Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир Ивайловград
Модератор: sapuna
- 101
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Язовир Ивайловград
В петък се върнах след 5 дневен излет от язовира. Бивака разположихме в тясната част на язовира или по-точно в месноста която аз знам като "Нивата" - намира се на 4-5 км. от стената и на 2 км след "Стария Мост". Времето за разлика от това в София беше слънчаво и доста топло. Нивото за тези 5 дни падна с 1.5-2 м. и в момента продължава да пада - турбините работят с пълна сила. Основно бяхме заложили на тролинга с надеждата да ударим някоя по-сериозна бяла, но уви тя най-добре даваше на дъно м/у 19.00-21.30ч. вечер - предимно дребни екземпляри, които сега си живеят на воля. Имахме само две риби по килограм+. През цялото време костура не се спираше. Оказа се обаче, че с тролинга имахме най - голям успех с кленовете. Излизаха много добри риби по 1 - 1.5 кг. и откъсачно едър костур. Закачихме и едно сомче, което в крайна сметка отнесе воблера - Deep Tail Dancer 6m. Оранжево тигърче. Та относно кленовете, те много добре даваха и от брега но с по-скромни размери. От брега най - успешен се оказа X-RAP Deep Diving Slashbait 1.5-3 m. 8см. а на тролинг големите кленове определено харесаха Shad Rap 2.4-4.5m. 9 см. в класическата сива окраска. За шарана нищо не мога да кажа, защото не беше обект на интерес от наша страна, а сома ми направи впечатление, че много колеги го търсиха на кльонг. Като цяло сам доволен от излета, защото се оказа много разнообразен от към риба и добър от към време, като се има предвид каква беше обстановката в страната в този период. С лодката в четвъртък успяхме да стигнем тролейки почти до широката част, като по пътя ми направи впечатление, че повечето удобни за бивакуване места бяха заети с малки изключения. Малко снимки може да видите на линка по долу :
http://svining.com/stoino
http://svining.com/stoino
Тия къде го търсят на кльонк са мойта група
Сутриннта ми званеха-да им търся прогноза за времетто-хич не им се тръгва-ама го дават яко дъжд
Значи инфотто от сутриннта-ветар няма-сом дребен-като си познавам партията-като ми каже така-ела да помагаш да чистиш и земи тая торба 

Риболовци.
- 101
- новобранец
- Обратна връзка:
На Цимбала и на отсрешният бряг видях, че кльнгаха, но вече мина седмица от как се върнах. Предполагам отговора ми е малко закъснял, но от няколко дни не сам влизал в нета. Както и да е .... времето се оправя за радост на твойте хора
... дано да не са се отказали.

Сомската група си дойде-мокра но хванала
Сега-има други-от квартала-казаха че ловели дребни шаранчетта-и малко тролят-ма тия са аджамии-повече са на масата

Риболовци.
hey kolegi az sam predimno sharandjia shte me svetne li niakoy kade sa hubavite mesta

Риболовци.
-
- разбира нещата
От откриването мина цел месец!!! Оттогава рибите са се прегрупирали 5 пъти и са сменили хранодните си! Бялата и хищниците не са шарани и каракуди-само черва!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Някой ако знае да каже как е нивото на водата.
Друго за сега не ме интересува.
Друго за сега не ме интересува.