Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- научил се да хвърля
Re: Зарган и илария
120 броики не са проблем, щом аз съм ги правил и хора които познавам.От сутринта до 14 часа....но миналата година
Който нямаше червеи тои не хвана.Който имаше повечко червеи хвана повечко.Но късмет че рибата стоеше на едно място и повечето бяха писалки.Лапаше до хрилете без да пипа предварително.Колеги тогава я ловиха на торен.

А ето и още едно доказателство че броиката може да се попълни,от 13.30 до 17 часа имам 36 заргана,когато си тръгвах рибата продължаваше да пипа,а както каза Чурулика рибата пипа плахо плахо При едно настървено кълване и целодневен риболов броиката 100 си е достижима.Снимка в галерията....немога да я кача от пред.ПОЗДРАВИ
За да поискаш, трябва да дадеш
Рибата от днес,цял ден...малко даде,но сравнено с улова ми от предните дни съм доволен,има тук таме някоя по-едра рибка....е това е то
вместо да слагам метър ще допълня,че едната плочка е 10см

Зарганолог
-
- учете се от него
Много се радвам, че има хора повече от пръстите на едната ръка, които са достигнали споменатите бройки.
На мен ми звучи невероятно подобна бройка, може би защото не съм хващал повече от 71 заргана, а определено нямаше празно хвърляне цял ден
.
А и след постовете от събота и неделя за обиколки от Синеморец до Черноморец за по 6 до 10 зизита ми прозвуча съвсем нереално, НО винаги има едно но....
А бе аз съм Тома Неверни, докато не видя с очите си невервам
НАЗДРАВЕ

На мен ми звучи невероятно подобна бройка, може би защото не съм хващал повече от 71 заргана, а определено нямаше празно хвърляне цял ден

А и след постовете от събота и неделя за обиколки от Синеморец до Черноморец за по 6 до 10 зизита ми прозвуча съвсем нереално, НО винаги има едно но....
А бе аз съм Тома Неверни, докато не видя с очите си невервам

НАЗДРАВЕ

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- ще става разбирач
Малко инфо от мен:
От сигурен източник ,обиколка :
Созопол,Дюни,Приморско-Точно 5 заргана.При срещи с колеги от Черноморец , Веселие и Лозенец ,положението било същото.Май май заргана се завръща ..... на север
.
ПП :Относно бройките 100-120 ,бат Тошко ми е разправял,че ги е правил,но преди 10 години-още на булдо.Аз лично му вярвам.Даже ми казваше и графика - до 8:30 -24 бр. и т.н
ПП 2 :Като се спомена Соления,някой знае ли къде се изгуби
От сигурен източник ,обиколка :
Созопол,Дюни,Приморско-Точно 5 заргана.При срещи с колеги от Черноморец , Веселие и Лозенец ,положението било същото.Май май заргана се завръща ..... на север

ПП :Относно бройките 100-120 ,бат Тошко ми е разправял,че ги е правил,но преди 10 години-още на булдо.Аз лично му вярвам.Даже ми казваше и графика - до 8:30 -24 бр. и т.н
ПП 2 :Като се спомена Соления,някой знае ли къде се изгуби

- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
В събота влизах на Маслен нос с харпуна.Баща ми беше на скалите с бомбардата и се разбрахме като вляза да проверя периметъра пред него и да му кажа евентуално ако минава някаде зарган да отиде да хвърля там а аз да си заминаам по моите си места да тарся други риби ...в този ден бях трагнал за лефери ноо...излязох валат ,както и да е.Влязох в морето и след 20 метра встрани пред една скала в продалжение на 10-тина минути НЕПРЕСТАННО минаваха огромни пасажи заргани аз през това си гмурках до дъното излизах и те просто си минаваха ,като река без да преовеличавам , седях 10 минути там даже на няколко пъти се изкуших да стрелям по по едрички заргани но без успех както и да е заргана си течеше...и аз отидох да кажа на баща ми да отиде да хварля там в "навалицата".Така и направи отиде ..хварля хварля хварля и сигорно за 15 хварляния хвана еднин зарган а рибата си минаваше от там.предната седмица на нос Агалина отивам отново с баща ми тои пак с прачката за зарган.Отиваме и на скалите точно от каде бях решил да влизма вече имаше зарганджии.Заговорихме се е единия и тои вика от 2 часа съм тук и нямам нито един удар.Облякох се и още с влизането на 5 метра от мен минава един пасаж заргани и след тях един пасаж платерини и аз си подадох главата и му викам колега ето в момента минава голям пасаж оттук и му соча ,хварля хварля нищо.Трагнах си кам моите си градинки и през 2 минути около мен минаваха пасажи заргани.Заргана е много лубопитна риба и минава много близко до теб на има няма 50 санта и около 1 минута прави кръгчета около теб и те оглежда много са интересни и красиви както и да е идеата ми е че отново беше кал от зарган.Когато излязох викам на баща ми какво стана намачка ли зарганите и бях краино учуден като ми викаа кви заргани е НИЩО няма
!!Викам как да няма е пълнно е с зарган.И тои вика тука сичките дето бяхме никоиии нищо не хвана,колегата до мен нямаше удар.после сложил едно чепаре и на засечка хванал два заргана.Смисал не за устата ами някаде по тялото .
От тези неща които написах аз лично си правя изводите (които лично за мен са си категорични)че зарган има МНОГО но неще да яде.Забравих да спомена че има и страшно много ем,демек малки рибки с които хищниците като лефер, чернокоп ,зарган ... се хранят може би това е причината рибата да не взима още на червеи.Пак казвам че това си е мое мнение и не задалжавам никои да се сагласява с него
Наслука на Всички

От тези неща които написах аз лично си правя изводите (които лично за мен са си категорични)че зарган има МНОГО но неще да яде.Забравих да спомена че има и страшно много ем,демек малки рибки с които хищниците като лефер, чернокоп ,зарган ... се хранят може би това е причината рибата да не взима още на червеи.Пак казвам че това си е мое мнение и не задалжавам никои да се сагласява с него

Наслука на Всички

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Виждаме се и се чуваме редовно. Жив и здрав е, и дърпа здраво заргана. Има постижения да си поднови черния пояс в дисциплината "Зарган".ПП 2 :Като се спомена Соления,някой знае ли къде се изгуби
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- чуруликпенчо
- сериозен играч
В събота влизах на Маслен нос с харпуна.Баща ми беше на скалите с бомбардата и се разбрахме като вляза да проверя периметъра пред него и да му кажа евентуално ако минава някаде зарган да отиде да хвърля там а аз да си заминаам по моите си места да тарся други риби ...в този ден бях трагнал за лефери ноо...излязох валат ,както и да е.Влязох в морето и след 20 метра встрани пред една скала в продалжение на 10-тина минути НЕПРЕСТАННО минаваха огромни пасажи заргани аз през това си гмурках до дъното излизах и те просто си минаваха ,като река без да преовеличавам , седях 10 минути там даже на няколко пъти се изкуших да стрелям по по едрички заргани но без успех както и да е заргана си течеше...и аз отидох да кажа на баща ми да отиде да хварля там в "навалицата".Така и направи отиде ..хварля хварля хварля и сигорно за 15 хварляния хвана еднин зарган а рибата си минаваше от там.предната седмица на нос Агалина отивам отново с баща ми тои пак с прачката за зарган.Отиваме и на скалите точно от каде бях решил да влизма вече имаше зарганджии.Заговорихме се е единия и тои вика от 2 часа съм тук и нямам нито един удар.Облякох се и още с влизането на 5 метра от мен минава един пасаж заргани и след тях един пасаж платерини и аз си подадох главата и му викам колега ето в момента минава голям пасаж оттук и му соча ,хварля хварля нищо.Трагнах си кам моите си градинки и през 2 минути около мен минаваха пасажи заргани.Заргана е много лубопитна риба и минава много близко до теб на има няма 50 санта и около 1 минута прави кръгчета около теб и те оглежда много са интересни и красиви както и да е идеата ми е че отново беше кал от зарган.Когато излязох викам на баща ми какво стана намачка ли зарганите и бях краино учуден като ми викаа кви заргани е НИЩО няма!!Викам как да няма е пълнно е с зарган.И тои вика тука сичките дето бяхме никоиии нищо не хвана,колегата до мен нямаше удар.после сложил едно чепаре и на засечка хванал два заргана.Смисал не за устата ами някаде по тялото .
Наслука на Всички
Всичко това е в потвърждение на поста ми от страница 36 в темата. Заргана се движи по маршрута си "на скорост".
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Вчера на Балчик 15 заргана,рекорд за тая година.
И аз видях,че гони малките рибки и много много не посяга на червея. 

- patter
- вече хвърля и на тежко
Вчера докато чаках за нощния риболов на втора буна хвърлях за зарган. Хванах един зарган малко над 40см и още 5 заргани
. Много плахо пипаше.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Видях го,няма лъжа,ама гюмюш не можа да изкараш.patter написа:Вчера докато чаках за нощния риболов на втора буна хвърлях за зарган. Хванах един зарган малко над 40см и още 5 заргани. Много плахо пипаше.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
вечер какво ловите?patter написа:Вчера докато чаках за нощния риболов на втора буна хвърлях за зарган. Хванах един зарган малко над 40см и още 5 заргани. Много плахо пипаше.
малко инфо и от мен:
вторник на Кранево-4 заргани,3 от тях над 40см. това от 1 до 4 следобед.
вчера на Ной -13 заргани,едва 5 от тях бяха прилични и една илария около педя.на пръв поглед добре,ама това е от 8 до 16.най много уловени от 12 до 13 часа.(иди я разбери).
днес почивка(дисковата ми херния не ми позволява да ходя всеки ден).
утре мисля да опитам за кефалови на дъно,приемам съвети къде(без канала).
успех на всички!
Относно броят на заргана аз също знам че до130 риби е постижимо НО рибата трябва да взема от раз настърено а не както беше до преди 3/4 дни.За такива резултати са необходими и поне 8/9 дози м.червей. Направило ми е и впечатление че когато дава здраво около 15% от рибата е качествена останолото е не писалки но дребна. Миналата година рекорда ми беше 98 бр. от 7до16ч. и рибата не спря цял ден но червеите свършиха 6 дози. Радвам се че се вкючихте доста колеги и споделихте мнениел. Според мен рибата е още вяла и тепърва ще се пробваме да подобряваме постиженията си. Успех на всички
- gregory69
- новобранец
- Обратна връзка:
Малко инфо и от мен: В Поморие зизитата са много рехави и не искат да пипат червея. Сутринта с двама колеги бяхме на вълноломите зад военния санаториум. Резултатът е следния-> аз хванах 2 заргана, единия колега и той 2 заргана, а другия приятел хвана 4 зизита.Това е сутринта от 7.00 до 9.30 /все пак е работенден
/.Всичката риба я даде за около половин час, през останалото време навивахме километри корда. Слетобед на лимонадения цех само къпах червея. Нито удар! 

По-добре сутрин да търсиш в "Google Earth"къде си пил снощи, отколкото да гледаш в "YouTube" как си се излагал вечерта...
-
- научил се да хвърля
За днес няма ли да се похвали някой с чернокоп от буните или вълнолома?
Подочух нещичко...
Подочух нещичко...