Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Уж отидохме за мрени...
Уж отидохме за мрени...
Здравейте 
В събота ми беше на гости едно приятелче от София, с което винаги си спретваме някакъв риболов, когато дойде... В случая решихме да атакуваме дунавските мрени, тъй като той не е много ентусиазиран по спининга. Аз пък не бях хвърлял дънна въдица от цяла вечност, та се навих и на зазоряване цъфнахме на Реката. Избрахме си подходящо място, времето ни беше прекрасно за целта (облачно, тихо и откъслечни капки дъжд) и след като си изпихме сутрешните кафета се заехме с чакане...
Аз естествено носех спининговите комплекти и се замотах наоколо да търся бели рибки
Уви, нямаше ги! Пробвах с джиговете, но се отказах сравнително скоро и се върнах да правя компания на Боби, който видимо скучаеше около дънните въдици. Пушихме по цигара, приказвахме, самонавивахме се, че този път ще е по-добре от предишния и присъпяхме от крак на крак за да се стоплим.
По едно време някъде над нас шумно пришляпа распер. Реших да не обръщам внимание, но след малко рибата отново подгони на същото място. Беше ми малко далече, пък и по средата на разстоянието имаше други рибари, които не исках да притеснявям... Отделно мястото на което стояхме беше малко неудобно за търсене на распери: Дълбоко, с бързо течение и прилежащ каменен бряг, където е доста трудно да прецениш как се движи хищника и в кой слой се храни. С две думи се колебаех въобще дали да пробвам, но колебанията ми свършиха при поредния плясък – този път доста в дясно от нас. Дистанцията беше около 70 м., а атаката непосредствено до брега.
Прехвърлих наум няколко варианта и заложих на това, че расперът е продължил да се движи към нас, близо до брега, и не е нужно да се местя от мястото си. Боднах един кастмастър и заметнах успоредно на камъните. По средата на разстоянието до мен примамката спря! Именно спря, а не беше от онези расперски удари, които имат за цел да ти изтръгнат въдицата от ръцете. Беше красиво, като последва много здрава борба, няколко солидни вземания на аванс и т.н.
В крайна сметка всичко приключи със снимка и усмивки:

69 см./ 3.6 кг. – най-едрия ми распер досега
С Боби седяхме още доста, но нито хищник се появи повече около нас, нито пък дочакахме мрените, за които първоначално се бяхме настроили
Емоции обаче не липсваха и в общи линии ни бяха напълно достатъчни 
Поздрави!

В събота ми беше на гости едно приятелче от София, с което винаги си спретваме някакъв риболов, когато дойде... В случая решихме да атакуваме дунавските мрени, тъй като той не е много ентусиазиран по спининга. Аз пък не бях хвърлял дънна въдица от цяла вечност, та се навих и на зазоряване цъфнахме на Реката. Избрахме си подходящо място, времето ни беше прекрасно за целта (облачно, тихо и откъслечни капки дъжд) и след като си изпихме сутрешните кафета се заехме с чакане...

Аз естествено носех спининговите комплекти и се замотах наоколо да търся бели рибки

По едно време някъде над нас шумно пришляпа распер. Реших да не обръщам внимание, но след малко рибата отново подгони на същото място. Беше ми малко далече, пък и по средата на разстоянието имаше други рибари, които не исках да притеснявям... Отделно мястото на което стояхме беше малко неудобно за търсене на распери: Дълбоко, с бързо течение и прилежащ каменен бряг, където е доста трудно да прецениш как се движи хищника и в кой слой се храни. С две думи се колебаех въобще дали да пробвам, но колебанията ми свършиха при поредния плясък – този път доста в дясно от нас. Дистанцията беше около 70 м., а атаката непосредствено до брега.
Прехвърлих наум няколко варианта и заложих на това, че расперът е продължил да се движи към нас, близо до брега, и не е нужно да се местя от мястото си. Боднах един кастмастър и заметнах успоредно на камъните. По средата на разстоянието до мен примамката спря! Именно спря, а не беше от онези расперски удари, които имат за цел да ти изтръгнат въдицата от ръцете. Беше красиво, като последва много здрава борба, няколко солидни вземания на аванс и т.н.
В крайна сметка всичко приключи със снимка и усмивки:

69 см./ 3.6 кг. – най-едрия ми распер досега

С Боби седяхме още доста, но нито хищник се появи повече около нас, нито пък дочакахме мрените, за които първоначално се бяхме настроили

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Re: Уж отидохме за мрени...
Много хубава риба
. Поздравления за улова!!!

- Бисо
- сериозен играч
Как да не са ви достатъчни.Лично аз такъв дзвер на живо не съм виждал
.Браво. 

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- Живко Василев
- разбира нещата
Красавец

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Това предполагам за рибата, налиjivas написа:Красавец![]()
![]()

Благодарско за поздравите момци

- nikidilov
- ще става разбирач
Браво,ние също пробвахме распера под гр.Козлодуй в неделя,но нямахме слука.
- daniel_g
- разбира нещата
Ние пък си ги ловиме мрените по Янтра все още
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=17783
Както си видял, вече. Ако някога ти се отвори път насам ще те водя някъде за мирни речни риби
Браво за распера - 3,6 кила е доста добро рибе

Както си видял, вече. Ако някога ти се отвори път насам ще те водя някъде за мирни речни риби

Дидко, за мирни рибки трудно можеш да ме завлечеш, но виж за някой от вашите кефали или щуки с радост бих пробвалdaniel_g написа:Ние пък си ги ловиме мрените по Янтра все ощеhttp://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=17783

Поздрави!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Чудесен рибок приателе,браво 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- ще става разбирач
Моите искренни поздравления колега !
Чудесна риба
Чудесна риба

-
- и господ не е толокова добър
Баф тая мряна
Браво брат,ходи за мряна и хващая такива,че и по големи 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Да, това и на мен ми харесва повече пред варианта да ходя на спининг, а да ловя мрениsnegk написа:Баф тая мрянаБраво брат,ходи за мряна и хващая такива,че и по големи

- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Който го може го може
БРАВО Стефко
-другия път да покажеш някоя щукерица

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Много красива риба
Има вид на океански хищник
Адмирации

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.