Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

нова идея относно воблеро строенето
Модератор: emo vasilev
нова идея относно воблеро строенето
Воблера има добра игра но е лек, защото трябва да плува или поне бавно да потъва за да се запазва играта породена от насочената лопатка надоло. А не може ли обратното - воблера е доста тежак и лети на далеч, но теглото му във водата се компенсира от обърната на горе лопатка. Какво мислите за тази идея. Онагледил сам идеята си с тази снимка на известното голди. Ако ми остане време ще издялкам нещо такова.

кьоркефали
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: нова идея относно воблеро строенето
Аз си мисля че по тьпо нещо едва ли е вьзможно да се измисли
Не се обиждаи колега ,нищо против теб.Ама ако твоето твьрдение е вярно,мислиш ли че фирми като рапала,салмо ,грозно пате и още куп др.Щяха да чакат на форума за да реализират такава идея.
Нищо не пречи да се опита,ама като се замислиш реално,може и да стане ма ще трябва да му сложиш наи малкото крила и стабилизатори.На принципа на безмоторните самолети
Дерзаи докато си пиеш питието
наздраве

Не се обиждаи колега ,нищо против теб.Ама ако твоето твьрдение е вярно,мислиш ли че фирми като рапала,салмо ,грозно пате и още куп др.Щяха да чакат на форума за да реализират такава идея.
Нищо не пречи да се опита,ама като се замислиш реално,може и да стане ма ще трябва да му сложиш наи малкото крила и стабилизатори.На принципа на безмоторните самолети

наздраве

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
-
- разбира нещата
Колега...не знам...на теория донякъде е възможно може би...но както каза колегата muerter ...по един доста, особен начин
...ще ти трябват крила и подобни за да се издига...което ако не измислиш някакъв уникален начин да изглеждат примамливо за рибата,ще пречи...поне така мисля. Но все пак стига сме те критикували...пробвай колега,покажи ни какво си направил и тествал...пък каквото излезе 

Последно промяна от natrii на Пон Сеп 29, 2008 8:12 pm, променено общо 1 път.
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Който може , мисли . Според мен е осъществима , има цяла наука за това /хидродинамика/ , учил съм я .chopara написа: Какво мислите за тази идея.
И за да е всичко на 6 , два съвета : лопатката трябва да е с изпъкналата си част нагоре и утежнението на воблера да е в долната задна част . Никакви крилца отстрани , воблера няма да има игра .
Направи прототип и тествай , не забравяй че всички гении са смятани от съвременниците си за луди , някои са минали дори през кладата

На платено не одим !
-
- разбира нещата
Е! Ти па...няма да го колиме choparasampo написа: ...всички гении са смятани от съвременниците си за луди , някои са минали дори през кладата![]()

п.п.

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Мерси за мненията, точно критика исках за да знам какви трудности ме очакват и критиката въобще не ме обижда даже ми харесва
. По въпроса с изработката ще се заема тази или следващата седмица но все оше не разполагам с техника с която да кача снимка на това което се е получило. Но скоро мисля да си набавя 

кьоркефали
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Добре де ,да помислим реално.Лопатката има по малка плаваемост от тялото на воблера,значи тя ще стои все надолу освен ако тялото не е сврьх утежнено.В такьв случаи сьс сьщия успех може да се сложи лопатка на тежест за дьнен риболов.Другият проблем е че,халката на която се врьзва влакното трябва да се намира под лопатката,заради наклона нагоре ,това значи че при всяко опьване воблера ще се завьрта в нормално работно положение ,а именно с лопатката на долу.Това са моите причини да смятам че идеята не може да бьде реализирана.
А едва ли има хора които смятат че такьв воблер ще работи.
А едва ли има хора които смятат че такьв воблер ще работи.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
-
- разбира нещата
Най-лесното е да земеш GSM'а с камера и да има infrared или bluetooth и да качиш на компа...или ако ти нямаш от някой познат с подобни работи...chopara написа: ...не разполагам с техника с която да кача снимка на това което се е получило. Но скоро мисля да си набавя
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво а некой ако може по подробно да ми обесни как се правят че в темата нещо не ми е мн ясно!!!
Леле лелеееее , що ми трябваше
.
Всеки воблер или тежест за дънна имат осова линия .
Утежнението на воблерите се прави в долната им част , та да стоят в естествената си поза , демек като първообраза си , жива риба .
Да приемем един термин , подемна сила , тя се създава именно от лопатката , и когато тя е поставена под осовата линия /и посока надолу/ тегли воблера надолу , а когато е над осовата линия ще го изкара на повърхността , всичко зависи от утежняването /теглото под вода/ и подемната сила на лопатката , която пък се формира от площта и , ъгъла и скоростта на движението . Теглото на лопатката се игнорира , лексана е с точно 20% по тежък от водата . Водните ски са измислени мноооого отдавна , топлата вода тоже .
PS: Лопатката /или скоростта/ за целта трябва да е по малка , иначе воблера ще излиза лесно "на глисаж"
Ииииииииии на бас , първия експеримент ще направи Марко /Polo/ , ще го делне на мига , докато чака нас да мислим ..

Всеки воблер или тежест за дънна имат осова линия .
Утежнението на воблерите се прави в долната им част , та да стоят в естествената си поза , демек като първообраза си , жива риба .
Да приемем един термин , подемна сила , тя се създава именно от лопатката , и когато тя е поставена под осовата линия /и посока надолу/ тегли воблера надолу , а когато е над осовата линия ще го изкара на повърхността , всичко зависи от утежняването /теглото под вода/ и подемната сила на лопатката , която пък се формира от площта и , ъгъла и скоростта на движението . Теглото на лопатката се игнорира , лексана е с точно 20% по тежък от водата . Водните ски са измислени мноооого отдавна , топлата вода тоже .
PS: Лопатката /или скоростта/ за целта трябва да е по малка , иначе воблера ще излиза лесно "на глисаж"

Ииииииииии на бас , първия експеримент ще направи Марко /Polo/ , ще го делне на мига , докато чака нас да мислим ..

На платено не одим !
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Е точно де поради подемната сила ,сьпротивлението на лопатката ще кара воблера при всяко дрьпване да застава в нормално положение,с лопатката надолу
пп: пьрвият експеримент няма да е на Марко,и сьм сигурен че е бил неуспешен

пп: пьрвият експеримент няма да е на Марко,и сьм сигурен че е бил неуспешен

-
- научил се да хвърля
Не виждам причина да се обръща воблера при дърпане, какво точно разбираш под нормално работно положение
Нормално е за воблерите които се продават в магазина, при този зависи от центъра на тежеста и от нищо друго, ако човека успее да утежни добре ще плува както трябва, виж за игра не мога да кажа.

Такива примамки отдавна съществуват.
Наричат се ПОВЪРХНОСТНИ ПРИМАМКИ.
Дори и потъващ воблера пак ще излиза на повърхността.
За сведение има потъващи попери.
Воблерът просто ще работи като ПОПЕР или КРОУЛЕР
Наричат се ПОВЪРХНОСТНИ ПРИМАМКИ.
Дори и потъващ воблера пак ще излиза на повърхността.
За сведение има потъващи попери.
Воблерът просто ще работи като ПОПЕР или КРОУЛЕР

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
sampo написа: Ииииииииии на бас , първия експеримент ще направи Марко /Polo/ , ще го делне на мига , докато чака нас да мислим ..
И докато чака някои да си купят usb кабел за телефона

кьоркефали