Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Яз.Ахелой(Бата)
- каридата
- учете се от него
Яз.Ахелой(Бата)
Привет,Днес реших да посетя един доста непознат за мен язовир.Повечето колеги на който споделях намеренията си ме разобеждаваха и всичко това заради безнаказаните деяния на бракониерите в този район.Но аз така си бях решил и така и стана.След известно лутане в сумрака и объркване на пътя най накрая стигнах до стената на язовира.Водоема според мен е доста красив с разнообразен релеф,но жалко за сегашното му състояние.По пътя се натъкнах на това(луната се запътва към лезлото)

А срещуположно на нея...

А ето я стената.кулата и самия язовир

Когато пристигнах тишината беше толкова невероятна че само далечните изплясквания на малко останалите обитатели на язовира разваляха идилията.Колкото и да е изтърмъчен този водоем все пак дътжи известни количества толстолоб,кефал,каракуда и можеби някое друго шаранче.Но днешния излет бе насочен към кефала.Не бях правил целенасочен риболов на кефал но и това се случи.Така,сутринта пробвах на изкуствени примамки(Блесни и воблери)но нямах никакъв успех.Все пак се бях запасил с 300грама белки,2 дози торен,около 500 гр жито и 2,5кг мондиал универсална(леко червеникава захранка).Избрах си някакво място близо до кулата и запачнах приготовленията.Ловях с директен 7 метра,плувка грам и половина,влакна от0.14 до 0.12мм и кука гамакатсу 14 номер.Тъй като знам че кефала е лаком започнах да стрелям бял с прашка в интервал от 20 мин,също така бях и забъркал захранката и подадох първоначално половината количество а после по стиска на 30тина минути.В началото ме атакуваха само слънчаци но след около 1 час се завътря и първия лакомник който оказа добра съпротива.

Можеби беше около 200гр ,а когато понечих да го поставя в живарника се оказа че съм го забравил в бургас.Нямаше какво да направя освен да релиизвам.

След него дойде и втория който беше доста по едър(можеби към половинката)

След кратко затишие се появиха и най едрите ,над половинката.Даже не си бях приготвил кепа н окогато видях за какво става въпрос се наложи да го сглобя.Ето го и третия

Веданага след него боднах още дин

Около обед хавата замря тотално и реши х да се омитам.Обадих се на румци да ме светне от каде да подходя към яз.Порой че бях наблизо.Намерих го но не останах очарован от вида му.Попитах колегите какво става и всички бяха единодушни ....нищо.Вече беше около 14.00 часа и можеби трябваше да се прибирам но рибарската душа не мирясва както знаете.Какде ,каде.... ами гас към средецка
.Бах там в 16.00 и мялвата за рибата се е разчула яко,имаше доста рибари.Намерих си едно местенце и с болото започнах да подавам на бял чрв.На второто изтичане плвката леко се забави и тръгна в страни,последва моментална засечка и в ръцете ми се оказа една достаинтерсна риба(я сега да видим кой си знае урока
).Но за жалост тези рибки бяха доста редки ,до 19.00 дръпнах едва 10тина но бях доволен.През другото време бабушката взимаша като побесняла а и костура също.Тъй като нямах живарник се наложи да ги пускам моментално след откачането и нямам снимки на бабушките.А ето и крайния резултат от следобедната сесия(позволих си да взема тези рибки за мезенце на бирата).Това е от мен,наслука

А срещуположно на нея...

А ето я стената.кулата и самия язовир

Когато пристигнах тишината беше толкова невероятна че само далечните изплясквания на малко останалите обитатели на язовира разваляха идилията.Колкото и да е изтърмъчен този водоем все пак дътжи известни количества толстолоб,кефал,каракуда и можеби някое друго шаранче.Но днешния излет бе насочен към кефала.Не бях правил целенасочен риболов на кефал но и това се случи.Така,сутринта пробвах на изкуствени примамки(Блесни и воблери)но нямах никакъв успех.Все пак се бях запасил с 300грама белки,2 дози торен,около 500 гр жито и 2,5кг мондиал универсална(леко червеникава захранка).Избрах си някакво място близо до кулата и запачнах приготовленията.Ловях с директен 7 метра,плувка грам и половина,влакна от0.14 до 0.12мм и кука гамакатсу 14 номер.Тъй като знам че кефала е лаком започнах да стрелям бял с прашка в интервал от 20 мин,също така бях и забъркал захранката и подадох първоначално половината количество а после по стиска на 30тина минути.В началото ме атакуваха само слънчаци но след около 1 час се завътря и първия лакомник който оказа добра съпротива.

Можеби беше около 200гр ,а когато понечих да го поставя в живарника се оказа че съм го забравил в бургас.Нямаше какво да направя освен да релиизвам.

След него дойде и втория който беше доста по едър(можеби към половинката)

След кратко затишие се появиха и най едрите ,над половинката.Даже не си бях приготвил кепа н окогато видях за какво става въпрос се наложи да го сглобя.Ето го и третия

Веданага след него боднах още дин

Около обед хавата замря тотално и реши х да се омитам.Обадих се на румци да ме светне от каде да подходя към яз.Порой че бях наблизо.Намерих го но не останах очарован от вида му.Попитах колегите какво става и всички бяха единодушни ....нищо.Вече беше около 14.00 часа и можеби трябваше да се прибирам но рибарската душа не мирясва както знаете.Какде ,каде.... ами гас към средецка

Последно промяна от каридата на Чет Окт 16, 2008 8:41 am, променено общо 1 път.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

-
- учете се от него
Re: Яз.Ахелой(Бата)
Браво за кефалчетата, ма имам чувството че пъпа ти е хвърлен на р.Средецка - добри бренки евала 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- учете се от него
Перфектен излет и перфектни снимки
п.п. само завъртай някои от снимките на 180 градуса ( има такава функция като ги отваряш!!!)

п.п. само завъртай някои от снимките на 180 градуса ( има такава функция като ги отваряш!!!)
-
- сериозен играч
И аз тъй викам.Local написа:Добра подготовка за Тунджа.
Браво Коце.
браво

-
- ще става разбирач
Бре, тва е първия репортаж в успешни за този язовир. Само така. Добре поне, че е кефала да ни радва. Успехи и само така.
- каридата
- учете се от него
Да много съм доволен от резултата на бата.Пробвах и на торен и на жито но без успех.Само ме е яд че забравих да си купя царевица а тя е много добра стръв за кефал.Нищо ще пробвам седващия път.Можеби следващата сряда.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

-
- сериозен играч
Поздрави за хубавите риби.. попиля ги ей
Вкарвам ти една оферта.Да станем съдружници в рибно-консервна фабрика
То е видно ти какво ще правиш 

Вкарвам ти една оферта.Да станем съдружници в рибно-консервна фабрика

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На тоя язовир не съм ходил,ама мисля да го посетя някой ден с мухарката,или поне със спининга.
Готини кефали са тея,като ги глевдам по 29-30см...яко дърпат. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- каридата
- учете се от него
Яко,яко дърпанеяко дърпат
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Браво за излета!Добре си ги надърпал 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Голям си Бате!

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Снимката на фона на кулата е велика. А пропо кога ши ходиме за ония дългите риби докато е време, мани ги тия блатясалите и на тях ще им дойде времето?