Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Пречи ли железният повод
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Пречи ли железният повод
пречи ли при спининг риболова ако не ловя щука да ловя с железен повод 

- Спец-костур
- вече хвърля и на тежко
Re: Пречи ли железният повод
Ми щом не ловиш щука - просто неэнам эакакво ти е тоэи вид повод ? Аэ го полэвам само эа щука эа да не го прегриэе а эа костур,бяла... си иэполэвам обикновения! 

-
- кандидат преподавател
Нямя смисъл от метален повод ако не ловиш щука.Добро влакно и може и щука да ловиш без метален повод.Просто като ловиш незнаеш ко ще хванеш.Ако си на някой водоем където има предимно щука ползвай кевларен повод иначе пак повтарям няма нужда.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- ще става разбирач
Колега, понякога тоя повод пречи и при улова на щука така че......
само в краен случай го ползвай
само в краен случай го ползвай

- каридата
- учете се от него
Аз също не използвам.Ловя си с бреид на мякарата и направо го свързвам към вирбела и после към примамката.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ако има щука във водоема над единични бройки ТЪНКИЯТ метален повод е просто ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ...
Имам точно 2 прехапвания за 1 месец .. едно 3 см воблерче падна и докато затворя макарата .. влакното 0.10 плетено и си замина ...
преди 1 седмица 4 см Ъгли както потъна на петото навиване просто СПРЯ, помислих че съм закачил в клон ... повдигнах въдицата нагоре и нещо преряза влакното - 0.12 ПЛЕТЕНО , а ловя кефал
та и аз не слагах ..ама ... вече слагам
Имам точно 2 прехапвания за 1 месец .. едно 3 см воблерче падна и докато затворя макарата .. влакното 0.10 плетено и си замина ...
преди 1 седмица 4 см Ъгли както потъна на петото навиване просто СПРЯ, помислих че съм закачил в клон ... повдигнах въдицата нагоре и нещо преряза влакното - 0.12 ПЛЕТЕНО , а ловя кефал

та и аз не слагах ..ама ... вече слагам

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Ето това е истината http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... d=2036Само това ползвам и на тапите за щука.Меко е и не пречи на играта на примамката,била тя естествена или изкуствена 

Последно промяна от dekata на Пет Сеп 19, 2008 9:00 pm, променено общо 1 път.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Колега, по каква причина желаеш да ползваш метален повод, при положение, че няма да ловиш щука(и предполагам, че такава във водоема няма, освен ако не искаш да се презастраховаш)? Металния повод осакатява играта на дребните примамки, това се отнася за 90% от поводите.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;