Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Re: Зарган и илария

Мнение от bokooll »

Мерси запасен сам. Приготвениса доста блесни,плувки, дънни,воблери и т.н..Екипировката е стегната и живот и здраве в неделя ше се пробва. :D
dimitur
новобранец
новобранец

Мнение от dimitur »

to6eto69 написа:
dimitur написа:Тоше ,ще дойда да те проверя как ги вадиш ! :D
Не доиде или не се обади.... :?: Инъче от днес ......снимки в галерията
Тоше ,умрях от мъка че не можах да дойда.Дойде ми стока и не можах.Но днес съм се настървил и ще отида на Дружба със сина.Ще се обадя ако си там.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Днес бях за заргани на 1-ва буна,но нищо нямаше от 6:30 до 12:00 1 зарган и няколко чернокопа по 10 см :lol:
някой ако е ходил на вълнолома да каже как е било,защото имаше силен западен вятър и там стената е пазила,докато на буната няма къде да се криеш :roll:
Зарганолог
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

От Кранево до Шкорпиловци,никъде нищо нямаше.Не,че съм бил на всичките места ,де. :D :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Днес, заедно с един приятел отрано заехме позиция на камъните между Албена и Балчик. Дъното там е каменисто с пясъчни полянки - идеално за риболов най-вече на зарган. Има място за стотици рибари, които да ловят, без да си пречат.Има и удобни камъни, от които да мяташ и да изваждаш рибата. Вятърът от северозапад не беше слаб, но се траеше. Ако имаше риба, щеше даже да е приятен... Риба обаче - йок. От 7.30 до 10 - 0 заргани и една кандидат-иларийка (как се разделя такъв улов на двама, а?). На връщане за Варна минахме през Кранево. Там, от сутринта, никой - нищо. Аз поне се разписах - от 10.30 до 11.30 - 2 дребни чернокопа и един хубав зарган. Безрибието продължава, за съжаление...
Изображение
Изображение
НЕкои съображения относно бомбардите. Направи ми впечатление, че народът масово лови на плаващи бомбарди. Според мен този избор е оправдан само ако морето е много тихо или зарганът/платерината играе на повърхността. Или когато подпираш пръчката и оставяш течението да влачи такъма. Но когато рибата е надолу при този монтаж тя става недостижима. Обратно, с потапяща бомбарда може да провериш всички слоеве на водата, включително и повърхността. При това движението под водата, вЕрвайте ми, се извършва много по-"безшумно" и незабележимо.
Аз предпочитам прозрачните бомбарди. Логиката ми е: тъй и тъй се стараем да замаскираме такъма (връзвайки дълги поводи от скъпи влакна и тънки куки); защо тогава да слагаме цветна бомбарда (понякога в крещящи цветове), а не прозрачна?
Добре е човек да има и бързо-, и бавнопотъващи. Първите са незаменими когато има силно течение навътре или настрани, а вторите - когато рибата е пасивна/капризна и трябва да се подмамва със забавяне, спиране и подръпване.
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FiSheRMaN_ »

Защото зарганът е много лубопитна риба,и в много от случаите първоначално забелязва самата бомбарда в следствие на което се приближава и тогава вижда червея.Това си е моя теория,понеже се занимавам с подводен риболов и съм забелязал че заргана е изклучително лубопитен,когато те забележи идва при теб и почва да варти крагчета около тебе.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

По същата причина и тапичките в монтажа на дъно за платерина са в ярки цветове ,рибите отиват да видят какво е това :D пък там мазен ,мазен червей ама в него кукааааа :twisted: и после хоп и в тигана :smt117
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

И кво стана сега,аз с моите 6 риби трябва да съм доволен ли...... :?: :?: :?: :?: :?:
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

Много доволен.Докато зъбатия е наблизо,този резултат ще е рекорд за бомбарджиите.Поздравления.
vsiak
новобранец
новобранец

Мнение от vsiak »

Днес Отманли,КРЗ,Поморие-пълно капо :x
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Като ви слушам, ние с Колю Сървайвъра сме на първо и второ място - на Мириус, аз 22 зизита, той над 30-те :D .
Но много тегав риболов - само на потъваща и с много задържания, щот се назландисва мискинина. На два пъти оставах без кука :P :P май зъбатко се е завъртял покрай скалите иначе имаше много лодки, но не знам за какво дремеха.
От Южното черноморие толкова, отивам да си почина, че утре ПАК :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
ганев
новобранец
новобранец

Мнение от ганев »

strijok по кое време хванахте тия 20-30 зизита?
-=КаРаГьоЗ=-
новобранец
новобранец

Мнение от -=КаРаГьоЗ=- »

около 2-2.30 сутринта, когато са надигали бутилката с водата до леглото :butthead:
Alosa pontica pontica- I love this fish !
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Колегите от Бургас,чернокопа трябва сега да е при вас,какви зизита чакате?
В четвъртък е било голямото шоу на Галата,в петък и събота вече писах.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
dach
новобранец
новобранец

Мнение от dach »

Вчера на морето имаше повече хора отколкото на националния стадион снощи.
Такова нещо не бях виждал ,на Маслен нос южната страна в морето 100 лодки,на брега 100 с бомбарди.На Корекя гъз до гъз ,заплетени бомбарди ,чепарета мазано.
Сутринта търсих зарганата с не особен успех ,първо хвърляне в 7.00ч едно мазно зизи ,викам на човека до мен почнахме ги ,но ,не би на час по лъжичка.Както писа strijok,много тегав риболов.Приключих към 11ч със зизитата и тръгнах да търся чернокопа,звъннаха ми ,че на Корекя избил.Минах през северната страна на Маслен нос ,рибари бол ,риба йок.На Корекя от14 ч до 18ч 2кила сафрид и 3-4 малки и един доста едър чернокоп на сафридено чепаре.От 3 г ходя активно за риба и това ми беше първи хванат едър чернокоп и затова ще го запомня вчерашния ден ,но в тази блъсканица се губи удоволствието от риболова .Аз например като отида някъде и видя,че има хора си търся друго място,ама цървулите идват при теб и отгоре ти хвърлят ,спал до 10 ч и ще идва после да ми разваля настроението ,в скоро време ще хвърля някой в морето.
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”