Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Лефер-Паламуд. Има ли го!!!!!
Модератори: emo vasilev, alekst
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Re: Лефер-Паламуд. Има ли го!!!!!
"Съседа 1 паламуд и 4 чернокопа с големината на лефер.".kiril_bulgaria какво имаш предвид под - чернокоп с големината на лефер
.То в такъв случаи не е чернокоп ами си е лефер .....

"ДокладвайОтговори с цитат Re: Лефер-Паламуд. Има ли го!!!!!
от EU_BG_akademika на Вто Окт 07, 2008 5:42 am
Ей, добри новини даваш Кире, ама пусто време незнам какво е.
Вчера с целия си акъл влязох в езерото , сонара щях да настройвам, че като ме метна....................мани мани.
Давам газ тя стои на едно място почти, само пени водата, / за с/у вятъра говоря де/, станах вирвода, даже и не изкарах сонара от куфара. А мотора е 15 кс, не е да речеш някоя чикия от 2.5 и е нов на 15-20 часа е. Ама аз съм си виновен, щото не беше пален от края на август, а аз си влязох с лодката, греби навътре ама за 5-6мин ме закара от Казашко до старото яхтено , а аз немога да се отдалеча та да запаля. По едно време хвърлих котвата абе с нея ме издухва, а там стърчат разни железа от водата ужас значи. Е най накрая котвата хвана в нещо и отпочна паленето, ама не стана веднага, 7-8 пъти дръпнах. Така беше само като го палих, чисто нов, хеле запали машинката и мъка срещу вятъра, а немога да дам пълна газ, вдига носа и ще ме обърне. Хванах чалъма по едно време и за 25-30мин изминах разтоянието което ме издуха вятъра за 7-8 мин.
После като излязох незнам в езерото дали имаше толкова вода колкото в лодката " -
аве колега , моя двигател като е 2,3 к.с. - аз за Чекиджия ли да се смятам
...е поне чекиджийски изпълнения като горе описаните не съм правил
...виж там -опръй си диферента и наклона на винта и лодката може и да ти тръгне нормално
и знай , че морето не секи път е гладко ...като табла например
....
от EU_BG_akademika на Вто Окт 07, 2008 5:42 am
Ей, добри новини даваш Кире, ама пусто време незнам какво е.
Вчера с целия си акъл влязох в езерото , сонара щях да настройвам, че като ме метна....................мани мани.
Давам газ тя стои на едно място почти, само пени водата, / за с/у вятъра говоря де/, станах вирвода, даже и не изкарах сонара от куфара. А мотора е 15 кс, не е да речеш някоя чикия от 2.5 и е нов на 15-20 часа е. Ама аз съм си виновен, щото не беше пален от края на август, а аз си влязох с лодката, греби навътре ама за 5-6мин ме закара от Казашко до старото яхтено , а аз немога да се отдалеча та да запаля. По едно време хвърлих котвата абе с нея ме издухва, а там стърчат разни железа от водата ужас значи. Е най накрая котвата хвана в нещо и отпочна паленето, ама не стана веднага, 7-8 пъти дръпнах. Така беше само като го палих, чисто нов, хеле запали машинката и мъка срещу вятъра, а немога да дам пълна газ, вдига носа и ще ме обърне. Хванах чалъма по едно време и за 25-30мин изминах разтоянието което ме издуха вятъра за 7-8 мин.
После като излязох незнам в езерото дали имаше толкова вода колкото в лодката " -
аве колега , моя двигател като е 2,3 к.с. - аз за Чекиджия ли да се смятам

Вчера следобед влязохме с лодка от "болата", но нямахме дори удар, другите лодки бяха на същото положение. Между другото водата беше много студена. Утре ще пробвам от "Траката" дано времето е хубаво 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Някой най-сетне няма ли да се похвали с лефер на спининг от БРЕГА? 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Колега Булти, в моя пост става въпрос за съществително "мотор", така че не виждам защо го отъждествяващ със себе си
, а аз съм живял 15 години на морето и съм понаучил туй онуй за него.
Относно мотора ти, без да се обиждаш пак, аз лично не бих влезнал с него в морето. Патил съм от слаб мотор и знам какво е.
Айде остани си със здраве и ти желая късмет.

Относно мотора ти, без да се обиждаш пак, аз лично не бих влезнал с него в морето. Патил съм от слаб мотор и знам какво е.
Айде остани си със здраве и ти желая късмет.

Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
-
- научил се да хвърля
Колеги, някой до има инфо какво излиза сега пред Маслен нос? Утре смятам да риболувам с лодка там. Като се върна обещавам инфо.
Иван Събев
- milen kordov
- научил се да хвърля
Колега,според мен няма нужда да се ходи чак до там,след като днес имаше чернокоп пред Варна,на около миля след поворотноя буй.Мисля,че утре пак ще става и си струва да се пробва.Желая ти касмет.
Това е от днес в Бяла 

- vacano
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
браво, изглеждат хубави парчоци.... това на какво ? чипаре ? воблер ?
Sooner....or....later everything comes to an END!
Чипаре.Някъде другаде дали го има.
- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Новини от Царево:
Паламуд
Вчера , сряда, влязах за паламуд от 10 до 14ч. Нищо. Не само аз, но и другите около мен. Чернокоп излезе пред Варвара и всички се запътиха натам. Имаха по 2-4кг на лодка. Аз излязох, защото имах работа до Бургас.
След обяд, след 16ч пред Царево само който не е пуснал, само той не е хванал паламуд! А аз в Бургас!
С мрежите на нощното пускане съседа имат 38 бр. паламуд. Не знам какво имат сутринта, днес, четвъртък.
Зараган-
В Царево пред църквата-1-2 бр.
Но на Лозенец 10-15бр.
Времето в Царево:
Вчера-тихо, приятно. Морето тава.
Днес: Сутринта в 08.часа: Морето тихо, спокойно. Но ниска облачност, пред дъжд. Сигурно до завали час тих спокоен есенен дъжд.
Е, това са новините от радио Царево, както сина ми казва.
Паламуд
Вчера , сряда, влязах за паламуд от 10 до 14ч. Нищо. Не само аз, но и другите около мен. Чернокоп излезе пред Варвара и всички се запътиха натам. Имаха по 2-4кг на лодка. Аз излязох, защото имах работа до Бургас.
След обяд, след 16ч пред Царево само който не е пуснал, само той не е хванал паламуд! А аз в Бургас!

С мрежите на нощното пускане съседа имат 38 бр. паламуд. Не знам какво имат сутринта, днес, четвъртък.
Зараган-
В Царево пред църквата-1-2 бр.
Но на Лозенец 10-15бр.
Времето в Царево:
Вчера-тихо, приятно. Морето тава.
Днес: Сутринта в 08.часа: Морето тихо, спокойно. Но ниска облачност, пред дъжд. Сигурно до завали час тих спокоен есенен дъжд.
Е, това са новините от радио Царево, както сина ми казва.

При нас в Бяла не е имало колкото при вас в Царево, но дано да се покаже повече.Благодаря за информацията.
Колега Академико , аз съм роден на брега на морето
! Пък никога не бих си взел китук 15 к.с. да ми стои като паметник на културата в къщи
, за опита ти на Морски вълк разбрах от от тва какви си ги дялал , и от Манията и от тук...но не се обиждай и отчайвай - никой не се е родил научен , ...за многото коне на двигателите които купувате , вина имат зарибявките на дилърите , много от които хал хабер си нямат от море , повечето конски сили
не дават повече сигурност , по скоро дават лъжливото усещане за такава...моят двигател съм го пробвал при всякакви условия в морето -щорм , буря , насрещен вятър и пр. и си ми върши чудесна работа на моята си лодка
...и за да не спамя повече тук ще напиша още нещо при темата за лодките и ....колега не приемай нищо лично , за ч...е просто се пошегувах 

Здравей Кире,много ценя твоята информация за Царево защото ми е любим район от много години за риболов, а и не само, вероятно сме се и виждали в морето за риба там, обикновено съм гост на "Дионисий" на бат'Ицо брадата
/бившето ЖР/
, където обикновено е доста весело. Ако имаш инрформация за Дечо/даскала/ какво хваща на чепаре и колко, това ще е добра и показателна информация за дереджето в момента.Щом си и гъбар-как са манатарките?
Жив и здрав бъди и пращай хабери от това райско място.

Жив и здрав бъди и пращай хабери от това райско място.

Ars longa, vita brevis
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Здравейте колеги, нали луд умора няма а само се поти, та и аз ходих на обход до Дуранкулак, да видя как процъвтявя родния морски риболов на север от Варна.
Тръгнах в 6.15 и 8.00 бях на Дуранкулак. Няма лодки влизали в морето. Мързеливци
Крапец. Една лодка в морето.

А тези колеги чакат инфо от лодката в морето има ли нещо та да отпочнат и те

Шабла. Три лодки излезли от морето.

Имаха по половин каса чернокоп и продължаваха да чистят.
Тюленово. Една лодка

имаха това

и още мрежи за оправяне.
Русалка. Няма лодки влезли днес. Само красоти.

Калиакра или Болата. Излезли три лодки с общ резултат нищо.

Лодки в морето няма........

Кранево една лодка вътре.

Други не са влизали днес.
Ами това. Дано идните дни се завърти повечко рибка. Ама го дават да духа събота и неделя.............................
Абе няма къде да избяга.
Успех на всички
Тръгнах в 6.15 и 8.00 бях на Дуранкулак. Няма лодки влизали в морето. Мързеливци

Крапец. Една лодка в морето.

А тези колеги чакат инфо от лодката в морето има ли нещо та да отпочнат и те

Шабла. Три лодки излезли от морето.

Имаха по половин каса чернокоп и продължаваха да чистят.
Тюленово. Една лодка

имаха това

и още мрежи за оправяне.
Русалка. Няма лодки влезли днес. Само красоти.

Калиакра или Болата. Излезли три лодки с общ резултат нищо.

Лодки в морето няма........

Кранево една лодка вътре.

Други не са влизали днес.
Ами това. Дано идните дни се завърти повечко рибка. Ама го дават да духа събота и неделя.............................
Абе няма къде да избяга.
Успех на всички
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/