Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Апнеа
Модератор: nkolev66
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Апнеа

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте! С интерес следя темата още от създаването и .Много благодаря на Булти за нея.От 97г до 2006 всяка година работех като воден спасител.Имам доста стаж по морето и басейни
През 2004 работех с още един колега на едни басейни и сутрин и вечер когато няма хора с колегата ми плувахме един километър сутрин и един вечер.Колегата ми се занимаваше с йога и правеше стойки под водата след тренировките и казваше че му помагат много.Аз опитвах няколко пъти и интересното е че във водата изпълнението е доста по лесно или поне на мен така ми се е сторило
Един пример при стойката на глава под вода го няма онова неприятно чуство на голямо налягане в главата както е на сушата.Както и да е може и да греша но ще ви кажа няколко трика за повишаване на апнеата.Правя го с уговарката че това е за начинаещи и аматьори в гмуркането като мене
понеже много от хората които пишат тук са много напред с матеряла и приемат за даденост това че се знаят тънкостите на гмуркането.
1Тренировка на апнеата (може да се прави навсякаде и по всяко време) вземате си въздух и го задържате доколкото можете но не прекалявайте.
2 Хипервентилация Раздишването и обогатаване на кръвта с кислород .Постига се с максимум 3-4 цикъла бавно максимално издишане на въздуха от дробовете и след това максимално вдишване .Наблягам на максимум защото прекаляването с раздишването може да причини припадък коeто във водата е много опасно!
Надявам се че Булти няма да ми се расърди за това че се намесих в темата му

1Тренировка на апнеата (може да се прави навсякаде и по всяко време) вземате си въздух и го задържате доколкото можете но не прекалявайте.
2 Хипервентилация Раздишването и обогатаване на кръвта с кислород .Постига се с максимум 3-4 цикъла бавно максимално издишане на въздуха от дробовете и след това максимално вдишване .Наблягам на максимум защото прекаляването с раздишването може да причини припадък коeто във водата е много опасно!
Надявам се че Булти няма да ми се расърди за това че се намесих в темата му

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Нямаш си на идея как позна,специално за мен.Е, вече знам че е нещо нормално.БЛГ.Булти написа: от тогава са останали и някой гени - има сред нас хора , които по-никакъв начин не се чувстват добре отделени от водната среда и по всякакъв начин си търсят повод да са по близо до нея - посещаващите сайта тук май-всички сме такива
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА