Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Зарган и илария

Мнение от КИРО »

Задобряваш,така те искам.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Благодаря :oops:
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

чуруликпенчо написа:
Не разбрах защо само чурулик каза,че рибата заминава с бързи темпове на юг,по какво се разбира това ??
Водата изстива прекалено рязко,а течението /север-юг/ става по-силно.Това кара рибата да тръгне на юг,което всъщност е естествения и маршрут.Фактът ,че по южното краибрежие се хваща все повече риба означава,че тя слиза натам и дори не се задържа в заливите по нашите брегове поради честите силни вълнения и неблагоприятни метеорологични условия. Това е една хронология,повтаряща се от години,а по-горе са някои от факторите,които влияят за големината на периода на задържане по нашето крайбрежие. За тази година ми се струва,че ще е доста кратък.
Ако някой има друга теория или данни,ще ми бъде приятно и интересно да ги науча.
П.П. Може и да се лъжа,но напоследък ми се струва,че водата в Черно море става по-солена. Все повече сол се трупа по макарите и кордата. Ако някой е забелязал същото или противното,нека да сподели.
Благодаря за изчерпателния отговор,а това за соленоста на водата и на мен ми е направило впечатление
Зарганолог
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

zografa написа:Така айде и един отчет от мен за днес ,ставане в 5:30 ,цел зарган на Веселие ,бях хвърлил по изгрев слънце ,но вървеше много слабо и то дребосък мотах се там до 9 часа и реших да отида на друго място да си направя кефа на платерините поне.Мястото е това почти всеки бургазлия го знае ,народ колкото щеш
намерих си място в навалицата и в 12 часа резултата беше това
доволно снимките са кофти защото са от телефона ,да не забравя всичко е на бомбарда
Добър улов все такива излетеи ти пожелавам,а аз днес отново на 1-ва буна за заргани,въпреки лошото време след обяд се препълни от хора,лошо няма стига да има риба,но риба нямаше...от 12:00 до 18:00 4 заргана и около 10-тина чернокопчета бебенца пуснати да викат мама леля татко без значение но уви,е поне ги подранихме..нека растат...лошото,е че имаше хора,които нито ги прибират нито ги пускат във водата,а ги пускат на земята.Спасих колкото можах така и така риба нямаше аз ходих да ги пускам обратно във водата,дори бях нахокан от рибар,който ми каза да оставя миджита да умре защото само му подстригвал червея,а то чернокоп.
Зарганолог
man with no name
новобранец
новобранец

Мнение от man with no name »

zografa написа:.Мястото е това почти всеки бургазлия го знае ,народ колкото щеш
Ееее,аз пък какъв бургазлия съм, като не го знам това мято :?

Някой ще подскаже ли къде го това дашно местенце :)
momo
новобранец
новобранец

Мнение от momo »

ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ ! ОТДАВНА СЛЕДЯ ТОЗИ ФОРУМ , НО ВСЕ НЕ НАМИРАХ ВРЕМЕ ВРЕМЕ ДА СЕ РЕГИСТРИРАМ. ОТ НАЧАЛОТО НА М.СЕПТЕМВРИ СЪМ ТРЪГНАЛ ЗА ЗАРГАН И ИЛАРИЯ , НО ДО СЕГА БЕЗ ОСОБЕН РЕЗУЛТАТ. ХОДИХ ДО БАЛЧИК , ТЮЛЕНОВО , НО НИЩО. ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЪТ ,КОГАТО СТАНА ХУБАВ РИБОЛОВ БЕШЕ НА 06.09 НА БОЛАТА И ТО С ЛОДКА ,КОГАТО ХВАНАХМЕ ОКОЛО 20 КГ САФРИД. МОЛЯ АКО НЯКОЙ ИМА ИНФО КАК ВЪРВИ РИБОЛОВА НА СЕВЕР/ ТЮЛЕНОВО,КАМЕН БРЯГ/ НЕКА ДА НАПИШЕ , ТЪЙ КАТО УТРЕ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ ОТИВАМ НА НАТАТЪК. БЛАГОДАРЯВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !

А,аааа.Извинявам се че пиша с главни букви.Наруших май правилата.Повече няма да се повтаря.

от КИРО.Изображение
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

zografa написа:Така айде и един отчет от мен за днес ,ставане в 5:30 ,цел зарган на Веселие ,бях хвърлил по изгрев слънце ,но вървеше много слабо и то дребосък мотах се там до 9 часа и реших да отида на друго място да си направя кефа на платерините поне.Мястото е това почти всеки бургазлия го знае ,народ колкото щеш
Изображение
намерих си място в навалицата и в 12 часа резултата беше това
Изображение
Изображение
доволно снимките са кофти защото са от телефона ,да не забравя всичко е на бомбарда
Евала,Зограф,направо ме удари в земята с репортажа :prayer: :prayer: Все пак има някаква надежда значи :wink: Поздрави и още много такива успехи
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

tolio_pm,и за теб забележка.При цитат се използва само част от цитата.Забранено е цитиране на снимки.Абе я прочети правилата.
От моя страна,може да има изключения в редки случаи за снимките.
Но я ми цитирай цял репотаж,само да ми кажеш че бил добър.Няма смисъл.
Изображение

momo
новобранец
новобранец

Мнение от momo »

Извинявам се за главните букви, но все пак някой ако е ходил на север нека сподели.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

momo написа:Извинявам се за главните букви, но все пак някой ако е ходил на север нека сподели.
От там винаги е оскъдна информацията,може би не искат да ги притесняваме,но от мен,този път непотвърдена,Доста добър чернокоп към Тюленово и Шабла.
Пак казвам,непотвърдена,ако науча нещо по полезно,не мълча.
Изображение

pastarvata
новобранец
новобранец

Мнение от pastarvata »

Да,вярно е вчера мои приятели се върнали с ...кг чернокоп /прозвуча ми страшно много затова ще се въздаржа за цифрата/ все пак не съм го видял.Днес силен юг и вълна и не са влезли
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Ми ти мноо хуууу,ма нии не толкова на юг,не сме на това мнение :shock: :?: От 10 дена морето изсъхна :?: ни на дъно ни на бомба,никъде нищо,мамка му,ще сменям хобито :cry:За в Поморие иде реч
A не ти ли идва на ум,че и вие сте в един залив,в който основното течение на Черно море няма почти никакво значение. В противен случай оцелелите от кораба "Толстой" щяха да излязат при вас, а не на Ахтопол. Да го обясня малко по-нагледно. Болшинството от скъсаните бомбарди в Поморие /на помпата/ще излязат между Черноморец и Созопол :D :D :D :D т.е. Градина и Зл.рибка. Това е ако не броим и различните посоки на вятъра ,където ако разложим векторите ........ , абе няма да давам занаят точно в тази тема. :wink: :wink: :wink: :wink:
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

чуруликпенчо написа:, абе няма да давам занаят точно в тази тема. :wink: :wink: :wink: :wink:
А,сети се накрая. :D
Изображение

doktora27
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от doktora27 »

momo написа:Извинявам се за главните букви, но все пак някой ако е ходил на север нека сподели.
във вторник ходих на тюленово.за 5часа 3заргани.
жалко ,че ми е кофти инфото,но....
а както бате Киро писа-тия от севера май си пазят местата.сигорно има дашни места,но ....
да го духат! ти опитай,може да имаш късмет,а и е красота е голяма!
p.с.моя жалък улов е от брега.не видяк нито една лодка,а видимоста беше добра.
halil1988
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от halil1988 »

Колеги в Поморие как е хавата излиза ли нещо?Защото цяла неделя няма какво да правя мисля да отида за риба там.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”