Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг нашестие - Йовковци 05.10.2008
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Спининг нашестие - Йовковци 05.10.2008
Здравейте колеги и приятели 
В неделя се състоя поредната униклана сбирка на спининг клуб "Стари Видри" на яз. Йовковци
Ето краткия ми разказ какво се получи и как протече самото състезание
Събота:
Пътуването в събота беше колкото и готино толкова и криво. Спряхме в Трявна - прекрасен град и след обилното хапване поехме по път който се оказа затворен
2 часа престояхме докато фадрома и багер разчистваха .. е аз слезнах на близката рекичка и УЛ -та закова 2 кафела с пуристки размери
Изнеревен , че немога да съм с вас на генералната репетиция за състезанието подкарах колата малко по-бясно от колкото трябваше , в следствие на което се изморих 2 -но повече от нормалното. Вечерта на маса раздумката беше уникална и научих много нови неща само докато слушах как разпалено обясняваха колегите.
Неделя:
На сутринта ставане и бегом към сборния пункт
2 -двойни кафета ме вкараха в тонус и облечен подобаващо с гащеризона очаквах развалянето на времето ..
Е то бива бива , ама чак пък толкоз ... вятър , дъжд , гръмотевици .
В целия този ужас гледам колегите се изнасят в ляво към гората , а аз като задно колело си викам "ще вървя срешу вятъра" . Дъждобрана се вее като наметалото на Батман , ръкавите се пънят с вода ... а аз тук таме успявам да хвърля ...
След около километър пресякох острова - сега полуостров и вятъра ми доиде от ляво изотзад
. Настаних се на един ръб пред който видимо беше чисто от водорасли и започнах да упорствам с една клатушка Моска Сафир 15 гр бяла ...
Така хвърляики си се премествах на дясно , без никаква надежда - до сега в практиката ми на риболовец нямам дори удър на клатушката , забелязах , че сегашната ми позиция позволява да правя почти успоредни хвърляние на треволяците от дясната ми страна ... надявах се така да прилъжа някоя зъбатка.
Започнах да изпълнявам плана си като с помоща на вятъра блесната развиваше близо 50 метра влакно , а аз се опитвах да си представя играта и и да я направя съблазнителна. След 5 хвърляния на близо 40 метра от мен почти успоредно на брега при преминаването през поредните водорасли блесната сякаш се закачи в нещо и спря ...подръпнах да я откача и .... пръчката мощно се разтресе. Без съмнение беше риба която в следващата секунда направи уникален скок над водата. В този момент изобщо не знаех къде се намирам , но все пак намерих сили да държа щуката далече от водораслите
. След 4 -тия скок вече докарана на 10 метра от мен инстиктивно посягам към кепа , които се оказа МАЛЪК 
За момент се панирах и щуката явно го усети и с мощно изхвърляне се опита да се отскубе , но тъй като цялата блесна и беше в устата .... това не се случи.
Окопитих се и дадох заден ход и след като я влачих 10 метра щуката тупна на брега , а аз продължих да я влача по калния бряг поне още 10 метра.
Ръцете ми трепереха и макар на брега все още не вярвах , че имам подобна слука
Сега имах време за снимки.
Я познаите къде е блесната

Ето още една снимка на звяра

И сега стана трудно ... чантата ми изобщо не беше пригодена за такъв улов и беше до горе пълна с всевъзможни примамки ... натъманих я накак си , но всяка смяна на примамка стана истинско изпитание
Продължих да хвърлям там , но друг звяр не пожела да се обади
Само 1 лакомо 15 см костурче атакува 5 -ца въртележка мепс с което ми разби представите за лакомия 
така неусетно стана 13 часа и бавно се насочих към сборния пунк.
След тази слука имах надеждата да съм поне в топ 5 , но това което се случи надмина всички мои очаквания.

Да съм първи сред толкова много уникални спининг майстори които, за да настигана по майсторство няма да ми стигнат 2 живота, за мен не беше дори мечта.
Благодаря на колегите за това , че още от първите мигове ме приеха сред тях и мога да кажа , че всеки един от тях е уникален , а това което прявят ме кара да се чувствам горд ,че ги познавам
Със сигурност ще се видим пак съсвем скоро , а до тогава НА СЛУКА и едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички вас за уникалните моменти , който остават завинаги в съзнанието ми.
П.С.
Тук са снимките от излета
http://gallery2.deephorizon.net/v/mazni ... /iovkovci/

В неделя се състоя поредната униклана сбирка на спининг клуб "Стари Видри" на яз. Йовковци
Ето краткия ми разказ какво се получи и как протече самото състезание
Събота:
Пътуването в събота беше колкото и готино толкова и криво. Спряхме в Трявна - прекрасен град и след обилното хапване поехме по път който се оказа затворен

2 часа престояхме докато фадрома и багер разчистваха .. е аз слезнах на близката рекичка и УЛ -та закова 2 кафела с пуристки размери

Изнеревен , че немога да съм с вас на генералната репетиция за състезанието подкарах колата малко по-бясно от колкото трябваше , в следствие на което се изморих 2 -но повече от нормалното. Вечерта на маса раздумката беше уникална и научих много нови неща само докато слушах как разпалено обясняваха колегите.
Неделя:
На сутринта ставане и бегом към сборния пункт

Е то бива бива , ама чак пък толкоз ... вятър , дъжд , гръмотевици .
В целия този ужас гледам колегите се изнасят в ляво към гората , а аз като задно колело си викам "ще вървя срешу вятъра" . Дъждобрана се вее като наметалото на Батман , ръкавите се пънят с вода ... а аз тук таме успявам да хвърля ...
След около километър пресякох острова - сега полуостров и вятъра ми доиде от ляво изотзад

Така хвърляики си се премествах на дясно , без никаква надежда - до сега в практиката ми на риболовец нямам дори удър на клатушката , забелязах , че сегашната ми позиция позволява да правя почти успоредни хвърляние на треволяците от дясната ми страна ... надявах се така да прилъжа някоя зъбатка.
Започнах да изпълнявам плана си като с помоща на вятъра блесната развиваше близо 50 метра влакно , а аз се опитвах да си представя играта и и да я направя съблазнителна. След 5 хвърляния на близо 40 метра от мен почти успоредно на брега при преминаването през поредните водорасли блесната сякаш се закачи в нещо и спря ...подръпнах да я откача и .... пръчката мощно се разтресе. Без съмнение беше риба която в следващата секунда направи уникален скок над водата. В този момент изобщо не знаех къде се намирам , но все пак намерих сили да държа щуката далече от водораслите

За момент се панирах и щуката явно го усети и с мощно изхвърляне се опита да се отскубе , но тъй като цялата блесна и беше в устата .... това не се случи.
Окопитих се и дадох заден ход и след като я влачих 10 метра щуката тупна на брега , а аз продължих да я влача по калния бряг поне още 10 метра.
Ръцете ми трепереха и макар на брега все още не вярвах , че имам подобна слука

Сега имах време за снимки.

Ето още една снимка на звяра
И сега стана трудно ... чантата ми изобщо не беше пригодена за такъв улов и беше до горе пълна с всевъзможни примамки ... натъманих я накак си , но всяка смяна на примамка стана истинско изпитание

Продължих да хвърлям там , но друг звяр не пожела да се обади

така неусетно стана 13 часа и бавно се насочих към сборния пунк.
След тази слука имах надеждата да съм поне в топ 5 , но това което се случи надмина всички мои очаквания.

Да съм първи сред толкова много уникални спининг майстори които, за да настигана по майсторство няма да ми стигнат 2 живота, за мен не беше дори мечта.
Благодаря на колегите за това , че още от първите мигове ме приеха сред тях и мога да кажа , че всеки един от тях е уникален , а това което прявят ме кара да се чувствам горд ,че ги познавам

Със сигурност ще се видим пак съсвем скоро , а до тогава НА СЛУКА и едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички вас за уникалните моменти , който остават завинаги в съзнанието ми.
П.С.
Тук са снимките от излета
http://gallery2.deephorizon.net/v/mazni ... /iovkovci/
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Re: Спининг нашестие - Йовковци 05.10.2008
Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/

/който пие бира не умира,ама трудно става/
- Vaneto_99
- ще става разбирач
браво на всички участвали в състезанието

Наслука Колеги!!!
Браво колега, много ухбав репортаж си направил. Преди два месеца и аз почуствах уникалната тръпка от Йовковските щуки. А би ли споделил какви са габаритите на рибата?
Поздравления и наслука.
Поздравления и наслука.
-
- и господ не е толокова добър
Браво,щом си първи значи си заслужил

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Малееее верно не съм я писал...nas написа:Браво колега, много ухбав репортаж си направил. Преди два месеца и аз почуствах уникалната тръпка от Йовковските щуки. А би ли споделил какви са габаритите на рибата?
Поздравления и наслука.
Бяха забравили рибарския кантар та трябваше да я теглим с точен та ... 64 см 1,950 кг

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
Честито за първото място и емоциите които си преживял 

-
- ще става разбирач
Браво и без думи просто си се справил идеално
-
- научил се да хвърля
Честито и се надявам другият път да те споходи същата случка
За мен винаги навсякъде има риба
Честита победа и от мен!

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- учете се от него
Браво и от мен и тези всички неща да ти се случат и за втори, трети и още много пъти и с все по големи риби 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Честито Вальо - много купи те чакат занапред 

Верния път е най-къс!
- Local
- учете се от него
Браво на майстора, все по-големи успехи ти пожелвам!
Клавиатура риба не лови!!!
Супермногодобър улов, колега- най- важното е че си доказал, че лошо време за риболов няма и сухо дупе риба не яде.maznislav написа:...Дъждобрана се вее като наметалото на Батман , ръкавите се пънят с вода ... а аз тук таме успявам да хвърля.
Ръцете ми трепереха и макар на брега все още не вярвах , че имам подобна слука.
...
Успехи и знапред!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Браво Стари Бобре!И занапред такива успехи!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....