Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Мога ли да си закупя мухарка до 100лв.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
6-7 клас е висок за мухарка според мене освен ако не ловиш на дунава или на затворени водоеми 5-6 за бг е добре
шнура дт5 клас или вф6 клас плуващ
типет 4Х за тези класове шнур трябва да е дълъг колкото мухарката и отгоре
макара ако си намериш те са с няколко класове да речем за тебе 4-5-6 клас ще е точната макара
5 клас ДТ защото шнура след главата е по дебел и съответно тежеста му става по голяма и товари повече пръчка докато вф е по лек и затова един клас отгоре за да товари по добре въдицата.
въдица 5-6 клас е за 5 клас ДТ и 6 ти клас ВФ
мухарките с по висок ценови клас са с точен да речеме 5 клас което си е за 5 ти клас дт и 5 ти клас вф ама там нещата вече стоят по друг начин и не винаги е точно така
ама като узрееш за такава въдица пак ще го коментираме
Поздрави
шнура дт5 клас или вф6 клас плуващ
типет 4Х за тези класове шнур трябва да е дълъг колкото мухарката и отгоре
макара ако си намериш те са с няколко класове да речем за тебе 4-5-6 клас ще е точната макара
5 клас ДТ защото шнура след главата е по дебел и съответно тежеста му става по голяма и товари повече пръчка докато вф е по лек и затова един клас отгоре за да товари по добре въдицата.
въдица 5-6 клас е за 5 клас ДТ и 6 ти клас ВФ
мухарките с по висок ценови клас са с точен да речеме 5 клас което си е за 5 ти клас дт и 5 ти клас вф ама там нещата вече стоят по друг начин и не винаги е точно така

Поздрави
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Както всеки и аз си имам изграден стереотип при дообурудването на такъма
Примерно имам меганепоносимост към фабричните монофилни лидери както и към вф шнуровете
Мега наясно съм че по въпроса темата може да се проточи като свинско черво та за туй излагам само свое мнение без да твърдя че трябва да се приема за резус ! Тъй - по-евтинките мухарки примерно 5/6 нямат ама никакъв проблем да носят 6 клас ДТ примерно Професионала на Шекспир . За лидер иде идеално една плетена Българска Валветка от около 3лв. на 9 фута / 2.70м.( такава си пасва идеално с притежавани в момента и притежавани преди туй гегички на Орвис 2бр., Скот , Ст. Кроа Легенд Елит и др. )
Те едно комплектче и от мен :
Гегичка - sk1712 255 2.55 м. -- м. 2 5 / 6 0.120 49.00 лв.
Макаре - sk2640 000 - - 5 / 6 0.200 гр. 26.00 лв.
Шнур - sk3326 DT6 DT 6 клас зелен 28.00 лв
Една ролка - m_spincast 16 0.16 мм. 2.68 кг. 150 м. светло зелен 6.50 лв. за типети слънце !
Та те ти комплект за 109.50 лв. за който не трябва да биеш път до където и да е а просто да си поръчаш от онлайн магазина на Сашо Пайка и той ще ти го достави до пред вратата
От теб остава да си намериш некоя Валветка за лидер или да си навържеш такъв от различни дължини монофил , справка как да стане това ТУК
Айде късмет в начинанието от мен

Гегичка - sk1712 255 2.55 м. -- м. 2 5 / 6 0.120 49.00 лв.
Макаре - sk2640 000 - - 5 / 6 0.200 гр. 26.00 лв.
Шнур - sk3326 DT6 DT 6 клас зелен 28.00 лв
Една ролка - m_spincast 16 0.16 мм. 2.68 кг. 150 м. светло зелен 6.50 лв. за типети слънце !
Та те ти комплект за 109.50 лв. за който не трябва да биеш път до където и да е а просто да си поръчаш от онлайн магазина на Сашо Пайка и той ще ти го достави до пред вратата

Айде късмет в начинанието от мен

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец
-
- новобранец
Младост младост, до къде докара въпроса с мухарката. Аз лично за някакви си 20 лв. не бих приел да си купя 5-6 клас вместо 6-7. Все пак след време не се знае къде ще те отвее вятъра да риболовствуваш. Аз поне така мисля, като моето мнение не изкам да го натрапвам на когото и да било. Дерзай смело и хващай риби често. ПОЗДРАВИ от брега на р. Арда.
- Павел Иванов
-
- новобранец
Re: Мога ли да си закупя мухарка до 100лв.
Емо бре
, какви са тези #6-7 аз си шляпам по Марица с #3 без проблеми!
Поздрави

Поздрави

Като за първо мниниеД Пенев написа:Емо бре, какви са тези #6-7 аз си шляпам по Марица с #3 без проблеми!
Поздрави

- Павел Иванов
Иво , не се връзвай , според мен колегите се познават от друго място и тъй си приказват 

Павел Иванов
Павел Иванов
Светльо, не мога да разбера какво е това желание да не четете да ти кажа честно! Има най-горе една тема, посветена специално на мухарските линии, за да придобие човек представа за какво става въпрос и да си направи сметки и изводи. Но няма кой да чете.
Според мен, за начало си избери по-твърда въдица с дължина 2,55 - 2,62 м и 5 клас. Това е по-"прощаващ" и оптимален такъм от мухарка 6-7 клас, която може да става за измахване по язовира, но само до там. Освен, че такива въдици са тежки, те подават и отлепят шнура грубо(който и без това не е лек), силно затрудняват използване на дребни мухи(а евтините го правят невъзможно), сравнително нечувствителни са и засичат грубо дребните риби, които преобладават у нас. Все пак важно е удоволствието от риболова, а не да хванем тендовагинит...
Според мен, за начало си избери по-твърда въдица с дължина 2,55 - 2,62 м и 5 клас. Това е по-"прощаващ" и оптимален такъм от мухарка 6-7 клас, която може да става за измахване по язовира, но само до там. Освен, че такива въдици са тежки, те подават и отлепят шнура грубо(който и без това не е лек), силно затрудняват използване на дребни мухи(а евтините го правят невъзможно), сравнително нечувствителни са и засичат грубо дребните риби, които преобладават у нас. Все пак важно е удоволствието от риболова, а не да хванем тендовагинит...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Добър ден imitev72,
не мога да ви назова колега "мухар", поради простата причина, че вие не практикувате риболова с муха и шнур, в противен случай не бихте изказали горното мнение!
Имате ли път, към Южна България следващото лято, пуснете ми едно ЛС за връзка, да ви покажа как става риболова по река Марица с мухарка #3! За съжаление вече е невъзможно газенето в реката, дъждовете и вдигнаха нивото!
Поздрави и НА СЛУКА
Шприцвай, щприцвай яко Мунчакис

не мога да ви назова колега "мухар", поради простата причина, че вие не практикувате риболова с муха и шнур, в противен случай не бихте изказали горното мнение!
Имате ли път, към Южна България следващото лято, пуснете ми едно ЛС за връзка, да ви покажа как става риболова по река Марица с мухарка #3! За съжаление вече е невъзможно газенето в реката, дъждовете и вдигнаха нивото!
Поздрави и НА СЛУКА

Шприцвай, щприцвай яко Мунчакис

Ти малоумен ли си , я виж какво съм написал , нещо свързано с мухарка а????Д Пенев написа:Добър ден imitev72,
Поздрави и НА СЛУКА![]()
Шприцвай, щприцвай яко Мунчакис![]()
imitev72, някъде другаде избивай комплекси, форума не е място за това!!!
- Павел Иванов
Ку , ку ! Говори вашият мордератор ! Окротете малце топката да се не налага да търся къде съм си оставил гумичката
Специално за Иво Митев мога да гарантирам че лови понекога с муха и шнур понеже съм "силно" запознат с кастинг тичърса му 

Павел Иванов
Павел Иванов
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Потвърждавам нагледно!