ароматизирана царевица

Модератор: Paublo_Eskobar

ivailu1986
новобранец
новобранец

ароматизирана царевица

Мнение от ivailu1986 »

Здравейте колеги , искам да попитам ако някой има опит в ароматизирането на царевица да сподели как става номера,че искам да си направя и аз.Много тъсих и почти навсякъде и ако някой ми каже как се ароматизира царевица в домашни условия ще съм му много благодарен.Предварително благодаря на всички.
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: ароматизирана царевица

Мнение от Wolf_1 »

здравей новобранецо със сигурност някой ще ти помогне с това, но не сам аз този човек
Аватар
balky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от balky »

Здрасти и аз съм новобранец, но експериментирам различни видове стръв приготвена в домашни условия.Ясно е, че няма да се открие топлата вода, но човек щом има желание...
Та за царевицата, аз я ароматизирам с различни неща: Ягода- накисвам я за едно денонощие в концентрат на ягодов сок( Степ или нещо подобно);Ванилия- ванилин или ванилия за сладкарски нужди;Анасон- разтворени анасонови семена или с малко мастика, но с малко защото е грехота да се хаби мастиката по този начин;Мед-разтвор на пчелен мед с вода..
Пробвай, дано ти провърви да хванеш нещо...
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

един приятел правеше опити като я остави да се кисне в мента. дали за лошо или добре я беше позабравил и кисна 3 месеца :finga: на едно малко язовирче пробвахме и да ти кажа на нея взимаше най-много. дребни шаранчета, но никой не изкара едро в ония ден. аз все се каня да пробвам ама на... :roll: ще сложа утре другиден да се понакисне 4-5 дни. иначе тази забравената приличаше повече на грах отколкото на царевица :rolleyes: цялата беше зелена :wink:
kamen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kamen »

Пробвай по следния начин: първо попари с вряла вода царевицата и я похлюпи с нещо за да има по голям ефект след като истине подбери по едрите зърна и ги полей с аромата който си избрал, в рибарските магазини има много разнообразни ароматизатори, след което ги сложи във фризера за ден, два и след тази операция като ги извадиш си готов!
Много ги накъсвам... кордите!
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Колега мисля че тука има инфо по въпроса http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=16&t=7079
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
edd
новобранец
новобранец

Мнение от edd »

kamen написа:Пробвай по следния начин: първо попари с вряла вода царевицата и я похлюпи с нещо за да има по голям ефект след като истине подбери по едрите зърна и ги полей с аромата който си избрал, в рибарските магазини има много разнообразни ароматизатори, след което ги сложи във фризера за ден, два и след тази операция като ги извадиш си готов!

Това съм го пробвал-хваща!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Тъй като не посочваш за каква риба ще ходиш/шаран,амур,клен,бабушка и т.н./ ще дам и аз едно предложение:

Изображение

Дипваш само стръвта!Моите предпочитания са към карамела! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
ivailu1986
новобранец
новобранец

Мнение от ivailu1986 »

искам да я исползвам за риболов на шаран на плувка и дъно.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Това са двете крайности при риболова на шаран!Нищо общо няма в методологията!Изключение е само млечната или сладката/консервирана/ царевица! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

Можеш да си ароматизираш царевица с степче тураш си го в едно борканче и пускаш варена царецива вътре и става хубаво аз си взимам степ ягода.Също така можеш да си ароматизираш с течен карамел,ванилия,ягода,мед и други да си го сипеш в едно борканче и пускаш царевичките вътре и да стои един ден и ще се ароматизира това е.
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

Пробвай да попариш стара царевиц,но най-добра е така наречената "Месна ",самата царевица, след като е отрониш от кочана люспата отдоло е бяла. След попарването още докато е топла е поставяш в бурканче и поставяш 1-2 скелитки стар чесан,след това вариш бурканчето около 15минути,след около месец си готов. Успех.
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

И аз съм експериминтирал с царевица и най-добър успех съм имал в бурканче от бебешко пюре слагам царевицата,като съм отрязъл 1/3 направо със кочана и доливам бурканчето със чист мед и го слагам в хладилника,до седмица е готово.А иначе най-добрата стъв за едър шаран на дъно за мен е накисната за 2-3 дни суха царевица във вода и на системата на косъм с три зърна така отсявам дребосъка и знам че ако удари ще е нещо едро.Успех
asen_mc
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от asen_mc »

колега аз ти предлагам да свариш царевицата , да я изцедиш , предварително да разтвориш ароматизатора в алкохол , да поставиш царевицата в бурканче и да залееш с разтвора алкохол + ароматизатор , затвори бурканчето и му дай време да постои няколко дни.
Ароматизаторите са добре разтворими в алкохол и се използват за консерванти , така и царевицата която си направил ще може да я сахраняваш по далго .
Ако нямаш алкохол и ароматизатор , купи си от магазина мастика саштата работа , анасо и алкохол , метода е сащ. В мастиката мойе да сложиш и мента.
анасона и ментата като аромати са подходящи много за шаране , знаеш това .
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Най- добрия начин за ароматизиране, трайно и в дълбочина, е с фризер :idea: Старата царевица се вари до разпукване на зърната, прецежда се през гевгир и се слага в полиетиленови пликове на "дози" по около 1.5кг. Във всеки плик се сипва по 20-30гр. ароматизатор ( аз ползвам течни ароматизатори МВДЕ 0.5л.), разбърква се яко, пликовете се връзват отгоре....и поне два дни преди риболова се хакват във фризер ( температура "- 16/ -35"градуса). При дълбокото "шоково" замразяване", зърната царевица рязко се обезводняват и остатъка вода в нея приема структура на кристална решетка :idea: Вечерта, преди риболова, се вадят необходимия брой пакети- при бавното размразяване, на стайна температура, царевицата поема обратно отделената при замразяването вода, обаче вече заедно с ароматизатора :idea: :idea: Отделно дето и леко поомеква допълнително, поради това че кристалната структура на леда променя консистенцията на зърната. Няма друг по-добър начин за трайно и "дълбочинно" поемане на ароматизатор, и то- без да се променят качествата на ароматизатора :idea: :idea: :idea:

8) 8) 8)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”