Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Видове кльонкове
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Видове кльонкове
Цел сезон вибрирам и резултати-нъц!
Ся,ше пеем с цело гърло!
Кофти е да си строшиш любимият кльонк.Сега треа да си настройвам китарата,на ново!
Не фана ли,да знаеш вината е на.....счупеният кльонк!

Как ти се казва оръжиетто-к ли беше или кво

Риболовци.
..
Последно промяна от Franko на Съб Авг 29, 2009 5:24 am, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
-
- кандидат преподавател
На Троли му трябва това да неги чупи.

...
Последно промяна от Diman на Сря Мар 25, 2009 10:18 pm, променено общо 1 път.
Димане,оцених хумора ти и той ме развесели.Иначе сериозно ще ти кажа,че ти е много дълбочка каверната.Тя има и по-дебел въздухоотвод.Намали доста дълбочината на тапичката.Намали и дебелината на ножа до 3мм-макс.Всичко това затруднява биенето с кльонк.Ако мога да видя и ъгала на петата към дръжката и там бих ти помогнал.Иначе имаш добре,като за начало.
А тая връзка за какво е-потъваш ли е
Кво питам като знам-не ми харесва нищо в него-сори-иначе има желанние
Понеже съм новобраннец-ама съм виждал всяккакви-и съм удрял и на пред и на зат и вадят звук-на моя отговорнност ти казвам ти с тоя няма да ловиш-пирон от всякъде
ПОНЕ СЪМ ИСКРЕНН-ЛЮСИ НОВОБРАННЕЦА-100 ПРОЦЕННТА-АКО ХВАНЕШ С ТОЯ ЕЛА МИ СЕ ОБАДИ-СОРИ 

Риболовци.
...
Последно промяна от Diman на Сря Мар 25, 2009 10:19 pm, променено общо 1 път.
Леката работа на вдлъбнатия кльонк се обуславя от слабата вдлъднатина,която задържа достатъчно време мехура.Както от ножа,който се явява един вид комин на мехура.Така също и от ъгъла на петата към ножа.Не съм мерил колко градуса ми е ъгъла.Калинукс ги мери.На повечето от нас ъгъла се различава от този на Калинукс.Но кльонка бие точно там където ръката стои в отпуснато полужение,а не по отпред.Влизането на кльонка във водата може да се регулира,чрез китката,но не е редно.При дълга работа се уморява ръката или се хваща сомски-вагенит.

...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 4:48 am, променено общо 1 път.
Димчо, това което си направил може да работи леко ако петата не е достатъчно голяма. С голяма пета и голяма вдлъбнатина се получава голямо съпротивление във водата и звукът се разваля въпреки че става по-силен. Аз по принцип правя малка вдлъбнатина - около 1-2 мм за петички около Ф38мм. И не забравяй, че кльонкът работи със задната страна на петата, а челото само подпомага.
От Въча по-хубав няма.
Teleto написа:Димане,оцених хумора ти и той ме развесели.Иначе сериозно ще ти кажа,че ти е много дълбочка каверната.Тя има и по-дебел въздухоотвод.Намали доста дълбочината на тапичката.Намали и дебелината на ножа до 3мм-макс.Всичко това затруднява биенето с кльонк.Ако мога да видя и ъгала на петата към дръжката и там бих ти помогнал.Иначе имаш добре,като за начало.

Риболовци.
...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 4:49 am, променено общо 1 път.

Риболовци.
...
Последно промяна от Diman на Сря Мар 25, 2009 10:20 pm, променено общо 1 път.