Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Въпроси свързани с морския риболов.
naRiba.com

Форум

Има ли Морски Щуки в Ч.М.
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Има ли Морски Щуки в Ч.М.
Има ли Морски Щуки в Ч.М. ?
аиде сега който е чак да почва... нищо не знам за т'ва.
ииии.... набарах страхотно видео от един приятел - подводни снимки в Черно море - около Варна май... - започвам ги за обработка и форматиране за сайта ми....ще го виждате и вие....
justy... после ще се изкаже ... малко са тъмни, голям зор ще видя...ама нейсе - операторът е мн.добър обаче, ххххмммм да не вземе да ме запали и да взема да скоча и аз под водата, малеееее къв еретик за себе си станах.
...айде почвайте...че съм нетърпелив.
аиде сега който е чак да почва... нищо не знам за т'ва.
ииии.... набарах страхотно видео от един приятел - подводни снимки в Черно море - около Варна май... - започвам ги за обработка и форматиране за сайта ми....ще го виждате и вие....
justy... после ще се изкаже ... малко са тъмни, голям зор ще видя...ама нейсе - операторът е мн.добър обаче, ххххмммм да не вземе да ме запали и да взема да скоча и аз под водата, малеееее къв еретик за себе си станах.
...айде почвайте...че съм нетърпелив.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
като ви чета и тука как продължавате кат' малки деца ... и си ви представям така в един образ:

..е с това чудо как да седна да си пия ракията, спрете се няма да ви проговоря повече....мискини такива

..е с това чудо как да седна да си пия ракията, спрете се няма да ви проговоря повече....мискини такива

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- Fishing_Fan
- разбира нещата
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
и аз така знам, че е баракуда и тя не припарва насам в Ч.Море. Въпросът ми произлезе от това, че познат рибар с дървена лодка препарирал уловена баракуда, подарил я на един, който имал кръчма, на която по стените имало някои морски твари окачени. Там курдисал и баракудата. Сега е по интересното - на снимки на едни мои колеги - стари градски песни, предимно за морето, избрали тази кръчма за място...и какво гледам аз в някои от песните - кадри с нашите риби и хоп до тях баракудата,....бъзикнах ги...ама собственика се направил на важен и те като го питали казал, че е уловена тук. А сега де ... какво да кажеш....жалко, че кадрите не са в моя ресор...да копна нещо и да го покажа тук.
- barutchiata ©
- Администратор
Има една книга"Рибите в България".Та в тази книга са описани всички риби които са хващани у нас включително и в Черно море.За Баракудата(sphyraena sphyraena)пише така:За Българското черноморие изключително рядък вид.Което ще рече че са улавяни еденични бройки. В миналото са регистрирани и случаи на хващане на риба тон и риба меч(Xiphias gladius). Има видове които не сум и чувал за тях като средиземноморски калкан,кеслерово калканче ,песия и много други.Та колкото до Баракудата би трябвало да има еденични екземпляри колкото и страно да звучи:shock: