Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Калкан около Варна
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Калкан около Варна
Е ще дойде и този ден бе спокойно.Нали знаете какво става с този,който хване първата риба

Емиииии колеги ко да ви кажа аз смятам да напрая сефтето утре с поне 1 калкан....пък ако е капо няма да пиша от сраммм...хаххаахаха бъзикам се пак ще пиша.....а пък ако хвана няма как да не се похваля

Гладни и мокри...но не и без риба 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
колеги мисля че е доста рано но при това вълнение според мене може да се очаква удари на калкани вие как мислите 

СЪБИРАЙТЕ СИ ОТПАДЪЦИТЕ СЛЕД РИБОЛОВ!!!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Малко е топла водата още.
Ама пробвай,щом имаш мерак.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Ае че нямам търпение.Това ми е любимия морски риболов.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
камба по принцип и водата е от значение но мисля че тези дни има реални шансове за удари на риби даже ако времето се задържи така смятам в събота да пробвам 

СЪБИРАЙТЕ СИ ОТПАДЪЦИТЕ СЛЕД РИБОЛОВ!!!
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
калкана в момента е доста на дълбоко и ако имаш удар ще е голяма случаимост
Хм!То зависи колко далече можеш да хвърляш.Или пък откъде го правиш.Рибката по вероятно да я гризне едно друго "нещо" - пак е доста плоско ама странично
.Той Камбата може да обясни мисля
.

Абе на тоя гад не му ли е време вече.Имам 20-ина сафридчета в камерата и ако не ходя в събота на работа смятам да го пробвам грозника.Предполагам че ще бъда на яхтеното на Дружба.
Квотата за калкан за тази година е изчерпана така че ако някой ходи нека да внимава. 

То хубаво е изчерпана ама на борсата окъде го има тогава.Плюс това аз само спортувам и предполагам че едва ли щще се заяде някой с мен.
-
- научил се да хвърля
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500 Ей това е неска от Бяла. 

Надявам се че тези риби са върнати отново в морето,грехота би било да се прибират.Дано след удоволствието от улова,да си ги пуснал.
-
- научил се да хвърля
Тази по малката е върнатаttkkxx написа:Надявам се че тези риби са върнати отново в морето,грехота би било да се прибират.Дано след удоволствието от улова,да си ги пуснал.

- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Браво че поне си честен и че си пуснал поне малкото калканче за разлика от много пенсионери които с задоволство биха си го прибрали,без и те самите да знаят за какво им е
само като си го помисля и ме хваща яд.А иначе небих те съдил за по голямото понеже дори и да не си го признават много хора от форума биха си го прибрали особено ако е на нашите години като мен и теб (аз сам на 17) признавам че и аз първото си калканче което хванах на далдисване беше толкова голямо и го взех,но вапреки че беше първия ми калкан които виждах в живота си в естествената му среда и буквално се препотих в неопрена,прецених че е малка риба и нарочно не го набучих с харпуна ами го хванах с рака (зимата калканите са слабо подвижни и лесно се хващат дори и големи риби с раце)с цел да му се порадвам и да го пусна но когато го взех в ръцете си ми се видя не чак толкова малък и го взех
.Когата се прибрах в къщи го премерих оказа се точно един килограм ...все пак маломерен.Но повече никога няма да взема такав калкан ..следващите излети сам видял още 3 такива калканчета които все още надявам се си плуват по морското дъно
.Много обичам природата и наи вече морето и ми е много свидно,заедно с всичките му обитатели и затова страшно се дразня от разни нещасници които не изпитват никаква емоция от риболова ами ходят да си губят времето,и като изкарат кучешко попче или лапина примерно псуват и я хвърлят на брега ..и ЗАЩО !!!Аиде много се разприказвах
Наслука на всички и ви призовавам да обичате и да цените хубавото ни море с неговите обитатели

Наслука на всички и ви призовавам да обичате и да цените хубавото ни море с неговите обитатели