Поредният въпрос за спининг пръчка - принудително !!!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

Поредният въпрос за спининг пръчка - принудително !!!

Мнение от Drago »

Здравейте колеги знам, че има много теми по този повод и понеже ги поизчетох всичките и сега в главата ми е пълна мътилка. Поради тази причина поне за сега се бях отказал да си купувам пръчка докато ми се избистрят нещата, но днес реших да отскоча до водоема на летището - там между другото беше като на състезание имаше над 50-60 човека скупчили се един до друг. Та реших да се разходя до по-безлюдна част на гъола и докато си вървях реших да опитам гъвкавостта на пръчката ми и.... прас горната секция се счупи на две даже не можах да заметна :cry: . Та сега се налага да взема решение бързо и най-важното е реших да не е скъпа за да не ме е яд като я счупя.
Искам да си взема спининг пръчка в невисокия ценови клас, която да мога да ползвам за щука предимно по затворени водоеми и софийски баластриери. Нещо обаче, което да не е с много голяма акция но да става за щука все пак и да е на 2,70м и се колебая между тези три варианта :
http://www.orozov.com/rods_in.php?id=1& ... e=1&tip=26
http://www.orozov.com/rods_in.php?id=1& ... e=1&tip=26
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=902 тази на 2,70 акция 9-28гр
Другита ми спинарка е лайт 2-15 на 2,10 тази дето счупих пак лайт но на 2,40, та ми трябва нещо, което да ми обогати в по-всика посока акцията.
П.С пръчката се счупи при единия водач и все пак ще се опитам да я поправя, ако някой може да помогне и в тази насока ще съм още по-благодарен
fishingmania
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Поредният въпрос за спининг пръчка - принудително !!!

Мнение от fishingmania »

Колега да ти кажа аз съм с Berkley-медиум спин.Имам я от 2 месеца някъде и за сега съм предоволен от нея.Вадки ,както малки така и средни за големите все още не знам.Въдицата е доста лека и мн удобно работя с нея (от страна на замятането),като с подходящата макара мятам блеснички 0 - 1 и воблери 4-5см на растояние ,около 35 метра .Другите въдици не ги знам,но си мисля ,че това е 1 наистина добър избор.
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Звей колега аз съм с Cormoran Thunder Stick имам я от няколко месеца мисля че е взех за около 70 лева + -
някой лев.Вадил съм щучки по 30 и няколко сантиметра и доста водорасли и клони.Пръчката е 2.70, акция 20-60 и като новобранец съм доволен има и 1 година гаранция.
Изображение
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Абе Драго,кат да взема да ти пратя от Пловдив една китайка-3-3,5-4-4,5м с много звена е,а аз ползвам цяло лято една от 4,5м за дънна-екшън 450гр.Струва цели 9лв и има само един проблем-явно китайците нямат водоустойчиво лепило и се въртят металните водачи,но нали си имаме бг.лепило Капчица.Наслука.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Другият вариант пък е - взимаш си една скъпа пръчка с доживотна безусловна гаранция и кат я счупиш си викаш :
- Б`ал съм и мамата , нал ще ми пратят друга кат им върна тая :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
stan4o
новобранец
новобранец

Мнение от stan4o »

Аз наскоро си взех за умопомрачителните 39лв Focus Green Dream 2,70. Не съм имал слука да извадя нещо по-сериозно с нея, но е доста приятна пръчка, на доста приятна цена ;) за съжаление не мога да намеря сайт на Фокус да видя точните ТТ данни.
Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Drago »

Мммм да нещата се заплетоха още повече. Скъпа няма да си купя щот не мога да си позволя баш сега наближава ловът на едър дивеч и трябва пушка да се купува тъй че..... Ако някой има още идеи ще се радвам да сподели готов съм да отделя м/у 60 и 80 кинта за нова въдица. А това с лоди ще го пробвам дано намеря тва магазинчер, по този повод има ли си име магазинът.
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

Колега и на мен ми се счупи берклито по подобен начин но в последните 10см от върха на няколко милиметра над втория водач. При лоди ми казаха, че не може да се оправи, но в новия на опълченска работата стана и пръчката вече има 3 успешни излета.
graviti
новобранец
новобранец

Мнение от graviti »

Здравеите колеги,
за да не отварям нова тема да попитам и аз нещо.
В събота си счупих спининга DAM Green Power 2.70, 30-60, счупена е горната секция, но от орозов ми казаха, че модела не се произвежда вече та сега въпроса е подлежи ли на ремонт или или подмяна на секцията или директно нова?
Благодаря предварително.
Nightmare
новобранец
новобранец

Мнение от Nightmare »

Според мене взимай SPRO-то и си ти 8)
Имам SPRO PROTON METAL SPIN който мисля че е по нисък клас от тези представените от теб,и се справи с 5 килограмова щука без особени проблеми :) Акцията и е 20-40 грама и добре си мятка блесните(с малки нямам много опит :? )
Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Drago »

_DK_ написа:Колега и на мен ми се счупи берклито по подобен начин но в последните 10см от върха на няколко милиметра над втория водач. При лоди ми казаха, че не може да се оправи, но в новия на опълченска работата стана и пръчката вече има 3 успешни излета.
Кой е този нов магазин има ли си име и къде се намира?
Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Drago »

Специално искам да благодаря на колегата _DK_ за инфото къде могат да ми помогнат за счупената пръчка. Отидох в магазина на диемфишинг и момчето там ми рече: нема проблеми само време требва малце :)
tlazarov
новобранец
новобранец

Мнение от tlazarov »

Здравейте, аз използвам Shimano Catana BX270, 2.70, акция 10-30 , цената е около 95 лв. и макара към нея пак Simano 2500RA, цената е около 75 лв. Доволен съм.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”