Макари: Помощ

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Aav
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Макари: Помощ

Мнение от Aav »

Моля споделете според вас коя е най-здравата и яка макара (не говорим за мултипликатор) Ако може да напишете конкретен модел и цена. Благодаря !!!
А беше време когато TEFAL не мислеше за нищо !!!
cobra
новобранец
новобранец

Мнение от cobra »

за мене митчел , после ДАМ и след това ОКУМА тва са най добрите марки
ne se znae znae li se ako se znae ne e sigurno
Аватар
Aav
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Благодаря!

Мнение от Aav »

Жоре МНОГО благодаря!Я да помоля другият Jorko от София да ми и3намери някоя от тия и да е пусни към Свиленград :).Нещо в3ех да се претиснявам от както чух оня ден че е и3ваден 40 кг Сом от Марица.А а3 предимно за тва ходя ама никога не съм си и мислил че има такова нещо.Очаквал съм до 20 кг щото съм виждал как се вади но 40 !!!И следва смяна на такъмите да няма изненади.Благодаря още веднъж.
Аватар
Aav
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re:Жоро Гоцов

Мнение от Aav »

Бат Жоро не съм Митко казвам се Атанас.И нямам възможност да дам толкова пари за макара.От тукашният магазин ми предложиха една френска голяма желязна с 1 лагер и казаха че е много корава.Била стар модел затова цената и е такава утре май ще ходя да я вземам и ще и напиша модела да видя дали някой от вас я е чувал.А и нищо да не става от нея все пак са 20лв не са 200 :) . А колкото до мултипликатора е естественно че е хубаво но не мога да си го позволя.Чао мерси.PENN и на тебе thаnks ама тука е България и 300-500 лв са си цифра и то голяма, не е като в Америка... :)
Аватар
Aglia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re:Жоро Гоцов

Мнение от Aglia »

Aav написа:Бат Жоро не съм Митко казвам се Атанас.И нямам възможност да дам толкова пари за макара.От тукашният магазин ми предложиха една френска голяма желязна с 1 лагер и казаха че е много корава.Била стар модел затова цената и е такава утре май ще ходя да я вземам и ще и напиша модела да видя дали някой от вас я е чувал.А и нищо да не става от нея все пак са 20лв не са 200 :) . А колкото до мултипликатора е естественно че е хубаво но не мога да си го позволя.Чао мерси.PENN и на тебе thаnks ама тука е България и 300-500 лв са си цифра и то голяма, не е като в Америка... :)
Взимай я и ги почвай,наслука :!:
Аватар
gogo3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogo3 »

аз си купих на окума с 6 лагера ,но не съм я пробвал
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Модел Риоби Заубер или Ексия - най-доброто съотношение цена/качество на нашият пазар в момента :wink: Вечна макара на средна цена - Шимано Туин Пауър . Най-добрата спинингова макара произвеждана някога АБУ Суверен ( за жалост вече не се произвежда :cry: ) .

туй за Мичела и ДАМа :?

Весело изкарване на празниците :D

средна цена имам впредвид 300-400лв :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

И моето мнение е подобно на това на Павката.

Една SEDONA на SHIMANO я предлагат за 50-на долара.
А гамата нагоре....SPIREX/SAHARA/SYMETRE/STRADIC отива до към стоте долара. Страдик е голям късмет да се намери и вземе за 100-на долара (чисто нов) примерно на ebay.

Изображение

Също на подобни цени се намират много дълготрайни модели на Daiwa.
Аватар
misho_cg
новобранец
новобранец

Мнение от misho_cg »

Приятелю не си ни казал за какво ще я ползваш (дъно, плувка, ваглер и т.н.), лично аз ползвам Шимано и съм доволен. :D
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Туй за ДАМ и Мичел беше забавно(фен съм на марката, обаче!)
Нещо Шимано, Дайва, Рьоби си вземи...туй е най-доброто. За всичко. Само моделите вече трябва да са съобразени с конкретния вид риболов.
Ама като нямаш много парици погледни Шекспир- http://shop.fishing-mania.com/ парите им са добри, а и сервиза е стабилен.

Изрично подчертавам, че не правя реклама на магазина-просто от там колегата, който както виждам не е софиянец , може да си ги купи, които ще му бъдат коректно и навременно доставени. Предлагат се и ДАМ, Окума...
Последно промяна от Мунчо на Нед Яну 01, 2006 11:02 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

ХъъъъъъъъъъъъмМм , начи едно Риоби Ексиа ( 98 кинта без резерва шпула + 30лв. ако имаш желание за такава ) би вършило перфектна работа за почти всичко :wink: Моделите 1000 и 2000 идеални за плувка , спининг , фидер . Моделите 3000 и 4000 баш за влачене на едри примамки и дънен :D Те неколко показатела - червяк /безконечник/ ( при Шимано го има ча на Туин Паура и нагоре докат на изредените от май презокеанский френд модели липсва а с него реденето на влакното е просто приказка ), алуминиева шпула с титаниево покритие , лагер със същото покритие на водещата ролка на бигела , май беше 8+1 лагера , единствен недостатък е че самият бигел е кух което при по-силен удар би го повредило по-лесно от плътния но за сметка на това тъй има по-голям обем което спомага за отличният баланс и за да се избегне неприятното биене при бързо навиване което е толкоз присъщо на Мичелите дори от най-високият клас както и на повечето Дайви :wink:
За повече инфо по макарата към Мунчо който е горд собственик точно на този модел :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Наистина, май едно Рьоби да вземеш, ако можеш да дадеш 100 лв. За тези пари една Ексия, а за 140-Заубера. Разликата е, че на Заубера има повече дупки по корпуса, и затова го разлюбих. Иначе за 100 лв получаваш:
1. Изцяло метална макара
2. Перфектно редене на влакното
3. Широка шпула
4. Червячна предавка
5. Качествено лагеруване
6. Плавен и лек ход

това мисля , че е достатъчно
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”