Дали някой е пробвал...?

Модератор: sapuna

Аватар
balky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Дали някой е пробвал...?

Мнение от balky »

Здравейте, може би е смешно, но аз все пак да попитам...
Вчера с един възрастен съсед се заговорихме за шарански риболов, та той ми подхвърли идеята за стръв да се ползват бобени зърна.А пък можело и да се направи за пружина, като се свари боба и се намачка...Странно ми се стори, но той твърдеше,че е имал успехи с такъв вид стръв..То ако е така сигурно и с грах ще стане :))))))
Пробвал ли е някой такaва стръв за шарковците ? :)))))
Последно промяна от balky на Чет Окт 09, 2008 8:52 am, променено общо 1 път.
Swordfish92

Re: Дали някой е пробвал...?

Мнение от Swordfish92 »

Все още си я карам на царевички ... :lol: но уви мисля да пробвам след време на семка от домат :lol: :lol:
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Наистина е въпрос на проба.На Конуш-Асеновградско рибата я хранят с вмирисана царевица,но пробвах на букет от червен червей и се хвана амур 4,5кг а след него и две шаранчета по 1,2кг.Наслука.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Аз съм пробвал на всякаква стръв и съм хващал на всякаква стръв. В България шарана не е по различен от този в Англия, единствения проблем е че тука е в малки количества , но го има. Наплашен е много и затова техниките и тактиките се промениха. Шаран се хваща навсякуде, просто всичко опира пак до средствата. И аз неискам да си носа дипове и аромати за 500 лева и да си играя с часове да сменям техники и тактики докато хванем някой шарко и когато не е трофеен .........
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Шарко яде всичко ,което става за храна.Ако го захранваш на определена стръв, ще свикне на нея и ще кълве .
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

боб фъстъци грах стафиди и секви други уиовини яде шаро стига да се пробва че се фане на сичко
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

slavi253 написа:боб фъстъци грах стафиди и секви други уиовини яде шаро стига да се пробва че се фане на сичко
Но наи-вече на царевица! 8)
brutalss
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от brutalss »

За да копне стръвта която и да е трябва да се приучи на нея ,но нищо не пречи да пробваш и на салатен боб и ако излета е 2-3 дни и няма успех едно денонощие го почваш на царевица. Наслука :smt023 :smt023 :smt023
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Има ли смисъл да казвам че всякакъв вид семена блазнят шарана///Да-работи!Боба лещата и т.н.Поне при мен :DНе се варят а само се киснат :wink:
inspectora
новобранец
новобранец

Мнение от inspectora »

Абе според мен шарана е като прасето - яде каквото и да му дадеш (стига да има все пак някакви хранително-вкусови качества, пък било и според "животинския стандарт" за това) :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”