НАЙ-ДОБРАТА СТРЪВ ЗА ТОЛСТОЛОБ

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
crosser
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: НАЙ-ДОБРАТА СТРЪВ ЗА ТОЛСТОЛОБ

Мнение от crosser »

Куките да висят , и със стериопор..
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

Също така може да забиеш две куки в пружината и две да висят с стериопорни топчета.
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Готина тема изчетох я с интерес :wink: Оценявам написаното от Ида и Бутник :wink:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

TRANSKI RIBAR написа:Готина тема изчетох я с интерес :wink: Оценявам написаното от Ида и Бутник :wink:
Трънски , мерси за оценката и мнението :!: Хвърли едно око и на тази тема:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 68&start=0
Изображение
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

Моя метод за ловене на толстолоб е щукарска плувка и пружина с 2 куки както повечето колеги вече са споменали, но ще добавя една подробност след като сложите захранката "качамака" на пружината овалвайте я в млекозаместител :wink: "сухо мляко" при мен винаги е давало добри резултати. Наслука :)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

paisa написа:Моя метод за ловене на толстолоб е щукарска плувка и пружина с 2 куки както повечето колеги вече са споменали, но ще добавя една подробност след като сложите захранката "качамака" на пружината овалвайте я в млекозаместител :wink: "сухо мляко" при мен винаги е давало добри резултати. Наслука :)
Това с "овалването " и да се понамачка малко е супер добра идея :smt023 Не съм се сетил до сега , иначе сухото мляко неизменно си присъства в захранката :idea: :idea: :idea:

п.п. ще копипейстна този пост и в другата тема :idea:
Изображение
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

Да , защото като е добре оваляно при падането на пружината във водата прави веднага гъст и плътен бял облак , който явно привлича толстолоба. :)
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

Не съм в акъла на рибата та да знам, че точно това го привлича но от скромните ми наблюдения има доста по добър ефект.Дано да съм бил полезен.Наслука на всички :)
handcream
новобранец
новобранец

Мнение от handcream »

Наслука ама не, днес бях на едно язовирче на което се преобръщат толстолобчета,
не им знам размера защото неможах да извадя нито един. На тапа с пружина, забърках перфектната захранка защото само на мен ми калвеше а около мен имаше 30 души. Влакното ми е на трабуко 0,40, бях само с една въдица, ей така за експеримент, целия град говори за този язовир че има големи толстолоби и аз реших да се пробвам, на десетата минута ми изчезна тапата, засякох и изненада, като взе да развива ми стопи лагерите на макарата, зверско развиване, изобщо нямаше спиране това чудовище, аванса ми беше натегнат не беше хлабав, въдицата свита максимално но в крайна сметка свърши влакното от шпулата и цък скъса. :shock:
Аз едвам се осъзнах защото всичко стана за десет секунди, добре че бях вързал влакното за шпулата, та си го навих и реших да пробвам пак, колеги същият номер се повтори още ДВА пъти, кажете ми кокво влакно да си купя че утре пак ще отивам?
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

handcream написа:Наслука ама не, днес бях на едно язовирче на което се преобръщат толстолобчета,
не им знам размера защото неможах да извадя нито един. На тапа с пружина, забърках перфектната захранка защото само на мен ми калвеше а около мен имаше 30 души. Влакното ми е на трабуко 0,40, бях само с една въдица, ей така за експеримент, целия град говори за този язовир че има големи толстолоби и аз реших да се пробвам, на десетата минута ми изчезна тапата, засякох и изненада, като взе да развива ми стопи лагерите на макарата, зверско развиване, изобщо нямаше спиране това чудовище, аванса ми беше натегнат не беше хлабав, въдицата свита максимално но в крайна сметка свърши влакното от шпулата и цък скъса. :shock:
Аз едвам се осъзнах защото всичко стана за десет секунди, добре че бях вързал влакното за шпулата, та си го навих и реших да пробвам пак, колеги същият номер се повтори още ДВА пъти, кажете ми кокво влакно да си купя че утре пак ще отивам?
А къде е това Место :idea:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
MAESTROTO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MAESTROTO »

Аз мисля ,че не може да се каже,коя е най-добрата стръв за толстолоб.Явно е ,че има много аромати,които го привличат.Аз ловя на пружина,използвайки готови смески и съм забелязал,че в един и същи водоем,съм вадил риби както на смеска с добавени протеини,така и на ароматни смески с ванилия или ягода.Хващал съм толстолоб на пружина и на дъно и на голяма плувка на 1 м от повърхността.Но съществена част е обилното захранване,за което към захранката която използвам добавям царевично брашно,за да е рехава и да се пръска когато докосне повърхността на водата.Дебелината на влакното ,зависи от големината на рибите,които очакваме да се хванат.Аз използвам монофилно влакно 0,30 ,което обикновенно е достатъчно,но имам случай когато го къса.
Кефа цена няма!
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

Провери си възела към пружината! Аз ползвам 0,35 и рядко имам проблем. Задължително използвай здрав вирбел между основното и пружината! Смени и възела ако е нужно!
Шаранът не ти гледа такъмите!

CATCH & RELEASE
Аватар
MAESTROTO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MAESTROTO »

На всеки риболов си вързвам наново вирбелите.Ама понякога..............
А това е последния толстолоб ,на пружина ,смески с аромат на ягода.

http://maestroto1.snimka.bg/fishing/maestroto.355694
Кефа цена няма!
handcream
новобранец
новобранец

Мнение от handcream »

И аз се убедих че, при всеки водоем на различна храна се хваща!
Забърках в кофата към един килограм кюспе, един пакет от купените за уклей (мисля че беше) с аромат на ягода, един пакет царевично брашно и три малки пакетчета сухо мляко. Резултатът беше две скъсвания от вързела на вирбела и един изваден 7 килограма.
До тук добре, отивам на друг язовир който ври от толстолоб, правя същата храна и никакъв ефект, накрая не издържах и отидох до колегите които бяха наблизичко и бяха хванали около десетина риби, попитах ги на какво ги хващат и познайте, хващаха толстолобите на качамак.
Сега ще разгледам форума за монтажите че, сегашния ми възел със който вързвам вирбела нещо ми изневерява!
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Сега продават едни готови монтажи "утри ще ги снимам' пласмасови топки с решетрки подобно на фидера,мисла че са много одачни за рехава захранка.Отварят се на пловина и се пълнят.
някои да има впечатления от тях?????? :P
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”