Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- patter
- вече хвърля и на тежко
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
@Киро Аз си мислех, че ще продължиш моята тема за да мога да се включа в писането ама то в твоите репортажи има ли какво да добави човек ...
Хайде следващия път ще нарушим традицията 'да почерпи Капитана'. Викам да пробваме 'да почерпи Юнгата', че имам една ракийка по-стара от лодката ...
Иначе - повозих се, подишах солен въздух, запознах се с убави ора, че и рибка фанах ... какво повече му трябва на човек ...
Хайде следващия път ще нарушим традицията 'да почерпи Капитана'. Викам да пробваме 'да почерпи Юнгата', че имам една ракийка по-стара от лодката ...
Иначе - повозих се, подишах солен въздух, запознах се с убави ора, че и рибка фанах ... какво повече му трябва на човек ...
Бето и на пазара има сафридКИРО написа:На Любо ли ? ако няма риба,ще донеса фъстъци .
Само още не знам дали ще съм свободен за тогава.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Има ама няма,поне казват че във Варненската борса било празно,не съм проверявал де.imitev72 написа: Бето и на пазара има сафрид
Не моа ги стигна Маркони,ама ако си дадеш твоята Унимфка,ГЕРОЙ ще стана.Marco Polo написа: Успешен таран...?

ПАТЕР,извинявай,че не го направих така,пак много бързах.Докато пишех,ми се обадиха да бягам за един пожар пак.
Следващия път.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Ти как на ПРАЗЧО ще викаш УфимкаКИРО написа:[Не моа ги стигна Маркони,ама ако си дадеш твоята Унимфка,ГЕРОЙ ще стана.
ПАТЕР,извинявай,че не го направих така,пак много бързах.Докато пишех,ми се обадиха да бягам за един пожар пак.
Следващия път.

- КИРО
- Обратна връзка:
Верно бе Иво,че и с нов матор,бре пак се изложих.Сипах си втората сливова.
Маркони ша прости.
А бе Иво,я бягай на Русалка,докато има далавера.
Маркони ша прости.
Цяло лято бягах батко, сега требе малко да поработимКИРО написа:Верно бе Иво,че и с нов матор,бре пак се изложих.Сипах си втората сливова.
Маркони ша прости.

- patter
- вече хвърля и на тежко
Маркони,
като го има сичкото това таран не трябва ... виж абордаж на луксозна яхта с участничките в мис Швеция (ама само ако съвсем не кълве)
като го има сичкото това таран не трябва ... виж абордаж на луксозна яхта с участничките в мис Швеция (ама само ако съвсем не кълве)
- КИРО
- Обратна връзка:
Абе чета из морския,всички се оплакват от нямането.Има как да няма.Те,днес с Pattera обиколихме малко,и стана добра работа.
къде по-туй време бяхме вече пред вълнолома.

Излизаме за сафрид,и техните подвидове риба.По-точно над видове,абе каквото излезе.
Аз съм с черна перушина 7-ца,Патера пердаши с 8-ца,залено ламе + /после ще го видите./

Докато пусна и

сефтето направено.Патера през туй време налива по един "вносен" чай / варненски /
И тъкмо свършихме с рома,Патера ме хвърли в тъча.

Един хубав карагьоз на пилкера.Е метнахме я значи,няма време за снимки.
Мятахме,мятахме,ама 1 час нищо.Айде пред Галата,че тука яко задуха западняка,че и вълна взе да вдига.
Отидохме до корабите,и там я метнахме,ама стана като преди това.Пак не ще да пипа.
Решихме да се приберем по близо до брега,че и тука стана салантия.

Всичката вода върху нас падаше от вятъра.
Застанахме на около 300м от брега,аз за кая,Патера за зарган.Той хвърля наляво,аз надясно,после сменяме посоките,след това тактиките,накрая и стръвта сменихме.Положението като преди час.
Вятъра поспря малко,решихме отново да се преместим пред вълнолома.Дига Патера котва,ама тя като се закеркенечила,не мърда.Айде на ход да я вадим,свърши акумулатора,палим на манивела /чети като ,дърпаме въжето/
Пак не ще.Минаваме на резервен вариант,т.е. режем въжето и думан.

Те тъй го отряза.
Как да е добрахме се до вълнолома,ама и там има пауза,пък стана и ракиено време,ред е на дядото да почерпи.

После отидохме на 50-100м от вълнолома,закотвихме там.Патера пусна дънна за платерина,ама извади една кая и една чучурина.Аз заредих един червей на чепарето,и разгеле,въъъй удари.

Чучурината я нарязах за стръв,удар и под камъка.Поизчаках малко,и накрая я изкарах.

През това време Патера пердаши с бомбардата към вълнолома,ама нищо.Аз скъсах 3-4 такъма за кая,имаше извадени още 2-3 попчета от моя страна и една граца от Патера.Ама стана време за прибиране,оставихме там и другата котва,не ще и не ще да излиза.Ще направим други,това не е проблем.
Е това е общия улов,кво казвате,че няма.

Идвааааа,рибата идва.Само не знам кога
къде по-туй време бяхме вече пред вълнолома.

Излизаме за сафрид,и техните подвидове риба.По-точно над видове,абе каквото излезе.
Аз съм с черна перушина 7-ца,Патера пердаши с 8-ца,залено ламе + /после ще го видите./

Докато пусна и

сефтето направено.Патера през туй време налива по един "вносен" чай / варненски /
И тъкмо свършихме с рома,Патера ме хвърли в тъча.

Един хубав карагьоз на пилкера.Е метнахме я значи,няма време за снимки.
Мятахме,мятахме,ама 1 час нищо.Айде пред Галата,че тука яко задуха западняка,че и вълна взе да вдига.
Отидохме до корабите,и там я метнахме,ама стана като преди това.Пак не ще да пипа.
Решихме да се приберем по близо до брега,че и тука стана салантия.

Всичката вода върху нас падаше от вятъра.
Застанахме на около 300м от брега,аз за кая,Патера за зарган.Той хвърля наляво,аз надясно,после сменяме посоките,след това тактиките,накрая и стръвта сменихме.Положението като преди час.
Вятъра поспря малко,решихме отново да се преместим пред вълнолома.Дига Патера котва,ама тя като се закеркенечила,не мърда.Айде на ход да я вадим,свърши акумулатора,палим на манивела /чети като ,дърпаме въжето/
Пак не ще.Минаваме на резервен вариант,т.е. режем въжето и думан.

Те тъй го отряза.
Как да е добрахме се до вълнолома,ама и там има пауза,пък стана и ракиено време,ред е на дядото да почерпи.

После отидохме на 50-100м от вълнолома,закотвихме там.Патера пусна дънна за платерина,ама извади една кая и една чучурина.Аз заредих един червей на чепарето,и разгеле,въъъй удари.

Чучурината я нарязах за стръв,удар и под камъка.Поизчаках малко,и накрая я изкарах.

През това време Патера пердаши с бомбардата към вълнолома,ама нищо.Аз скъсах 3-4 такъма за кая,имаше извадени още 2-3 попчета от моя страна и една граца от Патера.Ама стана време за прибиране,оставихме там и другата котва,не ще и не ще да излиза.Ще направим други,това не е проблем.
Е това е общия улов,кво казвате,че няма.

Идвааааа,рибата идва.Само не знам кога

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Поздрави имаш от мен!

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Кире ,откакто удавих котва за 50 кинта на Емине си купих ей такава и проблеми с нея йок
http://forum.fishing-mania.com/album_pa ... c_id=22627
http://forum.fishing-mania.com/album_pa ... c_id=22627
Кире, само го споменавахме тоя сафрид на срещата 

и да са напрая и аз на Барабар Петко с мъжете , ще пусна малко снимки от последното ми пътешествие по вода с мойту лодка ...специално си я избрах да е малка , за да мога сам да си я пускам , сам да си я вадя - що се отнася до ходене на морето там съм закостенял единак :

двигателя на лодката е 2,3 к.с. , а на автомобиля ми ...малко повече
,той обаче е с цели два цилиндъра и харчи средно 4 на сто , а на лодката ДВГ-то арчи 0 на 100 - без муйтап , и в съчетание , че автото си ходи по пясък не по зле от АТМ , риболовните излети ми излизат доста евтини и затуй и ....чести

и когато морето е голяма салантия и бурунтия любимото ми място е острова :

по некви си там сант.подбуди
и се някъде около него място на завет се ще се намери - да закотва лодчицата си и да си зема арпунчето и да далдисвам , пък дали има риба или не - тва няма значение - важното е на сяко изплуване да виждам любимия си остров
....а инак двамата фараджии заедно сменят керемидите на покрива на една от сградите и сигур ми се чудят на акъла
на връщане морето утихва

ся следва разглобяване и прибиране

Булти,надявам се,че не се сърдиш за помощта. КИРО

двигателя на лодката е 2,3 к.с. , а на автомобиля ми ...малко повече

и когато морето е голяма салантия и бурунтия любимото ми място е острова :

по некви си там сант.подбуди

на връщане морето утихва

ся следва разглобяване и прибиране

Булти,надявам се,че не се сърдиш за помощта. КИРО

- SILVESTER
- ще става разбирач
Супер ти е лодчицата,направо можеш да я ползваш за буй 

... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
кво да се сърдя ве Киро , ся трябва да черпя
, ама чакай да ме извикат да снимам някоя сватба и тогази ша ти са обадя - да ми излезе по-тънко де
, Мерси Силвестъре ! Когато се пускам по течението наистина я ползвам за буй
и изобщо винаги когато гмуркам с нея ,свалям "мартеницата " от ДВГто , че някой мой ли си тръгна с тръгна с лодката , докато аз съм отдолу

- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Ей, чета гледам и нямам търпение да дойде трети та да тръгна, дано лефчо се е появил вече, пък и времето ако дава, жената пак може да затвори някое бурканче. Сега с новия сонар мале мила
нема къде да се крие рибата вече. Отпочвам риболовуването сякак
Надявам се че продават из Варненска изикия готови чепарета за паламуд,лефер, карагьоз?
Само незнам от къде ще пускам парахода с колесара, ама все ще измислим нещо.
Вие колеги много добри репортажи давате, все едно съм там
за човек като мен, свикнал с морето, е голяма радост да ви чете репортажите отдалеч.
Желая ви успех

Надявам се че продават из Варненска изикия готови чепарета за паламуд,лефер, карагьоз?
Само незнам от къде ще пускам парахода с колесара, ама все ще измислим нещо.
Вие колеги много добри репортажи давате, все едно съм там

Желая ви успех
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/