Малко ? за зарядно батерии и др.

Как да направим възможно най-добри снимки от излета.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
rupa
новобранец
новобранец

Малко ? за зарядно батерии и др.

Мнение от rupa »

Докторе, едва след като прочетох каква си написал разгледах по обстойно настройките на апарачето си. Досега съм снимал на автоматичен режим, но след твоите съвети снимките които уж бяха хубави, нещо вече... Въпроса ми е първо за ДОФа - как да го направя тоя ефект - близкия обект да е на идеален фокус а фона разфокусиран при положение, че нямам настройка на блендата?
Каква е разликата м/у никел магнезий и никел кадмий батериите - кои са по добри. Имаедно зарядно за което незнам нищо и искам да си купя ново такова. Какво трябва да гледам?
Впечатлен съм от снимките ти!

Разбира се въпросите ми са към всички които могат да помогнат.
Сетих се и още нещо - с какво се почиства оптиката?
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

rupa , преди 4 месеца си купих акумулаторни батерии тип АА за моя фотоапарат 'Практика' от Метро с капацитет 2500 мАч./около 10 лв двете/ , с които правя на светкавица 280 снимки + разглеждане ... просто нямат ' геле' .. :) .
На платено не одим !
taner
новобранец
новобранец

Мнение от taner »

купи си DURACELL зарядно и батерии същата марка, зарядното зарейда батерии 2100мха за 1 час и можеш да снима6 не знам даже колко 6тот никога не съм засичал ама е мноооооооооооого!!! аз съм много доволен от тях!

дано да щракаш само големи рибоци :)
http://www.fishingzone.bg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.facebook.com/FishingZone" onclick="window.open(this.href);return false;
rupa
новобранец
новобранец

Мнение от rupa »

[quote="taner"]купи си DURACELL зарядно и батерии същата марка, зарядното зарейда батерии 2100мха за 1 час и можеш да снима6 не знам даже колко 6тот никога не съм засичал ама е мноооооооооооого!!! аз съм много доволен от тях!

батерии си купих такива, въпроса е на какво зарядно да ги сложа.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

rupe .. с нашите малки обективчета ( не знам какъв ти е апарата) се мъчих и установих че на режим за портрет и фокус тип макор както го пишат при снимане от малко разстояние ( каот за макро около 10 см :) ) става такъв ефект но и фона трябва да ти е далеч.
илеВиж в фото форума в моя профил има безброй дилетантски опити .При някои снимки ми се получаваха нещата.Поне според мен :roll:
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
taner
новобранец
новобранец

Мнение от taner »

зарядното пак дурасел и е за цадмиеви и магнезиеви батерии, зарежда 4 бат за 1 час! страхотно е, мисля че в технополис ги продават!
http://www.fishingzone.bg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.facebook.com/FishingZone" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Рупа, за батерийте не разбирам много за да ти дам съвет.
За дофа, използвай дългофокосният край на зума. Дългофокусните обективи имат по плитък ДОФ от широкоъгълните. Кажи ми какъв мидел е апарата ти за да ти дам по-конкретен съвет.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
rupa
новобранец
новобранец

Мнение от rupa »

PRAKTICA DCZ 4.2 Благодаря.
Публикувай отговор

Обратно към “Фотография”