Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Има ли гъбари?
И аз така си помислих, ама как така да ги махна?
Че то к'во ще остане?...нали цялата гугла е съставена от ламели?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata

Освен готвенето в момента (чорба и каша), също така изсушавам две тави гъби във фурната, а други бланширам за замразяване.
Оставам за утре паниране на едни гъби, дето не знам как се казват, ама изглеждат апетитно и една тава за запичане с топено сирене и масълце.

- rosboz
- ще става разбирач
Как ще береш гъби които дори незнаеш как се казват , камо ли да ги ядеш.GODzillata написа:...и ако не се появя във форума...
![]()
Освен готвенето в момента (чорба и каша), също така изсушавам две тави гъби във фурната, а други бланширам за замразяване.
Оставам за утре паниране на едни гъби, дето не знам как се казват, ама изглеждат апетитно и една тава за запичане с топено сирене и масълце.
ski today
work tomorrow
work tomorrow
- КИРО
- Обратна връзка:
И да не забравиш часовника,...часовника е много важен.GODzillata написа: Оставам за утре паниране на едни гъби, дето не знам как се казват, ама изглеждат апетитно и една тава за запичане с топено сирене и масълце.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Кире, внимавай, защото сърнелата има двойници и то едни от най-опасните у нас!! Бърка се обикновено с мухоморките - бяла, зелена или жълта (последната казват, че не била отровна, но ти я избягвайGODzillata написа:Бързо питане - сърнелата ИМА ли или НЯМА двойник?
Преди да се сготви, трябва ли да се махнат люспите?

Хайде и умната с тия гъби, щото в България отровните гъби може да са малко, ама са "зли"

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Моряка
- кандидат преподавател
Днеска минавам през пазара и викам да се отбия при една позната и тя кво ши правиш.Ми що викам аз.Айде за гъби за 2 часа.Ми що не си викам аз.А на нейните градинки не съм ходил.Какво ще берем бе Мариянче викам.Ми масловки рижийки.......аааааа такива не съм брал айде да ги видим.Сефтето беше горска печурка

После почнаха масловките и таз нещо много набръчкана ми се видя

Ето изглед отгоре

Ето и отдолу

И общо гъбите като в дясно има някоя и друга печурка.

И така айде давайте си мненията,че тези не съм ги ял и да дяма после моряка извесно време няма да пише
не дай си боже завинаги.Мислех да дам първо на жената,ама като бях в гората ми звънна и вика кво стана ще ме тровиш ли вече.

После почнаха масловките и таз нещо много набръчкана ми се видя
Ето изглед отгоре
Ето и отдолу
И общо гъбите като в дясно има някоя и друга печурка.
И така айде давайте си мненията,че тези не съм ги ял и да дяма после моряка извесно време няма да пише

А сега де? 

-
Въпреки,че не са отровни масловките също можем да се натровим ако злоопотребим с тях 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Моряка
- кандидат преподавател
Не ще бе вътрешно усеща май,нещо много е наплашенаchapara написа:Нема се плашиш с тия,ма пак пробай с жената

А сега де? 

- GODzillata
Ето обещаните снимки.
И така...
Вчера, провокиран от хубавото време и новото ми увлечение - брането на гъби, хванах гората в прекия смисъл.

Започнах да бера гъби на воля...де що видя гъбка и хоп! - влизаше в кошничката.

Берейки, се сетих за оня виц, дето Кумчо Вълчо иска да гепи Червената шапчица, та се скрил в гората и се окопал в земята, ама оная му работа стърчала и той сложил отгоре една гугла на гъба.
Червената шапчица навлезнала в гората и започнала да бере гъбки, като си подпявала - "Една гъбка, тра-ла-ла, втора гъбка, тра-ла-ла, трррр....тррррр....трееееета гъбка, тра-ла-ла", ама тази трета гъбка била оная работа на Вълчо.
Както и да е...
Чрез Гуугъл знаех, че горните гъби са сърнели, а тези долу са "онези" гъби, които не знаех как се казват, но за сметка на това бях чувал, че били много хубави панирани.

Все още не знам как се казват, ама вече знам, че НАИСТИНА са адски вкусни панирани, ето вижте:

Панирани с яйце, бяло брашно със сол, черен пипер, босилек и чубрица, а после залети със смес от олио, оцет и магданоз. Ммммм...
Нарязах на ивички гъби и ги метнах във фурната на 40 градуса за 4 часа да се изсушават.

"Вервайте ми", не е работа т'ва, не стават и си е чанч и разходи на ток и жица.
Направих и една гъбена чорба:

А в тези гъби сложих сол, черен пипер, масълце и по едно парченце топено сирене.

След което ги запекох и се получи това:

И закъде без гъбена каша:

Оффффффф........след този готварски маратон съм уморен, ама е една блага умора, особено след консумацията на всичко показано.
Дано да съм случил на гъби, че ако е имало някоя отровна...ъъъ...т'ва може да ми е последното писане във форума.
Но, както е казал Фридрих Велики - "Свине, вечно ли искате да живеете?!?"

И така...
Вчера, провокиран от хубавото време и новото ми увлечение - брането на гъби, хванах гората в прекия смисъл.

Започнах да бера гъби на воля...де що видя гъбка и хоп! - влизаше в кошничката.

Берейки, се сетих за оня виц, дето Кумчо Вълчо иска да гепи Червената шапчица, та се скрил в гората и се окопал в земята, ама оная му работа стърчала и той сложил отгоре една гугла на гъба.
Червената шапчица навлезнала в гората и започнала да бере гъбки, като си подпявала - "Една гъбка, тра-ла-ла, втора гъбка, тра-ла-ла, трррр....тррррр....трееееета гъбка, тра-ла-ла", ама тази трета гъбка била оная работа на Вълчо.

Както и да е...

Чрез Гуугъл знаех, че горните гъби са сърнели, а тези долу са "онези" гъби, които не знаех как се казват, но за сметка на това бях чувал, че били много хубави панирани.

Все още не знам как се казват, ама вече знам, че НАИСТИНА са адски вкусни панирани, ето вижте:

Панирани с яйце, бяло брашно със сол, черен пипер, босилек и чубрица, а после залети със смес от олио, оцет и магданоз. Ммммм...

Нарязах на ивички гъби и ги метнах във фурната на 40 градуса за 4 часа да се изсушават.

"Вервайте ми", не е работа т'ва, не стават и си е чанч и разходи на ток и жица.

Направих и една гъбена чорба:

А в тези гъби сложих сол, черен пипер, масълце и по едно парченце топено сирене.

След което ги запекох и се получи това:

И закъде без гъбена каша:

Оффффффф........след този готварски маратон съм уморен, ама е една блага умора, особено след консумацията на всичко показано.

Дано да съм случил на гъби, че ако е имало някоя отровна...ъъъ...т'ва може да ми е последното писане във форума.

Но, както е казал Фридрих Велики - "Свине, вечно ли искате да живеете?!?"

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Онези гъби се казват ливаден пачи крак или есенен вихрогон,появат се по това време на годината и могат да се берат до Коледа,ако има слънце.Неги бърка дори и сланата.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- GODzillata
Не е пачи крак, виж го в Уикипедията.
Онези гъби от снимката растат само върху пънове, не в почва.
Ето малко полезна информация за Отравяния с гъби , пак и пак.
Онези гъби от снимката растат само върху пънове, не в почва.
Ето малко полезна информация за Отравяния с гъби , пак и пак.

- КИРО
- Обратна връзка:
Даже и жив,ееееййййййййй адаш почнах се притеснявам.Да не стане...GODzillata написа:Не е пачи крак, виж ..........

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- GODzillata
Събудих се...жив съм. 

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
ами че туй е кладница маи,ако не бъркам разбира се.Расте обикновено върху стари и изсъхнали тополи.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- Диканаров
- кандидат преподавател
Точно- кафява кладница! До тези по-голямите нямаше ли малки, като перли? Сега им е сезонът и проверявай пъновете след дъжд! Прекрасни са и са годни за всякаква употреба! Когато са много ги соля, както се прави прясно кисело зеле в голям буркан! Само с 4% разсол на морска сол!Правил съм ги и на пластове в буркана със ситно нарязано зеле и целина и настъргани моркови! Няма да ти стигне ракийката при това мезе!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!