Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Има ли гъбари?
Да ама не сдадох багажа,довечера,нова рецепта. 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Едни от най-опасните и отровни гъби в България са Зелената мухоморка и Пантерката. Признаци за отравянето от тези гъби се появяват след около ден, а може и по-късно, когато отровата е поразила вътрешните органи. Някъде бях чел, че 90% от смъртните случаи се дължат на тези гъбиРумци, искаш да кажеш, че можеш да сдадеш багажа два дена след консумацията и без да разбереш даже?

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Е сега се врштам от една малка обиколка за срнела.Набрахме с башта ми две торби за един час.Все малади,еи сега излизат.От утре натам ште иа има масово,а надиавам се да не излаже и некоиа манатарка и иаичарка(не знам как иа казвате)оранжова като иаице 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- Диканаров
- кандидат преподавател
Кольо, викаме им "булка" или "яйченик"! Една от най-ценните гъби у нас! Блазе ти ако при вас я има на есен! Тук рядко намираме такива след септември! Говоря за района около София и в горите около яз. Сопот. Да те питам, тези младите и неразтворени как ги готвите? Моята жена освен на каша, супа, ги и пълни, както се пълнят с ориз и кайма чушки, тиквички и домати! Запечени на фурна стават божествени! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- GODzillata
Я, вярно, дайте и някакви рецепти за гъби.
Освен тривиалното паниране и гъби с масло, нещо от сорта на някаква гъбена манджичка да речем.

Освен тривиалното паниране и гъби с масло, нещо от сорта на някаква гъбена манджичка да речем.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- фен клуб-скобар
Здравейте.Вижте какво донесе баща ми тая вечер след работа

Голямата е 5,5 кг.

Голямата е 5,5 кг.
"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

-
Взимаш прасенце чистиш,вътре слагаж зайче,в зайчето слагаш дреболии с гъбите и оризGODzillata написа:Я, вярно, дайте и някакви рецепти за гъби.![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много интересна рецепта е твоита,когато намера от тези габи ,ште пробвам по твое,а ние ги сечеме на тенки филети и ги пржиме като манатаркитеДиканаров написа:Кольо, викаме им "булка" или "яйченик"! Една от най-ценните гъби у нас! Блазе ти ако при вас я има на есен! Тук рядко намираме такива след септември! Говоря за района около София и в горите около яз. Сопот. Да те питам, тези младите и неразтворени как ги готвите? Моята жена освен на каша, супа, ги и пълни, както се пълнят с ориз и кайма чушки, тиквички и домати! Запечени на фурна стават божествени!

Macedonia

- GODzillata
snegk написа:GODzillata написа: Взимаш прасенце чистиш,вътре слагаж зайче,в зайчето слагаш дреболии с гъбите и ориз![]()
![]()
![]()

Не едно прасенце, а няколко, с които после пълним теле.

-
- учете се от него
Смъртоносната доза е една лъжица супа в която между гъбите е имало само една зелена мухоморкаrumci написа:Едни от най-опасните и отровни гъби в България са Зелената мухоморка и Пантерката. Признаци за отравянето от тези гъби се появяват след около ден, а може и по-късно, когато отровата е поразила вътрешните органи. Някъде бях чел, че 90% от смъртните случаи се дължат на тези гъбиРумци, искаш да кажеш, че можеш да сдадеш багажа два дена след консумацията и без да разбереш даже?.

п.п.тая вечер бях на панирани сърнели , там поне грешки не могат да станат

-
Ти и зелена мухоморка да хапнеш няма да са гътнешIDA написа:Смъртоносната доза е една лъжица супа в която между гъбите е имало само една зелена мухоморкаrumci написа:Едни от най-опасните и отровни гъби в България са Зелената мухоморка и Пантерката. Признаци за отравянето от тези гъби се появяват след около ден, а може и по-късно, когато отровата е поразила вътрешните органи. Някъде бях чел, че 90% от смъртните случаи се дължат на тези гъбиРумци, искаш да кажеш, че можеш да сдадеш багажа два дена след консумацията и без да разбереш даже?.
Отровата има 24-36-48 часа скрит период на действие , след това последствията са необратими
![]()
п.п.тая вечер бях на панирани сърнели , там поне грешки не могат да станат![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
Бързо питане - сърнелата ИМА ли или НЯМА двойник?
Преди да се сготви, трябва ли да се махнат люспите?
Преди да се сготви, трябва ли да се махнат люспите?

Люспите не пречат, по-добре махай ламелите.
- GODzillata
5 часа днес брах, сега готвя гъбена чорба и гъбена каша.rumci написа:Люспите не пречат, по-добре махай ламелите.

Усещам, че брането на гъби ми се очертава като 3-то хоби.

...к'во е т'ва ламели?

- майсторчето страхил
- сериозен играч