да стои до стръвта и само да дикел![]()
.

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
аксел написа:Сега,когато водата в горното течение на Марица изстина и сомът престана да гони,дъното е за предпочитане,иначе трябва да ходим,чак до Димитровград и Харманли,където водата е по-топла и сомът още гони.
аксел написа: Ми като си голям спинингист иди хвани ама тука в Пловдив!!!!!!,ама имай впредвид,че не е така лесно,...
Потвърждавам.
Сома усеща МЕТАЛИТЕ и им налита стръвно

Няма нужда да ходим до Димитровград, нито да ловим на дъно

http://video.nariba.com/play/G12LJ2488PEX36LB81