макара за сом

Модератор: sapuna

uzov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: макара за сом

Мнение от uzov »

На мен лично ми се струват много малки шпулите /само 100м/ според това не е достатъчно за риболов на сом.
Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края!!!
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

Според мен - нито една от тях не става :wink:
Търси с по-малко предавателно число - те са по яки и по-лесно се работи с тях :smt079
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Аз си купих мултито и на него съм навил 220м. плетено 80либри и има още място за влакно.Не съм пробвал макарата но мисля че ще върши добра работа.Снимки има в галерията.Някой колеги ще кажат че не струва и че като се хване големия сом ще има проблеми.Айде нека сома да дойде пък да видим как ще чупи макарата.
Който нож вади сам пада в него.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Краси,имам такъв Джаксън,извадил е едно сомче и това е.За сега немога да го хваля,но другия мултипликатор които имам,просто ме изкефи.Имам и Корбос Seacor,със него се закачих за едно дърво до остров Батин на Дунава тази пролет и познай какво стана.Брейда ми е със 100кг тест и като се започна едно навиване и придърпване към дънера/бях със на Митев лодката/след половин час борба със течението,като във лодката освен мене/105кг съм/ми беше и цялото друго уборудване.Макарата ме издърпа и след извесно време се изправи куката на кояго беше стръвта и се откачих.Последствията за макарата бяха че поддаде точно на най-слабото място.Пластмасова втулка и поради тази причина,се изкриви едната зъбчатка на една страна и се преебаха няколко зъба.Върнах се на брега,показах и обясних на колегите какво стана и нашия приятел и колега -ГОГАТА ОТ ЛИСЕЦ я взе,направи я със други по-здрави материали въпросната втулка и зъбчатката и сега съм убеден че със този Корбос ще мога да се измъквам от калта когато закъсам със колата :shock: :lol: :lol: :lol: :wink: На здраве Жоре и да си ни жив и здрав та да помагаш когато и със каквото можеш :drinkers: На колегата препоръчвам Корбоса и ако има време и средства да си смени тези втулки и зъбчатки та да се пенсионира със него.Това е което мога да помотна.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Здрасти Кроки, драго ми е да те чуя как си.На джаксъна му дават 4 лагера и ми се вижда доста стабилна изработка така че не би трябвало да има проблеми.Утре ще направя малко тестове и ще пиша пак.Аааа сещам се за нещо редача на влакното трябва да се дообработи и да се полира иначе надира монофилното влокно.Аз го изпилих малко и го полирах след това навих плетеняка.За колегата monilom ще използвам макарата за риболов от лодка за сом . За риболов от брега не става освен ако не вкарваш стръвта с лодка.
Който нож вади сам пада в него.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Здрасти Краси,защо си мисля че колегата дето си търси мултипликатор,нещо се юрка.Що не вземе и уклей да лови с мулти та да ни тръшне всите у земята :lol: :lol: :lol:

Краси,всички мултипликатори които ги продават тук си имат доста слаби места.има определени модели,дето са малко по добри от първите но се броят на пръсти.И на мен ми се иска да излезнат добри тези Джаксъни,но и те са със разни пластмасови втулки тук и там за да могат да се развалят- повярвай ми.иначе,ако ги правеха като Пена който имам и е на 25-30 минимум и е здрав та - здрав.Абе,имат си тяхни си тарикатлъци,дето след повечко зор им се чупят определени нещица вътре и после хоп купуваш нова от магазина.Какво направи със лодката,имаш ли вече излизания със нея :roll: нищо не си направил още май,щом не си написал и ред :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

monilom написа:
краси12345678 написа:Здрасти Кроки, драго ми е да те чуя как си.На джаксъна му дават 4 лагера и ми се вижда доста стабилна изработка така че не би трябвало да има проблеми.Утре ще направя малко тестове и ще пиша пак.Аааа сещам се за нещо редача на влакното трябва да се дообработи и да се полира иначе надира монофилното влокно.Аз го изпилих малко и го полирах след това навих плетеняка.За колегата monilom ще използвам макарата за риболов от лодка за сом . За риболов от брега не става освен ако не вкарваш стръвта с лодка.

ок а може ли вие да ми покажете някоя макара за шарко да е с голма шпула два аванса и до 60-70 лв 8) 8) :P :roll: :wink:
http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6737
stanimir197_7
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от stanimir197_7 »

monilom написа:здравейте може ли да ми помогнете колебая се между няколка макари за сом и евентуално да ги ползвам и за шаран може ли да ми дадете съвет коя е по добра

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=396

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=758

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=122
е ако не ви допаднат моя избор който съм направи може и вие да ми кажете някоя хубава макара с два аванса за окола 60-70лв. :shock: :shock: :shock: :idea:
http://www.marinetackle.com/xcart/catal ... reels.html

това е здраво
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Вярно е Кроки че евтините работи излизат скъпо но аз си купих мухарска макара на Джаксън и като я разглобих вътре си беше с един иглен лагер който и до сега работи без проблеми.След това гледах един Шекспир с втулка на цена два пъти по висока от Джаксъна.Не съжалявам че взех Джаксъна.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

краси12345678 написа:Вярно е Кроки че евтините работи излизат скъпо но аз си купих мухарска макара на Джаксън и като я разглобих вътре си беше с един иглен лагер който и до сега работи без проблеми.След това гледах един Шекспир с втулка на цена два пъти по висока от Джаксъна.Не съжалявам че взех Джаксъна.
Оставете темата на момчето, Лябака има и ЛС :idea:
Afda
новобранец
новобранец

Мнение от Afda »

kolio_jelev
новобранец
новобранец

Мнение от kolio_jelev »

Я кажете какво мислите за тая макара за риболов на сом от брега Tica Cybernetic GX . Ето и линк http://www.altmex.com/. А ако и някои я е ползвал или докосвал ще съм благодарен за споделеното .Благодаря!
silurus glanis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от silurus glanis »

взимай един ексейдж 6000/10 000 и си готов.а ако имаш възможност нещо от по горния клас на шимано
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”