Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

блесна за бяла?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
блесна за бяла?
Досега съм имал успех само с клатушки, бих се радвал ако споделите ва6ите наблюдения по въпроса!
http://www.fishingzone.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/FishingZone" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/FishingZone" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Така е. Основно добри резултати при риболов от брега (изключвайки силиконките, воблерите и монтажите с мъртва рибка) се получават с клатушки. Според мен това е така, защото бялата риба обитава придънния слой и там трябва да се търси, а това се постига най- лесно с клатушки. Не че не се хваща и на въртящи се блесни, но това става обикновено в топлите периоди на годината, когато излиза на по-плитко близо до брега. Тогава са активни и другите хищници и тя се хваща инцидентно покрай ловенето на костур и кефал и то дребни екземпляри.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
iogo написа:Пробвай с Blue Fox или XD на Meps и Panter Martin.
Не че съм хващал бяла риба на тях, но ми се струва че ще вършат работа.![]()
![]()

добре че не си обобщил и модели на синята лисица че тогава го прати баш за бела риба по планинските реки

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За XD съм сигорен, един приятел от лодка имаше добри успехи,
а на Blue Fox Vibrax N:3 миналия декември и януари на язовир Ал.Стамболийски до стената имах добри успехи на едри костури, като водех блесната до дъното на много голямя дълбочина.
По тази причина смятям че би била подходяща за бяля риба.
PS: Нямям навик да говоря без аргоменти!!
а на Blue Fox Vibrax N:3 миналия декември и януари на язовир Ал.Стамболийски до стената имах добри успехи на едри костури, като водех блесната до дъното на много голямя дълбочина.
По тази причина смятям че би била подходяща за бяля риба.
PS: Нямям навик да говоря без аргоменти!!
- Павел Иванов
И аз тъйiogo написа: PS: Нямям навик да говоря без аргоменти!!

Ся да не помислиш че се заядам

Навремето на Дяково се хващаха сулки между 0.500-1.5кг. на секакви блесни ( става дума за преди двайсетина години

Ся за костура . Несъпоставим с бялата в нито едно отношение освен това че са от едно семейство . Байрон произвеждат Блу фокс имитации които според мен са доста по - уловисти от оригинала на доста по - ниска цена .
НАСЛУКА!!!
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Съгласен съм че когато рибата е много не пробира особенно примамките, но все пак има предпочитания.
Вярно че костура се различава по поведение и хранене от бялата риба, но зимата и двете риби държат придънния слой на дълбоките участаци.
Мое мнение: през пролетта и лятото ловя по-добре костура с Meps примерно Aglia, a през есента и зимата с Blue Fox Wibrax Original.
Вярно че костура се различава по поведение и хранене от бялата риба, но зимата и двете риби държат придънния слой на дълбоките участаци.
Мое мнение: през пролетта и лятото ловя по-добре костура с Meps примерно Aglia, a през есента и зимата с Blue Fox Wibrax Original.
iogo написа:Съгласен съм че когато рибата е много не пробира особенно примамките, но все пак има предпочитания.
Ще провериме вашия спор с Павел, защото чух едни раздувки за Искъра от тая неделя де 05. 03. Та не пипали на естествена стръв

- Павел Иванов
- barutchiata ©
- Администратор
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
След като си ги ползвал били ни осветлил по няколко въпросаbarutchiata написа:Гаранция системата "ДРАШКОВИЧ" работи ,аз лично съм хващал бяла риба и костур.А съм виждал да вадят и сом на каналите на Овчарица.

1 на пазара видях два вида едните с метални поводи и другите с плетено кой от двата е по удачен?
2 размера на рибката има ли значение,примерно едната с/ма беше за 9-13см рибка
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА