Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Зарган и илария

Мнение от kuku »

Тая заран на вълноломът стана чудото!Авера извади зарган отгризнат отдолу в близост да опашката.Вчера се наблюдаваше сериозно скупчване на кефалови отпреде.Правеха джуруми но не пипваха,дано се групират преди масова атака :D .Някой знае ли кога се размножават тия пущини.в едната ъ-ъ-ъ-ъ кефалова риба имаше хайвер ,при това неузрял .какво още чакат - да стане зима ли!?
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Здравеите, днес около 10.30 отидох на Петрол, от дясната страна на баките имаше трима души-които разбира се само си приказваха и обираха вятъра които беше много силен, вълнение на морето според мен около 2 бала, водата прехвърляше буната и ми заля колата няколко пъти, че се наложи да ходя на автомивка. Че така де на Петрол никаква риба. След това отидох вляво от баките срещу Базата, имаше двама колеги, единия с бомбарда-потъваща , а другия на дъно. Пак никакъв удар. Оттам на Морска гара. На зеленото фарче двама хвърлят бомбарди и трима кибици до тях. Казаха че от сутринта нямат нищо. И така , както казва Киро, ПАИДОС у дома.Засега това.
Пашата обича смелите.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

rumci през ноща нямаше проба защото времето се влоши доста ,вятър и дъжд ,но не вярвам да сме пропуснали нещо тука пак се скофти времето дано да е за малко
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Тази сутрин към 07.30 бях на 3-та буна, валеше дъжд ама на милиционерите и на военните не им пука, и извадих разбира се сопата, но уви. 20-30 хвърляния с потъваща бомбарда и пак нищо. Оттам на Дружба-малкото мостче под Шведския. Дъжда вали яко. Имаше един колега- ама и там нищо. На малката буна нямаше никои. Запалих колата и на Нои. Един колега беше разпънал три сопи на дъно. Милсля че и тои нямаше нищо. Двама възрастни рибари хващаха отвътре на буната на дъно- познаите какво хващаха. НИЩО. Пак на колата и на морска гара. Около 09,10 бях там. Удари имаше ама много редки. До 13.00 часа - осем заргани и една платерина. И тогава настана ракиено време иииииииии ПАИДОС. :drinkers:
Пашата обича смелите.
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Абе вие не ходите ли за риба бе че не пишете. Сега се връщам от вълналома. Вятъра запад-северозапад, никаква риба. Тък там по някоя платерина и толкоз. Сутринта бях и на новия канал , под моста-откъм Аспарухово. Вчера много се хвалеха че убили рибата. НИИИИИИИИИИИИИИЩО. Все вчера взели. Аз ли съм наи големия карък бе. :twisted:
Пашата обича смелите.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Кат не съм фащал нищо повече от месец,кво писане искаш.И аз само чета,кат ми дойде времето.Пък кат фана,сички ша разберете.Изображение

То глей какъв бахър днес,дано за събота малко поне се оправи,че последно време,се времето ни виновно.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Вчера след работа реших да изкъпя червея на вълнолома. Погледнах морето - не се виждаха вълни. Гаааааз за червеи и снаряжението .

Към 18 бях на вълнолома. Усетих северо-западен вятър, но не му обърнах внимание. На вълнолома доста мераклии упорито бомбардираха. Видях един познат - каза че тук таме по някоя платерина излизала. От предишни ходения знам, че заргана тръгва след 18 затова се заех със сглобяване на пушката. Реших да пробвам новата бомбарда 'с крилца' (кой каза на мечката че с крилца са по-хубави). Заметнах леко на ляво заради вятъра, но като видях къде цопна бомбардата се изплаших - през двама в дясно - добре че не се оплетохме и нямаше скандали. Пробвах още едно-две замятания с нея и се отказах. Малко след вълнолома се усещаше влиянието на вятъра, който я отнасяше встрани.
Сложих друга ... после друга ... Вятъра стана малко по-северен. Взе да прави кореми ... заваля дъжд ... Подарих червиите на един ентусиаст, който каза че ще лови на плувка вечерта и се прибрах.

Барета - нали знаеш лафа "Искам да отида за риба, ама вчера" :-) Винаги вчера кълве по-добре от днес :-)
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

Кой е тоя ден - не знам :!: :!: :!:

На някого караш ли се?
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Вчера изправяше куките.Рибите може да са редки но пък са едри.Ако и куките са като тия червените дето ги имам изправянето е сигурно(изправят се и от средно голям зарган даже :D ).На вълноломът излизат доста прилични кефалови,най хубавото е че удрят навътре и докато я изкараш -КЕЕЕФ голям.Само да не беше проклетият вятър - щеше да е супер ама..... другата седмица.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Днес на вълнолома даде стабилно зарган,аз лично хванах 17 заргана и 1 една илария...това за цял ден,но при условие,че имаше кранове,които пускаха бетонови блокове и тетраподи точно по местата където ядеше рибата...крана който пускаше бетоновите блокове,дойде в 8:00 и замина 12:00 после дойде в 14:30 и замина 16:00 и ако не беше той бройката щеше да е значително по голяма
Зарганолог
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Mi7chell ,Добре дошъл при нас.Браво не само за улова,а и за това,че споделяш къде и какво.
От моя страна Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

При нас го няма още ама ще чакаме :roll: утре ще мъча платерините на плажа па да видим ,че трябва да пробваме и новия прът
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Днес отново на вълнолома 14 заргана и все прилични по 40 см,а някои и малко по-големи...следващия риболов ще се постарая и снимки да направя.
Зарганолог
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Пусни да ги погледам поне на снимка :D
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от expose »

Mi7chell написа:Днес отново на вълнолома 14 заргана и все прилични по 40 см,а някои и малко по-големи...следващия риболов ще се постарая и снимки да направя.
Брей тоя вълнолом много оборотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”