Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Зарган и илария
А някой чернокопче не закачи ли? 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Батка,много празно море.Оня ден двама имаше с фендери,казват,че нищо не им излиза на кинескопа.обаждах се в Кранево на един башбалъкчия,само 3 карагьоза на мрежи,пред Бяла на 2км пред брега с 2 км мрежи-общ резултат-4 циганки и един калкан.Достоверна ми е информацията.И мен ми се такова сръцето,ама йок.Само дето пробите продължават,абе още не съм видял щъркелите да отлитат.batmilen написа:А някой чернокопче не закачи ли?
Я си вади речните,поне има с кво да се хвалиш.
Ония от севера си мълчат,там се вади сафрид и някое чернокопче,но общо взето и там малко на късмет.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
batmilen написа:А някой чернокопче не закачи ли?
Чернокопчета нямаше ама за тях аз от теб чакам информация ,че им разбираш пък и си по редовен по пристанищата и други разни дестинации

-
- научил се да хвърля
Днес на Вромос с лодка 6 чернокопа и няколко сафрида. На обикновено сафридено чепаре, което беше тотално изпасано. Накрая останаха само три куки. Направи ми впечатление, че имаше много мрежи. Явно чернокопа се е завъртял там. Снимките ще ги сложа в галерията. Още не мога да се науча да ги слагам тука.
Иван Събев
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Сложи ги,пък ще ти ги изкарам на тиферич.Jackomo написа: Явно чернокопа се е завъртял там. Снимките ще ги сложа в галерията..

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Днес наблюдавах как две такива "репи" тюткаха пред мен с фишфайндера /и лодка за поне 100000 евро/ ,ама си заминаха...... пък ние пак натрошихме заргана след тях. Риба има.....малко е трудна , защото водата е прекалено бистра,но с опит и постоянство работата става.... Снимки няма да пускам,че ....егати снимките от банята ,ама свидетели -съфорумници има.Батка,много празно море.Оня ден двама имаше с фендери,казват,че нищо не им излиза на кинескопа.
Наслука на всички!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Бе то има риба ама и вятър дал господ.Сега идвам от вълноломът и - 6 рибки + един добър сафрид.Ако някой планира посещение да го отлага,не става,мноооого се раздуха.Пък се навъдиха и едни "Паркърчета" - само хамалогия докато ги издърпаш.Разбира се хванах и "задръстването" - неам нерви
.

снимките на jackomo

хубави чернокопи

хубави чернокопи
@ Джакомо - колега на Биволите ли ги фана или към Атия ? 

Вчера бях на вълнолома рибата кълве много плахо не е настървена,често ти измъква червея без да захапе куката.В крайна сметка резултата от 12.30 до 18.00 16 заргани и една илария
.
Като гледам прогнозата май ще има няколко дни пауза.На слука на всички!

Като гледам прогнозата май ще има няколко дни пауза.На слука на всички!
Хубаво нещо е риболова,обаче трябва да се работи!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги,дайте жокер къде в момента да пробвам за чернокоп около Варна 

На плажа на Галата вчера положението бе трагично - 4 човека : 3 платерини рано сутринта на дъно. На бомбарда също не ще - хванах 2 заргани за 3 часа бомбандиране. Става някакво завихряне на вятъра край брега на пориви, което е изнервящо. След обед излезе един харпунджия с връзка от 15-20 платерини, но ги бил в камъните пред самия нос (под ресторант Галатея).plamen_vn написа:аз ходих на кранево но резултата беше пак отчаиващ 3 бр зарганки за 4 часа има ли някои инфо за плажа на галата дали дава илария или заргана и на дано или на бомбарда ще сам много благодарен
Водата е бистра, няма вълна , но рибата не ще да кълве.
Има една тънка граница между риболова и това да стоиш на брега като идиот!
- 1000n
- разбира нещата
Каква е била дебелината на влакното на изпасаното чепаре?Jackomo написа:Днес на Вромос с лодка 6 чернокопа и няколко сафрида. На обикновено сафридено чепаре, което беше тотално изпасано. Накрая останаха само три куки. Направи ми впечатление, че имаше много мрежи. Явно чернокопа се е завъртял там. Снимките ще ги сложа в галерията. Още не мога да се науча да ги слагам тука.

-
- научил се да хвърля
По-близо до Атия. Отначало отидох почти до скалите на Атия и почнах да чепарувам на дрейф. Вятърът беше слаб запад-северозапад. Започна да ме снася към биволите. Отначало започнах с граца и един мазен сафрид-хаймана. След около час се натъкнах на пасажа чернокоп. Извадих наведнъж 4 бр. След това на два пъти по един. Имах и няколко други удари, но чернокопа прегрезваше бидема. Съжалявам, че бях само с едно чепаре. Но аз бях тръгнал да пробвам лодката и двигателя. Това да ми е за урок. Винаги влизай в морето подготвен.Булти написа:@ Джакомо - колега на Биволите ли ги фана или към Атия ?
Иван Събев
-
- научил се да хвърля
Незнам беше купешко. Благодаря на Зографа, че ми сложи снимките във форума.Трябва да намеря време и аз да се науча.1000n написа:Каква е била дебелината на влакното на изпасаното чепаре?Jackomo написа:Днес на Вромос с лодка 6 чернокопа и няколко сафрида. На обикновено сафридено чепаре, което беше тотално изпасано. Накрая останаха само три куки. Направи ми впечатление, че имаше много мрежи. Явно чернокопа се е завъртял там. Снимките ще ги сложа в галерията. Още не мога да се науча да ги слагам тука.
Иван Събев