Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
Re: Риболов на Толстолоб
Това е ясно заповядай в Костенец да направиш показно. 

-
- учете се от него
Копипейстнах долния пост и в тази тема- мисля че е доста ценен съвет по темата

IDA написа:Това с "овалването " и да се понамачка малко е супер добра идеяpaisa написа:Моя метод за ловене на толстолоб е щукарска плувка и пружина с 2 куки както повечето колеги вече са споменали, но ще добавя една подробност след като сложите захранката "качамака" на пружината овалвайте я в млекозаместител"сухо мляко" при мен винаги е давало добри резултати. Наслука
Не съм се сетил до сега , иначе сухото мляко неизменно си присъства в захранката
![]()
![]()
![]()

-
- учете се от него
Оказва се че на пружините с тапи се хващат и други квалитетни водни обитатели :
ловят се шарани , каракуди....
ловят се шарани , каракуди....

Последно промяна от Бачо Илия на Чет Юли 15, 2010 10:28 pm, променено общо 1 път.
Детето се сърди само като го карам да ми помага да се оправям с компа,иначе е по-запален и от мен.Става преди да е звъннал будилника за риболов.
Куките слагат ли се в пружината или стоят свободно до пружината?Благодаря за снимковия материал!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ето какво сътворих само за минутка:

Фидър-плувката може да се използва и без долна тежест,но в този вариант е фиксирана при вятър и вълнение!Според дълбочината,може да се постави и стопер на основното влакно,за замозасичане на рибата!
Недостатък-близка дистанция при изхвърляне!
п.п. Брейда е само за да се вижда по добре монтажа!
Фидър-плувката може да се използва и без долна тежест,но в този вариант е фиксирана при вятър и вълнение!Според дълбочината,може да се постави и стопер на основното влакно,за замозасичане на рибата!
Недостатък-близка дистанция при изхвърляне!
п.п. Брейда е само за да се вижда по добре монтажа!

- Моряка
- кандидат преподавател
Не е ли по добре оловото да го няма за сметка на повече подхранка.И другото което ми хрумва е,че плувката стои права докато има смес в пружината и като падне всичката плувката да поляга на повърхноста и да ни покаже време е за презаряд 

А сега де? 

Ние с колегата Жоро сме си доволни от нашите тактики за толстолоб. Имаме една тайна рецепта и както повечето от вас се убедиха дава доста добър резултат. 

-
- учете се от него
Да не е онази с куркуматаSwordfish92 написа:Ние с колегата Жоро сме си доволни от нашите тактики за толстолоб. Имаме една тайна рецепта и както повечето от вас се убедиха дава доста добър резултат.

Здравейте колеги.. Искам да ви попитам нещо, но моля без обидни коментари защото съм без почти никакъв опит.... ама с много мерак
.
Та знам че толстолоба не яде а само смуче водата и я филтрира, и въпроса ми е на куките на показаните монтажи слага ли се нещо ???
Ааа.. и още нещо на плувка или дъно е по добре или е относително за секи водоем.?

Та знам че толстолоба не яде а само смуче водата и я филтрира, и въпроса ми е на куките на показаните монтажи слага ли се нещо ???
Ааа.. и още нещо на плувка или дъно е по добре или е относително за секи водоем.?
Няма маистори и начинаещи.... има ходещи и не ходещи за риба.!!!
-
- учете се от него
Здравей колега , добре дошъл във Форумаjeliazko написа:Здравейте колеги.. Искам да ви попитам нещо, но моля без обидни коментари защото съм без почти никакъв опит.... ама с много мерак.

Успех

за първи път лових толстолоб на Блъсково до гр Провадия.Там за първи път видях монтажа който е много прост.Пружина със три куки на нея и две на основното над пружината.На куките бял стиропор и късмет.За първи път във рибарската си практика видях как на стиропор извадиха15кг звяр.Имаше и по-малки но само от гледане ми се вдигна адреналина.Преживяването е неуписуемо да гледаш тая тревопасна риба каква борба се бори.Лошото е че има колеги които вземат толстолобчета,шаранчета и амурчета по500-600гр.Но се оправдават със факта че са дали 20 лв такса.Срамно е но нация българска оправия няма.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
При положение,че ни се хвалиш с ПЕТ куки ... така ще е!Няма да има оправия