Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Излет на Гарваново - яз. Черната мъка(13.09.08)
Излет на Гарваново - яз. Черната мъка(13.09.08)
Здравейте колеги,
Петък вечерта(12.09.08) решихме да се поразходим до Гарваново. Язовирчето е с звучното име "Черната мъка". Преди всичко да спомена, че язовира е платен (5лв. на ден на човек + рибата се плаща - всичко без каракудата), но към момента е абсолютно забранен. Причината е, че много рибари злоупотребяват с малките шаранчета(0.300кг - 0.600кг), като си ги прибират
. Бяхме пуснати там, тъй като собственика е много добър наш приятел. Ще пиша когато пак го разрешат. Язовира дава шаранчета по 2, 3 до 10кг. Е те за тях бяхме тръгнали. Освен това има голям амур, сом , бяла риба, едри вкусни каракуди и естествено слънчаци
.
Та по темата:
В 6:30 събота тръгнахме от Пловдив. Кратка спирка за гориво за колата и за нас( бирица
) и в 8:00 бяхме на мястото. Имахме доста въдици но използвахме само някой от тях. Започнахме нареждането: 3 броя на пружинка с захранка Фидер и царевичка на куките; 3 броя на куршум на царевичка; експеримент на фидер с бял и торен червей; 1 плувка за да има; 1 директна 6-ица просто ей така. Събух гащите и ... директно до шамандурката(поставена от преди), с една кофа царевичка и захраних мъжката
. Язовирчето е приятно не много голямо с максимална дълбочина от 3- 3.5 метра. Зарибява се редовно!

8:50 - първи удар на пружинките:

Кратка целувка по главичката
и със заръка да доведе прабаба си мъника отплава:

9:20 - плувката изчезна. Мъничето искаше чак да ни вземе пръта:), но:

На горевидяния господин ще му стана зет след 12 дни
Естествено и това шаранче си тръгна със уговорка другата година пак да се видим
:

Последваха два удара един на фидера и един отнова на пружинките:

Това е моя милост Кирил приятно ми е

Естествено и те изпроводени с блага дума:

12:30 - Зорко охранявани от Елза и Роки:

направихме салатка, сипахме по една ракия и.... абе както си му е реда:

Следобед удари почти нямаше. Рибата играеше из целия язовир, но не искаше да се храни. Според мен причините бяха две:
1. Завъртя се голям толстолоб - виждаше се как пори водата, а както знаем те плуват на големи пасажи и плашат по едрия шаран, който се движи на по-малки ята.
2. Времето започна да се разваля.
Постояхме до към 18:30 но с изключение на 4-5 малки шаранчета нямаше и помен от хубавите 3-4кг-ови батковци. Искаше ми се да си хванем един да си напълним вкъщи във фурната, но... Голям рибок не хванахме, но се прибрахме с много настроение. Донесохме си от язовира приятни моменти и отпочиналост, която придобиваш само след излет сред природата. Като разрешат язовирчето и получа инфо, че шарко пак е започнал да се храни ще споделя.
Поздрави на всички от форума.
Петък вечерта(12.09.08) решихме да се поразходим до Гарваново. Язовирчето е с звучното име "Черната мъка". Преди всичко да спомена, че язовира е платен (5лв. на ден на човек + рибата се плаща - всичко без каракудата), но към момента е абсолютно забранен. Причината е, че много рибари злоупотребяват с малките шаранчета(0.300кг - 0.600кг), като си ги прибират

Та по темата:
В 6:30 събота тръгнахме от Пловдив. Кратка спирка за гориво за колата и за нас( бирица

8:50 - първи удар на пружинките:

Кратка целувка по главичката

9:20 - плувката изчезна. Мъничето искаше чак да ни вземе пръта:), но:

На горевидяния господин ще му стана зет след 12 дни

Естествено и това шаранче си тръгна със уговорка другата година пак да се видим

Последваха два удара един на фидера и един отнова на пружинките:

Това е моя милост Кирил приятно ми е

Естествено и те изпроводени с блага дума:

12:30 - Зорко охранявани от Елза и Роки:

направихме салатка, сипахме по една ракия и.... абе както си му е реда:

Следобед удари почти нямаше. Рибата играеше из целия язовир, но не искаше да се храни. Според мен причините бяха две:
1. Завъртя се голям толстолоб - виждаше се как пори водата, а както знаем те плуват на големи пасажи и плашат по едрия шаран, който се движи на по-малки ята.
2. Времето започна да се разваля.
Постояхме до към 18:30 но с изключение на 4-5 малки шаранчета нямаше и помен от хубавите 3-4кг-ови батковци. Искаше ми се да си хванем един да си напълним вкъщи във фурната, но... Голям рибок не хванахме, но се прибрахме с много настроение. Донесохме си от язовира приятни моменти и отпочиналост, която придобиваш само след излет сред природата. Като разрешат язовирчето и получа инфо, че шарко пак е започнал да се храни ще споделя.
Поздрави на всички от форума.

Re: Излет на Гарваново - яз. Черната мъка(13.09.08)
Браво за улова и готино язовирче 

- flyester
- разбира нещата
Браво хубаво язовирче и добре сте си изкарали.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
ЧЕРНАТА МЪКА - е по точно име от това за Гарваново просто няма
Пуснали са и шаран най- после! Между другото това за 3 и нагоре килограмови мисля знаеш че е мит все пак, но го отбелязвам за да не изпадат в заблуждение съфорумците.
(За потвърждение виж из старите теми за проведения там миналата година кръг от републиканското по улов на шаран )
Но иначе добре сте си прекарали !

(За потвърждение виж из старите теми за проведения там миналата година кръг от републиканското по улов на шаран )
Но иначе добре сте си прекарали !
Верния път е най-къс!
яз.Черната мъка и яз.Гарваново са два отделни язовира около село Гарваново.
Колегата е прав. Не става въпрос за големия язовир! Края на тази седмица пак ще опитаме и ще има пак репортажчеИванчо написа:яз.Черната мъка и яз.Гарваново са два отделни язовира около село Гарваново.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не знаех че са два язовирите около Гарваново амааа според мен името важи и за двата!
Верния път е най-къс!