Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

НАЙ-ДОБРАТА СТРЪВ ЗА ТОЛСТОЛОБ
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: НАЙ-ДОБРАТА СТРЪВ ЗА ТОЛСТОЛОБ
Куките да висят , и със стериопор..
- flyester
- разбира нещата
Също така може да забиеш две куки в пружината и две да висят с стериопорни топчета.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Готина тема изчетох я с интерес
Оценявам написаното от Ида и Бутник 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
-
- учете се от него
Трънски , мерси за оценката и мнениетоTRANSKI RIBAR написа:Готина тема изчетох я с интересОценявам написаното от Ида и Бутник

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 68&start=0
Моя метод за ловене на толстолоб е щукарска плувка и пружина с 2 куки както повечето колеги вече са споменали, но ще добавя една подробност след като сложите захранката "качамака" на пружината овалвайте я в млекозаместител
"сухо мляко" при мен винаги е давало добри резултати. Наслука 

-
- учете се от него
Това с "овалването " и да се понамачка малко е супер добра идеяpaisa написа:Моя метод за ловене на толстолоб е щукарска плувка и пружина с 2 куки както повечето колеги вече са споменали, но ще добавя една подробност след като сложите захранката "качамака" на пружината овалвайте я в млекозаместител"сухо мляко" при мен винаги е давало добри резултати. Наслука

п.п. ще копипейстна този пост и в другата тема

Да , защото като е добре оваляно при падането на пружината във водата прави веднага гъст и плътен бял облак , който явно привлича толстолоба. 

Не съм в акъла на рибата та да знам, че точно това го привлича но от скромните ми наблюдения има доста по добър ефект.Дано да съм бил полезен.Наслука на всички 

Наслука ама не, днес бях на едно язовирче на което се преобръщат толстолобчета,
не им знам размера защото неможах да извадя нито един. На тапа с пружина, забърках перфектната захранка защото само на мен ми калвеше а около мен имаше 30 души. Влакното ми е на трабуко 0,40, бях само с една въдица, ей така за експеримент, целия град говори за този язовир че има големи толстолоби и аз реших да се пробвам, на десетата минута ми изчезна тапата, засякох и изненада, като взе да развива ми стопи лагерите на макарата, зверско развиване, изобщо нямаше спиране това чудовище, аванса ми беше натегнат не беше хлабав, въдицата свита максимално но в крайна сметка свърши влакното от шпулата и цък скъса.
Аз едвам се осъзнах защото всичко стана за десет секунди, добре че бях вързал влакното за шпулата, та си го навих и реших да пробвам пак, колеги същият номер се повтори още ДВА пъти, кажете ми кокво влакно да си купя че утре пак ще отивам?
не им знам размера защото неможах да извадя нито един. На тапа с пружина, забърках перфектната захранка защото само на мен ми калвеше а около мен имаше 30 души. Влакното ми е на трабуко 0,40, бях само с една въдица, ей така за експеримент, целия град говори за този язовир че има големи толстолоби и аз реших да се пробвам, на десетата минута ми изчезна тапата, засякох и изненада, като взе да развива ми стопи лагерите на макарата, зверско развиване, изобщо нямаше спиране това чудовище, аванса ми беше натегнат не беше хлабав, въдицата свита максимално но в крайна сметка свърши влакното от шпулата и цък скъса.

Аз едвам се осъзнах защото всичко стана за десет секунди, добре че бях вързал влакното за шпулата, та си го навих и реших да пробвам пак, колеги същият номер се повтори още ДВА пъти, кажете ми кокво влакно да си купя че утре пак ще отивам?
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
А къде е това Местоhandcream написа:Наслука ама не, днес бях на едно язовирче на което се преобръщат толстолобчета,
не им знам размера защото неможах да извадя нито един. На тапа с пружина, забърках перфектната захранка защото само на мен ми калвеше а около мен имаше 30 души. Влакното ми е на трабуко 0,40, бях само с една въдица, ей така за експеримент, целия град говори за този язовир че има големи толстолоби и аз реших да се пробвам, на десетата минута ми изчезна тапата, засякох и изненада, като взе да развива ми стопи лагерите на макарата, зверско развиване, изобщо нямаше спиране това чудовище, аванса ми беше натегнат не беше хлабав, въдицата свита максимално но в крайна сметка свърши влакното от шпулата и цък скъса.![]()

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- MAESTROTO
- ще става разбирач
Аз мисля ,че не може да се каже,коя е най-добрата стръв за толстолоб.Явно е ,че има много аромати,които го привличат.Аз ловя на пружина,използвайки готови смески и съм забелязал,че в един и същи водоем,съм вадил риби както на смеска с добавени протеини,така и на ароматни смески с ванилия или ягода.Хващал съм толстолоб на пружина и на дъно и на голяма плувка на 1 м от повърхността.Но съществена част е обилното захранване,за което към захранката която използвам добавям царевично брашно,за да е рехава и да се пръска когато докосне повърхността на водата.Дебелината на влакното ,зависи от големината на рибите,които очакваме да се хванат.Аз използвам монофилно влакно 0,30 ,което обикновенно е достатъчно,но имам случай когато го къса.
Кефа цена няма!
- nikikati
- ще става разбирач
Провери си възела към пружината! Аз ползвам 0,35 и рядко имам проблем. Задължително използвай здрав вирбел между основното и пружината! Смени и възела ако е нужно!
Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
- MAESTROTO
- ще става разбирач
На всеки риболов си вързвам наново вирбелите.Ама понякога..............
А това е последния толстолоб ,на пружина ,смески с аромат на ягода.
http://maestroto1.snimka.bg/fishing/maestroto.355694
А това е последния толстолоб ,на пружина ,смески с аромат на ягода.
http://maestroto1.snimka.bg/fishing/maestroto.355694
Кефа цена няма!
И аз се убедих че, при всеки водоем на различна храна се хваща!
Забърках в кофата към един килограм кюспе, един пакет от купените за уклей (мисля че беше) с аромат на ягода, един пакет царевично брашно и три малки пакетчета сухо мляко. Резултатът беше две скъсвания от вързела на вирбела и един изваден 7 килограма.
До тук добре, отивам на друг язовир който ври от толстолоб, правя същата храна и никакъв ефект, накрая не издържах и отидох до колегите които бяха наблизичко и бяха хванали около десетина риби, попитах ги на какво ги хващат и познайте, хващаха толстолобите на качамак.
Сега ще разгледам форума за монтажите че, сегашния ми възел със който вързвам вирбела нещо ми изневерява!
Забърках в кофата към един килограм кюспе, един пакет от купените за уклей (мисля че беше) с аромат на ягода, един пакет царевично брашно и три малки пакетчета сухо мляко. Резултатът беше две скъсвания от вързела на вирбела и един изваден 7 килограма.
До тук добре, отивам на друг язовир който ври от толстолоб, правя същата храна и никакъв ефект, накрая не издържах и отидох до колегите които бяха наблизичко и бяха хванали около десетина риби, попитах ги на какво ги хващат и познайте, хващаха толстолобите на качамак.
Сега ще разгледам форума за монтажите че, сегашния ми възел със който вързвам вирбела нещо ми изневерява!
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Сега продават едни готови монтажи "утри ще ги снимам' пласмасови топки с решетрки подобно на фидера,мисла че са много одачни за рехава захранка.Отварят се на пловина и се пълнят.
някои да има впечатления от тях??????
някои да има впечатления от тях??????