яз. Божурица

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

яз. Божурица

Мнение от Stefko »

Този уикенд се прибрах във Видин и успях да запиша 2 невероятни нули на язовир "Божурица" :oops: :? Търсения обект разбира се беше ЩУКА...
В събота, някъде към 10 ч., отидохме на язовира с моя верен другар по въдица Боби, подмамени от отличните информации за успешни излети там и от прекрасното време. Беше облачно, леко мъгливо, меко и най-важното тихо - чудесни условия за щука. Заметнахме 3 въдици на дъно и 2 на плувка. Стръвта - доста едри таранки (нямаше други на магазина :evil: ) и съвсем дребни "виолетки". Първият удар беше към 11 ч. на една от въдиците на Боби - сравнително добро парче някъде над 1 кг., което обаче се откачи преди да стигне до кепчето :( Последва доста дълго чакане без удари, като само на моята тапа рибката бе "охлузена" по едно време, най-вероятно от някой дребосък... Към 14.30 втори удар, отново на Боби. Резултат - отмъкна рибката... В 16 ч. трето кълване (разбира се пак на Боби), което този път беше засечено чудесно и по всичко личеше, че рибата е доста сериозна (по негови и по мои преценки над 3 кг.). Кратка борба, след която кепчето отново остана празно - откачи се и тази... Започнахме да търсим трескаво причината за всички тези "греди" и се спряхме на най-логичното (според нас) - стръвта ни беше доста едричка и рибата не успяваше явно да налапа добре рибката, поради което и закачването не бе добро :roll: Решихме, че е нужно повече търпение и изчакване преди да засечем :idea: Последния удар беше някъде на свечеряване (нали не мислите че ми клъвна на мен :evil: ) . Беше хубаво потегляне, последвано от отпускане на конеца :arrow: изчакване от наша страна :arrow: още две изпъвания и отпускания на конеца и...засечка от Боби на поредното изпъване. Резултат - отново "греда" :!: :?: :evil:
Общ резултат от събота 4:0 за щуките. Такъв срамен резултат не бях понасял от Декември 2004-та, когато резултата от мача Щуки срещу Стефан бе 6:0 :shock: :? Така и не разбрахме къде бяхме сгрешили, но факт е, че останахме с празни ръце след толкова добри кълванета на рибата :oops: :oops:
В неделя вече бях сам, като се озовах на същото място рано сутринта (7.00 ч.). разполагах с 1 пръчка на дъно и 1 на тапа (в последствие преправена също на дъно). За около 5 часа (до 12) не регистрирах нито един удар :shock: :evil: :evil: и безславно се прибрах у дома. Изводът от двата дена лично за мен е отново един и същ: това не е моята година за риболов. Преследва ме страшен карък, който засега не виждам изгледи да бъде прекъснат с нещо. Ще чакам 2006-та да е по-добра, а дотогава се отказвам да търся "голямата" слука :( :( :(
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Приятелю!!!! Абе не вярвам в такива работи ама да нямаш магия !!!
Потърси колежката .. не се сещам за ника да ти я развали..
Аз пък цял живот се мъча да я хвана тая пущина и все се разминавам като експрес селска гара :lol:
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
joco

Не се шашкай!

Мнение от joco »

http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=3663

Е това ми се случи и на мен! :oops: Просто си има гадни дни и карък! :twisted: :?:
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

Стефко, бих ти препоръчал да монтираш още една тройка, която да закачиш за гръдната перка, когато ловиш с по-големи рибки или където нямаш възможност да чакаш много - около клони и други закачки.В такъе случай се засича веднага.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Стефко, бих ти препоръчал да монтираш още една тройка, която да закачиш за гръдната перка, когато ловиш с по-големи рибки или където нямаш възможност да чакаш много - около клони и други закачки.В такъе случай се засича веднага.
Даа, доста добро хрумване, за което и аз се сетих в събота (вечерта естествено), но което така и не направих за неделните си монтажи :roll: Няма да обяснявам защо, че е много дълго - просто нямах у себе си читави тройки... Така или иначе в неделя въобще и не ми клъвна, та нямаше да разбера дали това е решение на проблема :roll:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Стефко , това за тройките е много добра тактика , вчера бях за щука на Марица от 2 удара 2те вънка - само че тази тройка която спомена колегата да е монтирана на рибата , а аз имах и още една на 15 сантиметра под рибката , здрава тройка 0 номер - няма пропуск - 2 засечки малко ги поизчаках и буквало едно грубо засичане при което долната тройка се врязва в муцуната на щуката и няма мърдане - но се увери че всички тройки за ти страшно остри , и да определено големите каракудки са проблем - при засечката някои от връхчетата на тройката може да се забият в рибката , а не в устата на щуката.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

само че тази тройка която спомена колегата да е монтирана на рибата , а аз имах и още една на 15 сантиметра под рибката , здрава тройка 0 номер - няма пропуск - 2 засечки малко ги поизчаках и буквало едно грубо засичане при което долната тройка се врязва в муцуната на щуката и няма мърдане
Еее, Локале, ще ме прощаваш, ама хич не ми прозвуча добре това!! Аз въпреки всичко я обичам тая пущина, колкото и ядове да ми създава...Ако ще трябва по този начин да я ловя, аз лично предпочитам да ги изпускам :roll:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Stefko - колега и теб те разбирам , но аз ходя максимум 2 пъти за щука в годината и не ми е приятно да се връщам капо - никак даже , просто всеки си има методи - само че моя е леко модифициран , то ако почнем да мислим - всяка кука наранява рибата , независимо дали е 3ка или обикновена , дали е 1ви номер или 18ти .
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Stefko - колега и теб те разбирам , но аз ходя максимум 2 пъти за щука в годината и не ми е приятно да се връщам капо - никак даже , просто всеки си има методи - само че моя е леко модифициран , то ако почнем да мислим - всяка кука наранява рибата , независимо дали е 3ка или обикновена , дали е 1ви номер или 18ти .
Позволи ми да не се съглася съвсем с теб и да не приема съвсем довода за 2-та ти излета...! Иначе верно всяка кука, наранява рибата и пр. и пр., но ако отидем пък в другата крайност нещата се доближават до токове, мрежи, бомби, хлорна вар и т.н. методи, при които празно няма и трудно човек ще се върне "валат" :evil: :evil:
По-скоро имах предвид друго: всеки противник трябва на първо място да се уважава :!: :idea: А когато този противник е риба правилото трябва да важи в десетократен размер. Вярно, че желанието ни да хванем риба е огромно, но то в никакъв случай не трябва да е диво и брутално - нека и противника ни има шанс да ни "изиграе" и тогава удоволствието и адреналина от успешния "двубой" ще са истински... Каква е насладата от победа над противник без възможности за защита?!
Така поне смятам аз и се старая да го правя, доколкото е възможно :roll:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Stefko - колега прав си . За онези крайности не става дума , които ти изброи , а и никога няма да ги пробвам , от уважение към Вас колегите, към този противник , който ти спомена , че трябва да се уважава и т.н и т.н. По принцип аз никак не харесвам тройките като метод на улов , но се налага - за жалост при някои видове риболов .
Но си мисля , че няма абсолютно сигурен метод за ловене , и рибата винаги си има своите шансове . Ако не я уважавах тази пущина нямаше да правя в нейно име толкова много жертви ... така че според мен е безмислено да спорим . :) Все пак гледам че си по навътре в нещата за щуката сподели най-удачния метод и ще го прилагам.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Все пак гледам че си по навътре в нещата за щуката сподели най-удачния метод и ще го прилагам
Е това не разбрах откъде го "гледаш" :?: :oops: :oops: :oops: Аз лично ловя щука по най-традиционните и "остаряли" методи:
1. На дъно - единична, остра, бяла кука :shock: (обикновено 1/0 или 2/0) на дълъг повод на около 70-80 см. над оловото.
2. На тапа - единична кука (същата или малко по-дребна) :shock: , разположена най-отдолу на системата (рядко хвърлам на тапа)
3. Спининг - хвърлям най-вече блесни и воблери с фабрично монтираните им куки (само гледам да не са изтъпени!)
Напълно съм убеден, че това не е най-удачния метод за риболов на щука, но явно доста съм му свикнал през годините и ми е трудно да го променям. От друга страна имам някаква вътрешна (много трудно обяснима дори за самия мен) неприязън към тройките и поради това почти липсват в монтажите ми :roll:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Хммм... ще се дерзае явно... :D
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

В събота 10-ти Декември отново се замъкнахме с Боби до язовира, запасени с 4 огромни таранки за стръв :shock: и още 15 -тина, които повече ставаха за костур, но това се предлагаше във Видин и трябваше да разчитаме на него :?
Язовира бе покачил нивото си и бе страшно мътен. Отказах се от спининга и заложихме само на дънни монтажи: 4 въдици намятани на рзлични разстояния от брега. Времето бе чудесно (облачно, тихо и не много студено), а дребосъка бе видимо активен, което вдъхна някакви надежди за успех, но... От 13 ч. до 16.30 нямахме нито един удар. Надявах се че може да излъжем поне някой костур на дребните таранки, но не. Регистрирахме единствено едно странно раздвижване на рибката на една от въдиците ми, което обаче не бе последвано от нищо сериозно :(
Записахме поредната нула на Божурица и този път май окончателно се разделихме с него до пролетта :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”