Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Пясъчник 10-14.09.2008
- st_piskov
- ще става разбирач
яз.Пясъчник 10-14.09.2008
Чудя се, дали изобщо да пиша за този излет!Пристигане на 10-ти около обяд,настанихме се на един залив на около километър от стената в посока Беловица!ужасна жега,язовира спи,тук таме някой дребосък скача!разпъване на панаира,две тапи,едната на 150 другата на 70 метра,яко хранене със суха царевица и започна чакането!До вечерта-нищо!на силиконов туистер излезнаха към 10-ина костура и това!
ден втори-презареждане на такъмите,отново хранене и пак чакане!ама една жега, не е за разправяне!на туистерчето пак някой друг костур до обяд!между другото на първата дистанция се закачиха няколко маломерни шаранчета на качамак!няма смисъл да казвам,че са обратно в язовира!надвечер отново някой друг костур!
ден трети-времето ужасно топло,без грам ветрец,отново презареждане!тук ми направи впечатление,че нито костур,нито дребосък,нищо не трепна!язовира все едно умря!за дънните пък да не говоря!тях все едно ги бях хвърлил в кенефа!около обяд задуха силен вятър,та чак до около 7 часа!времето леко се намръщи,което беше нормално с оглед на жегите от предишните дни!костура пак никакъв не излезе!помислих си ''нещо става''!и такмо сме си нагласили масата със салатки,мезенца няколко вида,ракиики и тем подобни благинки и като духна,ама нямам думи да опиша просто какво преживях!такъв вятър не бях виждал през живота си,бих каззал даже ураган!масата и шатрата от воле ги вдигна и отлетяха,лодки
,въдици,столове,род подове,живарници,всичката храна,абе всичко замина!направо нямаше време за никаква реакция!страшна буря!навряхме се по колите и каквото стане!целият този ад продължи около 2 часа -до към 1 през ноща!няма смисъл да ви казвам като приключи всичко това какви бяха пораженията!що народ имаше по язовира, всичко тръгна да си търси по нощите я лодка,я въдици,я палатки!страшна картинка!слава Богу,че поне си намерихме въдиците и лодката!
ден четвърти-гладни като вълци,бяха останали само едни вафлички,които бех забравил в колата!чакам приятел да ни зареди с продукти!отново презареждане и хранене!цял ден без удар,даже малките шаранчета ги нямаше!никакъв живот в язовира!направо ми се уби мерака за риболов!понеже бяхме решили да седим до неделя,та много се зачудихме дали да не събираме багажа!както и да е,риба няма,решихме да останем още един ден,барем вяръра е разбутал рибата!вечерта на пружините имаше епизодични удари на дребни каракуди и шаранчета!забравих да кажа,че през деня имаше лек удар на едната дънна разпъната на далечната тапа,оказа се че, шаранче около 600-700 грама,беше скъсало на някой колега и с остатъка от кордата така хубаво беше оплело нашите дънни,че 8 пръчки с по 200 метра корда току-що навита за излета отиде на кино!
ден пети-времето лошо!навиване на нова корда,разпъване ,хранене и до към 2 часа на обед-нищо!събрахме набързо багажа и домана!
Та с две думи ужасен излет,нито риба,нито хубаво време!снимки имаше до петък,сега някой им се радва,фотоапарата и той почина!Шибан вятър!
поздрави
ден втори-презареждане на такъмите,отново хранене и пак чакане!ама една жега, не е за разправяне!на туистерчето пак някой друг костур до обяд!между другото на първата дистанция се закачиха няколко маломерни шаранчета на качамак!няма смисъл да казвам,че са обратно в язовира!надвечер отново някой друг костур!
ден трети-времето ужасно топло,без грам ветрец,отново презареждане!тук ми направи впечатление,че нито костур,нито дребосък,нищо не трепна!язовира все едно умря!за дънните пък да не говоря!тях все едно ги бях хвърлил в кенефа!около обяд задуха силен вятър,та чак до около 7 часа!времето леко се намръщи,което беше нормално с оглед на жегите от предишните дни!костура пак никакъв не излезе!помислих си ''нещо става''!и такмо сме си нагласили масата със салатки,мезенца няколко вида,ракиики и тем подобни благинки и като духна,ама нямам думи да опиша просто какво преживях!такъв вятър не бях виждал през живота си,бих каззал даже ураган!масата и шатрата от воле ги вдигна и отлетяха,лодки
,въдици,столове,род подове,живарници,всичката храна,абе всичко замина!направо нямаше време за никаква реакция!страшна буря!навряхме се по колите и каквото стане!целият този ад продължи около 2 часа -до към 1 през ноща!няма смисъл да ви казвам като приключи всичко това какви бяха пораженията!що народ имаше по язовира, всичко тръгна да си търси по нощите я лодка,я въдици,я палатки!страшна картинка!слава Богу,че поне си намерихме въдиците и лодката!
ден четвърти-гладни като вълци,бяха останали само едни вафлички,които бех забравил в колата!чакам приятел да ни зареди с продукти!отново презареждане и хранене!цял ден без удар,даже малките шаранчета ги нямаше!никакъв живот в язовира!направо ми се уби мерака за риболов!понеже бяхме решили да седим до неделя,та много се зачудихме дали да не събираме багажа!както и да е,риба няма,решихме да останем още един ден,барем вяръра е разбутал рибата!вечерта на пружините имаше епизодични удари на дребни каракуди и шаранчета!забравих да кажа,че през деня имаше лек удар на едната дънна разпъната на далечната тапа,оказа се че, шаранче около 600-700 грама,беше скъсало на някой колега и с остатъка от кордата така хубаво беше оплело нашите дънни,че 8 пръчки с по 200 метра корда току-що навита за излета отиде на кино!
ден пети-времето лошо!навиване на нова корда,разпъване ,хранене и до към 2 часа на обед-нищо!събрахме набързо багажа и домана!
Та с две думи ужасен излет,нито риба,нито хубаво време!снимки имаше до петък,сега някой им се радва,фотоапарата и той почина!Шибан вятър!
поздрави
Re: яз.Пясъчник 10-14.09.2008

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- ще става разбирач

Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

Кофти случка, наистина! И аз опитах вятъра на Пясъчник миналото лято, но се разминахме без поражения, защото бяхме предупредени от приятели, че идва страшна буря от запад! И все пак 4-ма човека държахме отвътре ей тая палатка и едвам успявахме!

Жалко за пораженията! Този твой неуспех ми напомня на една тема в неуспешни на Сапуна, но не се сещам за какво точно ставаше на въпрос там!
Жалко за пораженията! Този твой неуспех ми напомня на една тема в неуспешни на Сапуна, но не се сещам за какво точно ставаше на въпрос там!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

Жалко за пораженията колега,наистина лош излет нито риба,гаден вятър с последствия ужас,този Пясъчник е станал голяма отврат.
- st_piskov
- ще става разбирач
майната им на пораженията,въобще не ги мисля!по ме е яд ,че някой голям шарко не можа да се хване!абе живи и здрави!
И на мен преди три години ми отнесе чисто нова шатра на пясъчник набутах всичко под колата исе скрихме в нея имах чуството че ще ни обърне явно там ураганите не са рядкост.
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
Ужасен излет . Най-лошите ми излети(жега,вятър)са именно на Пясъка.Когато беше последната буря,преди около 2 седмици бях там.Но това е нищо,Миналата година ме вя такъв вятър че имаше вълни като на море и водата стана кафява на 70-80 метра от брега.Риболова беше невъзмовен.палатката едва издържа,добре че беше през деня и успях да прибера това-онова.Само чаках малко да намали вятъра и да събера .Имам клип ще се опитам да дам линк
Последно промяна от mitakds на Пон Сеп 15, 2008 10:54 pm, променено общо 1 път.
- st_piskov
- ще става разбирач
пич,същата работа беше,вълните бяха най-малко метър,на повече от 5 метра не се виждаше нищо,освен вятъра,валеше и като добавиш и пясъка който носеше вятъра картинката беше ужасна!само за сравнение -масата си я намерих на другия ден на около 800 метра от нас!имаше едни леваци,които точно в преди бурятя опъвали чепарета(комбайни) за бяла риба на скалите-точно срещу нас!и като ги грабне бурята та през целия язовир та се спряха с триста зора на нашия залив!едвам оцеляха!mitakds написа:Увасен излетНай-лошите ми излети(жега,вятър)са именно на Пясъка.Когато беше последната буря,преди около 2 седмици бях там.Но това е нищо,Миналата година ме вя такъв вятър че имаше вълни като на море и водата стана кафява на 70-80 метра от брега.Риболова беше невъзмовен.палатката едва издържа,добре че беше през деня и успях да прибера това-онова.Само чаках малко да намали вятъра и да събера .Имам клип ще се опитам да дам линк
Много лоша съдба ви е сполетяла ,няма просто какво да коментирам! 

-
- новобранец
Колега и аз имах "честа" да сам на палатка тази нощ на пясъчник .Буквално ни се е.а майката чадъри ,столове ,маси всичко изчезна за секунди ,палатките веднага паднаха на земята нахвърляхме всичко по тежко върху тях да не литнат и в колата......
ПОВЕЧЕ НА ПЯСЪЧНИК НЯМА ДА СТЪПНА
ПОВЕЧЕ НА ПЯСЪЧНИК НЯМА ДА СТЪПНА

Даже май по обясненията сме били на едно и също място.Слизаш по стръмен и малко кофти път на около 1 км към Беловица ,заливчето ти се пада отляво .Над теб има малко борчета
Последно промяна от mitakds на Вто Сеп 16, 2008 6:15 am, променено общо 2 пъти.
- st_piskov
- ще става разбирач

това е местото,снимките са от телефона!
Абсолютно същото място дай ми ако искаш емел да ти пратя клипчето vbox не иска да го качи отново
Последно промяна от mitakds на Пон Сеп 15, 2008 10:57 pm, променено общо 1 път.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Абсолютно вярно,много кофти работа са тези ветрове.И аз съм им брал ядовете ,но на Копринка.Ако не е подготвен човек и няма опит с такива моменти,пораженията може да са много голями.Затова всичко се испипва винаги при правене на лагера,не се знае кога ще дойде.
Всичко може,но не всеки го можe.