Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Стиропор
Модератор: sapuna
Стиропор
Добър вечер на всички!Може ли някой да сподели как се прави монтажа на стериопор, или просто стериопора се закача за куката ? Благодаря предварително!
Поздрави!

Поздрави!
-
- и господ не е толокова добър
Re: Стиропор
Слага се на куката или като повдигач.Това са доста елиментарни въпроси,четете и тогава питайте за да не се стига до триене,заключване и т.н. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
DiE HarD написа:монтажа на стериопор, или просто стериопора се закача за куката ?
snegk написа:Това са доста елиментарни въпроси,четете и тогава питайте за да не се стига до триене,заключване и т.н.

На платено не одим !
-
- учете се от него
Поне в заглавията на темите да нямаше правописни и граматически грешки , или като ги има - да се поправят от модераторите
Иначе по темата- стиропора се закача на куката или нанизва на косъма , като повдигач. "Работи" нормално до 5 метра дълбочина , от там надолу се смачква от налягането и следва да се ползва корк.
Понякога се ползва успешно и като стръв за каракуда и шаран 
Адаш избягваи забележките,има си хора за тях

Иначе по темата- стиропора се закача на куката или нанизва на косъма , като повдигач. "Работи" нормално до 5 метра дълбочина , от там надолу се смачква от налягането и следва да се ползва корк.

Адаш избягваи забележките,има си хора за тях

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
това лято на дунава със стироперени топчета и прижина правеха чудеса докато всички колеги наоколо седяха и ловяха епизодични риби аз с монтаж на пружинка с качамак+2 куки и по едно топче на тях вадех каракуди една след друга и съм забелязал че стиропора работи по-добре на течение от колкото в стояща вода явно поклащането от течението предизвиква рибата
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- разбира нещата
Имал съм много успех по този начин...само че вместо пружина слагах 20-30 гр. олово-нанизал съм го да е подвижно(отдолу две куки с плетен повод от 5 до 10 см като поводите се скриват с качамака и оставям само 1-2 см.)...dunavski написа:това лято на дунава със стироперени топчета и прижина правеха чудеса докато всички колеги наоколо седяха и ловяха епизодични риби аз с монтаж на пружинка с качамак+2 куки и по едно топче на тях вадех каракуди една след друга и съм забелязал че стиропора работи по-добре на течение от колкото в стояща вода явно поклащането от течението предизвиква рибата

Ето как изглежда без качамака...когато е нанизан куките стоят така...с 1-2 см повод(повода го ползвах от въжетата на хвърчилата едно време

А когато каракудата клъвне и дръпне...

Имал съм случай да хвана 2 каракуди на въдицата...

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- CERRUTI
- сериозен играч
Е качамака не пада ли така като няма какво да го държи?Предполагам че същия монтаж може да се направи с пружина инлайн.....cucko написа:(отдолу две куки с плетен повод от 5 до 10 см като поводите се скриват с качамака и оставям само 1-2 см.)

-
- разбира нещата
Зависи как си го направиш....моя си е жилав и за 10-15 замятания си седи там...CERRUTI написа:Е качамака не пада ли така като няма какво да го държи?Предполагам че същия монтаж може да се направи с пружина инлайн.....cucko написа:(отдолу две куки с плетен повод от 5 до 10 см като поводите се скриват с качамака и оставям само 1-2 см.)

Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
- разбира нещата
Преди малко ходих за 2 часа на Стамболийски да направя проба

Хванах за 1-2 часа 5 прилични таранки почти над педя...захраних мястото и след малко отивам пак там...очаквайте утре след обяд резултати..

Хванах за 1-2 часа 5 прилични таранки почти над педя...захраних мястото и след малко отивам пак там...очаквайте утре след обяд резултати..

Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
- разбира нещата
Привет..току що се прибрах от яз.Ал.Стамболийски, понеже си забравих храната и шишето с вода..единстено бях огладнял и ожаднял понеже:
Сутрин се събуждам в 4:00ч. и за вместо да стана отново заспах...събудих се в 4:55ч. и бързо дрехите и на котлона да направа още качамак...забърках го,охладих го и бам в една торба,вземам живарника от вчерашния улов и айде по живо и здраво 5:30ч вече изкарвам бавареца и тръгвам на път..6:00ч вече бях на язовира..
Заметнах 3-те пръчки на стиропор с качамак..

чакам и след 15-тина мин се получи първия удар но не можа да се закачи..последва следващия след още 15 мин. и пак не можа..по едно време идва един дядка и започва да разпъва такъми от рода на 1,80м.
.Докато той вече разпънал аз получих 3-ти удар като много внимавах кога трябва да засека...сложил съм индикатори от клечки че така е най-ефективно кога рибката "дръпва"..(виж по-нагоре снимката)
последва затишие и отново пак удари...накрая си викам не е достатъчно активна за да се храни нормално а само "бутат" удари..от време на време засичах по някое парче..
Риболова приключи към 13:00ч. но си тръгнах към 15:00ч....
Резултата е като вчерашния 2 часов риболов... 5 каракуди и 1 червеноперка..но днес от 6:00ч. до 13:00ч

поне не съм "валат"...вчера и днес по 5 риби...
p.s.Не видях другите около мен да са хванали таранки но като си тръгнах няколко човека ми гледаха живарника и се чудеха..
p.s.Малко ме хвана яд че не си взех фотоапарата да ви заснема как сутринтта щом пристигнах на около 300-400 странично от мен засякох 3-ма бракониера как си разпъват мрежи с лодката...
и точно там имаше други риболовци където си метнали въдиците...забелязах как единия им се кара че разпъвали мрежите почти пред него...
Сутрин се събуждам в 4:00ч. и за вместо да стана отново заспах...събудих се в 4:55ч. и бързо дрехите и на котлона да направа още качамак...забърках го,охладих го и бам в една торба,вземам живарника от вчерашния улов и айде по живо и здраво 5:30ч вече изкарвам бавареца и тръгвам на път..6:00ч вече бях на язовира..
Заметнах 3-те пръчки на стиропор с качамак..

чакам и след 15-тина мин се получи първия удар но не можа да се закачи..последва следващия след още 15 мин. и пак не можа..по едно време идва един дядка и започва да разпъва такъми от рода на 1,80м.

последва затишие и отново пак удари...накрая си викам не е достатъчно активна за да се храни нормално а само "бутат" удари..от време на време засичах по някое парче..
Риболова приключи към 13:00ч. но си тръгнах към 15:00ч....
Резултата е като вчерашния 2 часов риболов... 5 каракуди и 1 червеноперка..но днес от 6:00ч. до 13:00ч

поне не съм "валат"...вчера и днес по 5 риби...

p.s.Не видях другите около мен да са хванали таранки но като си тръгнах няколко човека ми гледаха живарника и се чудеха..
p.s.Малко ме хвана яд че не си взех фотоапарата да ви заснема как сутринтта щом пристигнах на около 300-400 странично от мен засякох 3-ма бракониера как си разпъват мрежи с лодката...

Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
- научил се да хвърля
ако служи за пождига4 пак на куката ли се слага или на 10 15 см след нея по повода
не съм пробвал никога и за това ...........

-
- и господ не е толокова добър
Пиши по-грамотно :wink:memento написа:ако служи за пождига4 пак на куката ли се слага или на 10 15 см след нея по повода
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- новобранец
cucko, качамака за пружината домашен ли е и ако може да ми кажеш от какво го направи?
иначе доста добри каракуди
иначе доста добри каракуди

-
- разбира нещата
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=16&t=28229
За да стане жилав прибавяш пшенично брашно към царевичното в съотношение 1:2, лично аз го правя 1:3 за да бъде хем стегнат и хем ронещ и по-малко да привлича бабушката!

За да стане жилав прибавяш пшенично брашно към царевичното в съотношение 1:2, лично аз го правя 1:3 за да бъде хем стегнат и хем ронещ и по-малко да привлича бабушката!

Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!