С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
петър василев

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от петър василев »

И тук не е много рибата.Имаме голям проблем с Тралерите,не спират да влачат и много намаля рибата.Сега без сонар трудно намираш хубава риба.Нашият съюз на рибарите в Ретимно направихме петиция срещу тралерите и се отзоваха всички гръцки рибари.Сега 2 пъти на седмица излизаме всички лодки(близо 100) на мирен протест,правим два кръга и се прибираме.Да видим какво ще стане,иска ми се ,но не вярвам ,че ще спрат. :(
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от EU_BG_akademika »

Влязохме вчера с Чечо71 и Синдбат моряка, към 7.30 Имаше доста лодки, но няма набл'дения за особени успехи на някоя от тях. Бяхме с/у Галата и до обед резултата беше 20сетина сфрида и 3-4 чернокопа
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Стана ракиено време и излязохме. :D

Така де отпуска съм :D
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Значи все още се върти чернокопа в залива.Сега шурито и един братчет излизат,довечера ще пиша какво са направили.Без снимки,че няма кой да им ги прави.Поне времето е
Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

КИРО написа:Значи все още се върти чернокопа в залива.Сега шурито и един братчет излизат,довечера ще пиша какво са направили.Без снимки,че няма кой да им ги прави.Поне времето е .
Изображение
Аве не разбирам толкова,че да давам прогнизи дее рибата в момента,но черникопа обикновено се позадържа есенно време ако е влязъл веднъж в залива.Дори си влиза в езерото-сцепвал съм го по това време на булдо с морски червей на топлата вода(къдет се влива канала от теца и зимата се събират "косачи","трал" и спецове-абе все убаи ора :roll: ...

Оная вечер сгащих двама зъбати от по-едрите на воблер отвън на вълнолома.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

simbat написа:

:axe:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Камбата написа:
simbat написа:

:axe:
Има свидетели :wink:
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Вчера докато си разучавах сонара и търсех камък за да измъкна някое попче, жената направила ето тази снима:

Изображение

Кръстила я "Мечо и бубулечо" :D
Само незнам с моите 140 килца кой точно е мечо :D
Иначе попчета не извадих, аз и не се занимавах много сериозно, по интересно ми беше да гледам сонара.
Голямато ми откритие е, че дъното на езерото е навсякъде 16.5м с изключение на скосяването към бреговете :D
Днес със Доктора ще ходим в морето, дано да има за какво да пусна репортаж :wink:
Късмет на всички
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

То и аз вчера си правих стойката,мисля в петък или събота да направя проби на сонара.
Само пусто свободно време,пак за събота и неделя се разваля времето
Изображение

Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Вчера надвечер имаше голямо село около черноморец / паша дере. Незнам дали ловяха риба или избираха нов кмет :-)

Киро, нали знаеш че съм отпуска ... :-)
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от expose »

Вчера след обяд за 2-3 часа хванахме по 20-тина чернокопа и по няколко сафрида.Това пред Ной, имам инфо че е давало добре чернокоп до към 15:00.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

patter написа:Вчера надвечер имаше голямо село около черноморец / паша дере. Незнам дали ловяха риба или избираха нов кмет :-)

Киро, нали знаеш че съм отпуска ... :-)
Там ако са избирали кмет,то пред Дружба май е имало конкурс за най "хубава лодка".Нямам идея дали са ловили нещо интересно,или са играли карти.
Знам че си в отпуск,все пак с Ванката имайте готовност за събота или неделя,стига да даде времето,вътре сме.На нашата градинка.
Изображение

Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Чудех се къде да драскам,че айде пак тука.В другата тема казах,че ще пробвам сонара днес.И остана малко свободно време,и въз към гаража.Боцман,пак шурито,че е в отпуска и не е ден за лов.
Ама първо трябваше да си оправим играчката,да видим дали си заслужава.

Изображение

и самата сонда,направена както казах по идея на А.С.

Изображение

Не е боядисана,но нали за това са пробите.Красивото после,може и никога.При мен временното става почти винаги постоянно,но се държа много добре сондата.
Как да е,монтирахме всичко,сондата и въобще сонара ще го пускаме,след като минем пред вълнолома,че такива бокулци има в канала,шубе ме беше да не ударя в нещо сондата
Изображение

Сега,тука имах няколко снимки,кво показва екрана,ама станаха кофти снимки,и вече в градинката.Аз докато се бъзикам с техниката / да и науча чалъмите /,Никито подкара попчетата.
Изображение

Писна ми от играчката,че все големи риби даваше,аз мятах чепарето на всички страни,никакъв удар.Подкарах и аз на скарида.
Изображение

На два пъти котвата изтърваше,накрая се застопорихме,и вече почнах да вземам по сериозно.
Изображение

А играчката все риби показва,ама на чепарето нищо,светнах се къде е проблема.
Изображение

Много нещо,жалко че не стават за нищо.Ама имахме работа,не е без хич.Често явление бяха и тези моменти.
Изображение

Изображение

Туй все казваше,че има риба,ама лъже мамка му.Няколко колеги минаха покрай нас,от различни места,но никой не беше хванал нещо зъбато или люспесто.Скаридите свършиха,скъсан и такъма,затова направих нов,с 2/0 и я подкарах на собствен ем.
Изображение

За изненада,удари веднага.
Изображение

Глей го кви риби само рисува.
Изображение

И вече по това време хванах към 2-3кг.
Изображение

Задуха южния,вдигна и вълна,решихме да направим проби около 101-я буй,и там нищо за половин час,а не бе,имаше.Е къде го.

Изображение

Ръбат,над кило,ама го измъкна на чепарето шурито,не му избяга.
Изображение

Такъв беше късмета днес.Ако е хубаво времето през почивните дни,пак ще се излиза.Мерака умирал последен.
Сонара показваше че водата е 17 градуса,ако продължи така бързо да пада,ще изтървем сафрида.
Изображение

петър василев

Мнение от петър василев »

КИРО,здравей.Да не би да сте сложили сонара на DEMO. Веднъж един приятел си беше купил сонар и то много скъп.Монтираха го на лодката и влезнаха да го пробват.Излизат след 1 ч. и се вайка нашия.Ще ги избия вика тези в магазина,продали са ми развален сонар.На екрана не спряха да минават големи риби,а нищо.Тогава един колега погледна сонара и вика ;как няма да гледаш големи риби като си вкючил сонара на DEMО.Да не го вземиш това за подиграфка.Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

vasilev написа:КИРО,здравей.Да не би да сте сложили сонара на DEMO.Да не го вземиш това за подиграфка.Изображение
Там май не видях такава опция.Имаше опция симулатор,но не бях там.Аве много медузи,сигугно тях си ги отчита.
Иначе,разбирам от майтап,не се тревожи.
Ама,и щом излязохме към морето,не ми замириса някак на оная риба.Още преди да пусна пущината,разбрах,че нямам шанс днес.
Изображение

Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Kaлиакара, малиакра, човек незнае къде да пише вече :D И понеже тази тема е универсална та тук е най добре :D
Бяхме днес с Чечо71 на Калиакра, по точно пред Калиакра. За мое огромно съжеление си забравих апарата във жената и се сетих чак когато почнаха ударите. Затова само с брегови снимки ще мина.
Значи влизаме в 9.30

Изображение
бръмммм пред носа. Сонара казва риба, пускаме........риба. Абе със сонара за 8 часа вътре извадихме 7-8 кила едър мазен сафрид и 1бр чернокоп. Къде ли не го търсихме няма та няма. Чернокопа де.
Иначе народ бол над 30 лодки

Изображение

ама слабо даваше, то добре че беше сонара, върши работа машинката, нямаше случай да не показва и да извадим нещо :shock:
И така пийнахме по три бири, изпикахме ги :D , кръстосахме надлъж и шир на бавен ход и в 18.15 излязохме
Изображение

Казаха ми, че вчера взели по 2-3 кила на човек чернокоп, ама не съм видял :?
Ето и нашия улов
Изображение

Изображение
Като сумарен резултат слабо.........
От друга страна добре.................. а ич? :D
А за сонара Кире ще му свикнеш, опит трябва и време, медузи не показва тъй като медузата е с ниска пътност, 95% е вода, така че не я отчита.
Но отчита всеки боклук :( като риба.
Намали малко честотата на сигнала, и като го курдисваш нагоре надолу, накрая ще научиш кога ти казва риба и кога други боклуци. Аз така се уча в момента. Днес имам напредък. установих, че сафрида минава от 6 до 15м дълбочина. Абе ще се научим...........само риба да има :D
Толкова за днес от мен, утре ако е живот и здраве пак.
/китайска мъдрост/
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”