Закупуване / Направа на хранилки?

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
yasko

Закупуване / Направа на хранилки?

Мнение от yasko »

От известно време съм запален по фидера :) но стигнах до проблем с който може би всеки се е сблъсквал рано или късно - хранилките! Успях да си набавя няколко които ми се сториха по читави модели от масата която се предлага и не съм доволен от качество или от кошничките, някои модели с вирбелче на тях се разпадат след 10-20 презамятания. Та питането ми е от къде мога да видя и съответно поръчам по голям набор от хранилки или в краен случай идеи за направата им :?:
moholovka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Закупуване / Направа на хранилки?

Мнение от moholovka »

Какви хранилки ползваш? Аз нямам разпаднал се вирбел досега.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Хранилките в които има "вграден" в оловото половин вирбел са калпави. След не много замятания вирбела се къса и до там с хранилката :idea: Аз основно ползвам метални хранилки , правоъгълни и кръгли на "Корморан" , от 15 до 80 гр.При тях вирбела е както трябва , или допълнително се закача вирбел с карабинка. Има ги в галерията ми и в няколко от темите в този подфорум. :idea:
Изображение
yasko

Мнение от yasko »

Твоите хранилки ги прегледах мисля че дори ги коментирахме на ЛС, но по скоро ме интересува от къде са закупени. Интересуват ме модели от 20 - 40 - 60г както и тези за реки (мисля да ги пробвам на по големи дълбочини а не по предназначение)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

yasko написа:Твоите хранилки ги прегледах мисля че дори ги коментирахме на ЛС, но по скоро ме интересува от къде са закупени. Интересуват ме модели от 20 - 40 - 60г както и тези за реки (мисля да ги пробвам на по големи дълбочини а не по предназначение)
Закупени са от магазин в Карлово който зарежда и със стоки на Корморан. Пообиколи по магазините- сигурно ще намериш. В Пловдив , до колкото знам, корморанския магазин ( и на Тика) , е в пресечка на гърба на х-л Марица.
Изображение
yasko

Мнение от yasko »

Прегледал съм повечето магазини и не намерих нищо подобно на корморанските само неща които наподобяват малко или много но не са качествени според мен, въпреки че може да вършат работа. А Пловдив и Карлово отпадат като вариант за мен просто нямам път натам скоро :cry:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

IDA написа:
yasko написа:Твоите хранилки ги прегледах мисля че дори ги коментирахме на ЛС, но по скоро ме интересува от къде са закупени. Интересуват ме модели от 20 - 40 - 60г както и тези за реки (мисля да ги пробвам на по големи дълбочини а не по предназначение)
Закупени са от магазин в Карлово който зарежда и със стоки на Корморан. Пообиколи по магазините- сигурно ще намериш. В Пловдив , до колкото знам, корморанския магазин ( и на Тика) , е в пресечка на гърба на х-л Марица.
И в Кючук Париж,там е и склада и магазина на Корморан.Филстар също имат читави модели.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Javor

Мнение от Javor »

Ползвам хранилки "drennan",
качеството е много добро, има голям избор от модели и размери
Копувам от "майсторски риболов", но и другаде може да ги има.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Javor написа:Ползвам хранилки "drennan",
качеството е много добро, има голям избор от модели и размери
Копувам от "майсторски риболов", но и другаде може да ги има.
Колега , постни някоя снимка или линк към тях , плс.!
Изображение
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Ето ти един онлайн варинат.
ЦЪК
До края на седмицата ще мога да дам мнение за качеството им, защото съм си поръчал от сайта и сега ги чакам. Лошото е че от 30.09. до момента, още не съм си получил поръчката :axe: :evil: :twisted: а тя не съдържа само фидери .... Това забавяне безмалко да ми провали риболова през уикенда :twisted: тия от Видракс са много несериозни :axe:

ПП. Намирането на качествени и разнообразни модели на фидери в провинцията си е сериозен проблем :(
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
moholovka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от moholovka »

Аз ползвам хранилките на Traper и по мое мнение са много добри и здрави.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Stront написа:
ПП. Намирането на качествени и разнообразни модели на фидери в провинцията си е сериозен проблем :(
Погледнах ги в сайта , на Корморан са къде по-изпипани. То в провинцията е горе-долу така , обаче тук от три магазина двата са много сериозни и зареждат по 2-3 пъти в седмицата. Само им се казва какво , на коя фирма и "нещото " ако го има в складовете пристига до 3-4 дни 8)
Изображение
Javor

Мнение от Javor »

http://gallery.nariba.com/data/500/2696SL700356-med.JPG
http://gallery.nariba.com/data/500/2696SL700358-med.JPG

2-те вляво са най-големия и най-малкия размер на middy, останалите са drennan
десните 3 са с 20гр, имам ги същия размер и с 40гр утежнение.

Последно си взех по 3 бр от тези модели и ми покриват почти всички ситуации :)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

От тези бих ползвал десните две ( рядко ползвам пласмасови). Колега , каква им е цената горе-долу? Корморанските са 1.30-1.90 и 2.50 за най-големите ( 60/80гр.)
Изображение
Javor

Мнение от Javor »

3-те десни бяха по 2,50лв.
Останалите нямам спомен.

Аз най често ползвам отворените пластмасови, с 20 и 40гр утежнение, в зависимост от дълбочината.
Телените само на много плитко, под метър.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”