Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

ехолот и сом???
Модератор: sapuna
ехолот и сом???
Вчера прочетох в западна преса , че сома се плашел от излъчването на ехолота?!?!? и затова трябвало да се изключва след като се огледа релефа на дъното. Аз лично не съм убеден в достоверността на това , но... Имал съм и съвсем нелогични случаи в които рибата се качва почти до лодката и изведнъж потъва обратно. Ще се радвам да чуя мнения дали аджеба може да има връзка с ехолота.
Последно промяна от Кърцата на Сря Дек 21, 2005 7:20 pm, променено общо 1 път.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
ехолот и сом
Доколкото знам специалистите по западна Европа използват ехолота не само за да намерчт подходящи места за риболов,но по време на клионкане наблюдават рибата при атакуването на примамката и в този момент засичат,като процента на закачените риби е сравнително голям,тока че не мисля че ехолота трябва да се изключва по време на риболов.За препоръчване са по добрите модели на хумминбирд с по голяма разделителна способност.Естествено това зависи от законите в съответната държава- във франция използването на ехолот по време на риболов е забранено.
КОЛЕГА ПИШИ НА КИРИЛИЦА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/цолор] иначе ще има ДЕЛ[/цолор]
КОЛЕГА ПИШИ НА КИРИЛИЦА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/цолор] иначе ще има ДЕЛ[/цолор]
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Първо искам да предупредя че съм съвсем начинаещ в този рибилов/имам 4-5 излета/.
Приятелчето с което ходя да кльонкам лови от 4-5 години сом.
Лично той никога не изключва сонара/Matrix 27/, като имаме успешни излети:
1. яз.Ал.Стамболийски, дребни но много 2004г.
2. яз.Кърджали един 28кг един 10кг 2 по 6кг 2 по-малки 2005г.
Едва ли ти помагам много, нека се изкажат колегите с много по-голям опит.
Приятелчето с което ходя да кльонкам лови от 4-5 години сом.
Лично той никога не изключва сонара/Matrix 27/, като имаме успешни излети:
1. яз.Ал.Стамболийски, дребни но много 2004г.
2. яз.Кърджали един 28кг един 10кг 2 по 6кг 2 по-малки 2005г.
Едва ли ти помагам много, нека се изкажат колегите с много по-голям опит.
- barutchiata ©
- Администратор
Мое лично мнение е,че сонара не пречи на риболова .Верно и аз съм виждал риби които се отказват от атаката си, но също съм виждал други които си атакуват доста дръзко при наличие на сонар.А колко ли риби са се отказвали от атаката си без да подозираме за това, в случаи когато не виждаме за какво става въпрос 
Предполагам на всеки му се случвало по време на риболов да вижда риба която гони стръвта да се отказва
Това не означава, че наблизо има сонар нали.

Предполагам на всеки му се случвало по време на риболов да вижда риба която гони стръвта да се отказва

- HOOLIGAN
- ще става разбирач
не веднъж съм виждал как сонара дава риба/сом/ който се качва към стръвта.............и следва удар!!! Понякога сонара не може да засече сома, тъй като сома атакува отстрани.kalkan4o написа:Аз мисля че може да има малко истина в това но е възможно да няма нищо общо със ехолога !
Мисля , че ако сома е активен сонара не му пречи.
Re:
Не.МИЛЧО написа:Колеги според вас задължително ли е ползването на Ехолот при тъсенето на сом
- krokibg
- учете се от него
Re: ехолот и сом???
Аз съм много бос още,и сега се уча но мисля че даже и лодката и цвета и имат влияние когато сома атакува
Сонара когато работи във движение на лодката не се чува едно цък-цък-цък,но когато е спряла,се чува много добре това цъкане.Нищо чудно да има някакво отражение върху атаката.Нищо обаче немога да кажа,защото още съм бос и много-много начинаещ,което смятам да променя

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
И аз си бях внушил,че пречи.Защото по едно време не ми кълвеше.Но сега не мога без него.Той помага,не само за релефа на дъното.Чрез него разбираш кога са активни сомовете-освен,че можеш да им правиш фифели,когато ги видиш до стръвта.А често се случва ти да си на 7м.,а той се вдига до 9м. и не иска повече нагоре.Пускаш му и хоп-ставаш генерал.

Последно промяна от Emo-83 на Съб Апр 05, 2008 12:56 pm, променено общо 1 път.
та по темата ехолота си трябва и не му пречи -но е важно някои да ти покаже настроиките и да си в час какво да гледаш -като нямаш сонар незнаеш какво става под тебе -може рибата да ти вземе такъма -ако дремеш-случва се и рибето да се оплете в оловото или как ти си ловиш на една дълбочина а тои е решил да се вдигне по малко-сонара показва и температура на водата -големите кучета водят дневници и правят анализи какво-кеде -кога и затова се иска време и ходене и много упорит да си

Риболовци.
Кажете ми после и на мен на л.с. какво е станло с Жорката А.Но нали пишехме за сонара тука.Ако е за кльонкове знам ги най-добрите(ако има такива де).Не пречи да ти поръчам-нищо,че не са осветени.
А бе,а сонара осветява ли се.Глей как не съм се сетил.Сигурно само големи ще се качват и виждат.
Ей и да знаете сонара-пречи малко.Заема место в лодката.
А може ли без него
-Може стига да не си купуваш.
Все някой ще ти каже вдигат ли се сега сомовете и кога са тръгнали.

А бе,а сонара осветява ли се.Глей как не съм се сетил.Сигурно само големи ще се качват и виждат.

Ей и да знаете сонара-пречи малко.Заема место в лодката.
А може ли без него

та по темата -.че малко се отплеснахме -значи сонара си трябва щото ти осветява лодката-и като станат много лодки-дане се сблъскат в тъмното

Риболовци.
Да и си гледкаш анимационни филмчета с рзлични по-големина рибки с различен фон като дъно.
Говорехте за настройките.Имаше и филмчета какво се вижда.Но чете ли някой
-нека гледа поне. 
Говорехте за настройките.Имаше и филмчета какво се вижда.Но чете ли някой