река Тунджа и яз. Малко Шарково

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
az1972
новобранец
новобранец

река Тунджа и яз. Малко Шарково

Мнение от az1972 »

Здравейте поклон пред знанията опита и труда на всички споделени в този форум!!!!!
Ето че времето се оправя и е време да направим един заслужен излет.
Моля за актуална информация за р. Тунджа (ниво,успехи и неуспехи,евентуално места дали риба преди да се развали времето)от Елхово на ЮГ
А ако реката е много пълноводна след дъждовете бих бил много благодарен ако някои сподели какво е положението на Малко Шарково
Благодаря предварително!!!!
Видяла жабата ,че подковават коня и тя вдигнала крачето !!!!
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: река Тунджа и яз. Малко Шарково

Мнение от Big^Fish »

Реката след дъждовете изобщо не е с повишено ниво,а напротив - нивото е надолу !Като цяло цвета на водата е приятно зеленикав и със средна бистрота.Както се казва "само за риболов" :) На места и в някои участъци реката е леко мътна,което се дължи на намиращите се по реката пресевни,които развалят риболова :( Визирам района около с.Завой!В момента (не и днес :roll: ) рибата си дава доволно (хищник и мирна риба).Това мога да ти дам като инфо за реката.За Шарково да помагат колегите ;)
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Аватар
az1972
новобранец
новобранец

Мнение от az1972 »

Благодаря много колега!!!
А къде са другите ?
Явно жените не ги пускат за риба или егоизмът надделява?
е караи аз все пак ще съм там от понеделник до събота и ако някой желае инфо може да ми се обади
тел.0877560398
На слука на всички !!!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Колега, на Шарково тази година положението е най-зле от последните десетина години. Не ми се иска да го казвам, но това е положението :-(
Цяла зима мрежите на ИАРА и техните хора влячеха пълни багажници с шаран, зареждаха всички рибаески магазини с риба и така... сега нивото адски ниско, шарко го няма никакъв, с голям късмет може да извадиш някоя заблудена таранка. Можеш да разчиташ само на бабушка, костур и уклей... тва е :-(

Дано след твоя излет ме опровергаеш напълно - ще бъде МНОГО щастлив!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
az1972
новобранец
новобранец

Мнение от az1972 »

mita4eto написа:Колега, на Шарково тази година положението е най-зле от последните десетина години. Не ми се иска да го казвам, но това е положението :-(
Цяла зима мрежите на ИАРА и техните хора влячеха пълни багажници с шаран, зареждаха всички рибаески магазини с риба и така... сега нивото адски ниско, шарко го няма никакъв, с голям късмет може да извадиш някоя заблудена таранка. Можеш да разчиташ само на бабушка, костур и уклей... тва е :-(

Дано след твоя излет ме опровергаеш напълно - ще бъде МНОГО щастлив!
Напълно си прав колега ходих до язовира не видях нито един лагер нито един рибар и по разговори с местните ятаци (които потвърдиха думите ти)
не посмях да се установя и да губя време продължих към р.Тунджа(А беше дащен,карасив и много чист язовир)целият бряг сега е пустош и боклуци боклуци
Та за тунджа : една седмица без сериозни риби на дъно
3 дена на Лесово 2 малки шаранчета, доста дробри Распери и Кефали на блесна и воблер , без сом и за отеха някоя мряна
2 дена на Устрем шаран и сом без удар ....пак блесната спаси положението някой кефал и щуклета
1ден Княжево нищо само видях 2 мрежи
та това е положението поголовно бракониерство и безстопанственност
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Колега az1972 ... мъчно ми е като чета поста ти ... :-( за съжаление това е положението наистина...
Шарково бе красив, неопетнен язовир с прекрасна популация див шаран... опоскаха го, както всичко в таз шибата държава.
Реката също - всяка есен се ловяха прекрасни диваци, нерядко около десетте килограма и то съвсем доскоро. Доскоро... докато изродите се изучиха, че вместо мрежи в течаща вода могат да мушнат кабела и да избият всичко наоколо... и така ... тъжна жалка картина, на която не ми стига акъла как можем да се противопоставим... сещам се за колега от яз. Ивайловград, който пази язовира доброволно без да му мигне окото че ще потроши някой, дръзнал да си помисли за мрежа или ток. Според мен само това е начинът в тва безхаберие
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”