Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Зарган и илария
Първо му омотай чепарето около врата и после го мятай да се дави.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Днес се върнах от Тюленово и новините не са добри. Сутрин рано се взема по 5/6 риби и толкоз. На връщане минахме през СБА на Балчик за 2ч. махане удар няма и не е изкарана нито една риба на цялата буна с изключение на каяджийте. От там на Кранево. Там даже не распънах пръчката ами погледахме 15м. колегите и там няма и газ към дома. Тази вечер се чух с един приятел с който се засякохме горе те за финал минали през 3та буна и надвечер дигнало малко риба и за цял ден имат 15на риби на човек. Още е много вяла пипа мн. леко водата към 16 грд. И по лодките май не вадят много. Май е затишие пред буря
???

-
- учете се от него
Сладур-=КаРаГьоЗ=- написа:около 2-2.30 сутринта, когато са надигали бутилката с водата до леглото

Бяхме на скалите срещу мидарника и стоте лодки и хвърлихме твърде късноганев написа:strijok по кое време хванахте тия 20-30 зизита?

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
strijok , питах те за времето,защото и двата дни бях на скалите в дясно от тебе.В събота приключих в 11ч. с 6бр. , а в неделя-9бр. към 13ч.За вялото кълване съм съласен,20-30бр. ми се виждаха много,но до18ч. може.В събота на '' зарганския паркинг'' бяхме 2 коли,а на другия ден след репортажа на колегата докато бях там минаха 10-15.Към 13ч. дори един делфин направи проверка.
Последно промяна от ганев на Пон Окт 13, 2008 9:12 pm, променено общо 1 път.
На Дружба положението е все същото,заргана пипа плахо и въпреки кристално бистрата вода ударите са почти на дъното, с колегите който стреляме с бързо потъващи бонбарди даваме доста по добри резултати,връзкатаспоред мен чернокопа които ни ръфа червея нафинала, но ако някои от съфорумниците които са наясно има желание ,нека обясни 

За да поискаш, трябва да дадеш
Аз разбрах само,че на бързопотъваща дава по-добре...какво трябва да обясняваме ?to6eto69 написа:На Дружба положението е все същото,заргана пипа плахо и въпреки кристално бистрата вода ударите са почти на дъното, с колегите който стреляме с бързо потъващи бонбарди даваме доста по добри резултати,връзкатаспоред мен чернокопа които ни ръфа червея нафинала, но ако някои от съфорумниците които са наясно има желание ,нека обясни
Зарганолог
Защо при кристално чисто вода,и почти никаква вълна рибата не взема на плаваща и взема слабо на бавно потапяща....има ли връзка с малкия чернокоп които виждаме да щрака след увата и червеите
За да поискаш, трябва да дадеш
Значи кристално чистата вода е повече в минус за риболова на зарган(бидема е по-лесно забележим,а и съм се уверил специално за заргана,че очи не му трябват),слабата вълна е подходяща за риболов на зарган,според мен също е много важно вятъра да не е южен или западен(особено южния) има една поговорка южния вятър затваря устите на всички риби.Другото,което съм забелязал,е че ако заргана дава добре 4-5 дни както миналата седмица прави пауза пак горе долу толкова дни след това пак почва да дава.Това че сте взели малко риба според се дължи на това,че е имало малко риба там където сте мятали и не само вие ами и в цяла варна е такова положението.Рибата е влязла малко по навътре,и като огладнее пак ще се върне на брега и пак ще дава добре 4-5 дни и след това пак ще забегне на някъде.Не мисля,че дребния чернокоп, който сега е по брега и пречи.to6eto69 написа:Защо при кристално чисто вода,и почти никаква вълна рибата не взема на плаваща и взема слабо на бавно потапяща....има ли връзка с малкия чернокоп които виждаме да щрака след увата и червеите
Ще е добре и още някой да се включи в разговора например чурулика той ги разбира също тея работи и досега каквото съм научил от него ми е помогнало в риболова на зарган.
А това защо рибата е по надълбоко не знам на какво се дължи.
Зарганолог
- patter
- вече хвърля и на тежко
Днес сутрита на 2-ра буна два прилични заргана на почити непотъваща.
След обяд отидох на фичоза. Там пак със същата - 1 прилична заргана. После сложих такава, която потъва като 5 гр и хванах още 4. Направи ми впечетление, че долу идрят по-дребни зарганки, докато горе само 40+ см.
Иначе на фичоза само едно талибанченце (някой червеи са по-дълги от него), което отиде да прави поразии и да расте. Може би липсата на талибанци там се дължи на факта, че последните 10-20 метра ги обирам бързо и несварват.
След обяд отидох на фичоза. Там пак със същата - 1 прилична заргана. После сложих такава, която потъва като 5 гр и хванах още 4. Направи ми впечетление, че долу идрят по-дребни зарганки, докато горе само 40+ см.
Иначе на фичоза само едно талибанченце (някой червеи са по-дълги от него), което отиде да прави поразии и да расте. Може би липсата на талибанци там се дължи на факта, че последните 10-20 метра ги обирам бързо и несварват.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз зарган съм хващал една след друга с повод от влакно 0.30 и тука №8.Mi7chell написа:Значи кристално чистата вода е повече в минус за риболова на зарган(бидема е по-лесно забележим,а и съм се уверил специално за заргана,че очи не му трябват)to6eto69 написа:Защо при кристално чисто вода,и почти никаква вълна рибата не взема на плаваща и взема слабо на бавно потапяща....има ли връзка с малкия чернокоп които виждаме да щрака след увата и червеите

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Очаквах подобни коментари...Камбата написа:Mi7chell написа:Аз зарган съм хващал една след друга с повод от влакно 0.30 и тука №8.
хващал си я когато е имало джуруми и се състезава за плячката,аз съм хващал в такива моменти и без стръв.
Не цитирай абсолютно всичко.Забележката е към всички.Цитирай само това,което е необходимо.

Последно промяна от Mi7chell на Пон Окт 13, 2008 9:06 pm, променено общо 1 път.
Зарганолог
- Моряка
- кандидат преподавател
А старите рибарски приказки бяха "на чиста вода риба не взима" или " риба дето се вижда не кълве" после дойде ФК и На Риба

А сега де? 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Ми ,то като видях каква манифестация сте направили ........Иначе на фичоза само едно талибанченце (някой червеи са по-дълги от него), което отиде да прави поразии и да расте. Може би липсата на талибанци там се дължи на факта, че последните 10-20 метра ги обирам бързо и несварват.

Сега по въпроса за нямането.Може да ви се стори малко невероятно,но обяснение за това има. В Румъния има сеизмична активност в планината Вранча.Не зная защо и как ,но нашите северни съседи са решили да си изпробват /тарират/ сеизмографите. Точно поради тази причина правят имитация на сеизмична активност,естествено в Черно море. Лекция по хидроакустика няма да изнасям,но бъдете сигурни,че звукът се разпространява на доста големи разстояния ,въпреки отвратителната хидрология на Черно море.Всичко това се случва /доколкото ми е известно/ в петък. Естествената реакция на рибата е да се изтегли по-навътре в морето. Лека -полека обаче,нещата се нормализират.
Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Въй , Чурулик , секретна информация.
Абсолютно възможно.В събота се замислих,как да намеря на каква честота "пеят" леферите като набарат пасаж.
Другото е лесно.

Абсолютно възможно.В събота се замислих,как да намеря на каква честота "пеят" леферите като набарат пасаж.
Другото е лесно.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Има възможности и за тракащи бомбарди......В събота се замислих,как да намеря на каква честота "пеят" леферите като набарат пасаж

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".