Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Лефер-Паламуд. Има ли го!!!!!
Модератори: emo vasilev, alekst
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Re: Лефер-Паламуд. Има ли го!!!!!
Днес, бяхме с Доктора за риба, влязохме от Казашко, сутринта, мъгла, нищо се не види, ама с мъки минахме през пристанището и айде пред Галата.
Четири грешни часа стояхме и доктора извади два сафрида, само. А аз имах два пъти сериозен удар, както си гледам сонара и изведнъж аванса-бззззззззз, брех викам си голямо нещо, въртях и тъй и инак, над 50м аванс пуснах, прегриза и замина
А бях със чернопско чепаре и месина 0.40, три куки-фира. Втория път абсолютно по същия начин. Ебати и късмета. Доктора вика "Само лефер може да прегризе тази месина" Най ме е яд дето ми отидоха и двата воблера които използвах за тежест, 90гр. с тройка накрая, забравих как им казвате тук
И аз мисля че беше лефер. Немога да си представя друго да върви с тази скорост и да не се предаде.
Утре отивам с паламуденото чепаре, ако е рекъл Господ де.
Това е от мен за днес.
пп Снимките са в Доктора, той ще пусне репортаж.
Четири грешни часа стояхме и доктора извади два сафрида, само. А аз имах два пъти сериозен удар, както си гледам сонара и изведнъж аванса-бззззззззз, брех викам си голямо нещо, въртях и тъй и инак, над 50м аванс пуснах, прегриза и замина

И аз мисля че беше лефер. Немога да си представя друго да върви с тази скорост и да не се предаде.
Това е от мен за днес.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
- vacano
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
казваме им пилкери, 90гр?!? това не е ли ужасно много ? обикновено са по около 60-70гр макс
Sooner....or....later everything comes to an END!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Така. EU,май съм забравил да кажа.В морето аванс се използва само когато си за калкан.Лефера закачи ли,обирай колкото се може по-бързо,иначе гризе и куката даже.Не трябва да му се дава възможност,да се катери по куката към бидема,а при бавно обиране точно това прави лефера,малко да му се изтърве края,нагъва всичко към корема си,и докопа ли един път бидема,той печели битката.
Говориш за паламуденото чепаре.От сега ти гарантирам,че си загубил мача.Ако си сигурен че има паламуд,да пускай го,но ако е лефундера,на ръка няма да можеш бързо да обереш,защото трябва да го навиваш на двата борда,а става не толкова бързо,или бидемите да са стоманени нишки.
За лефера,чепаре от 5-6 куки,за спинига са достатъчни.С малко по-дълги бидеми,и за да не може да се товари много чепарето,та да можеш по-бързо да прибираш.
Ако се сетя още,ще пиша.
Между другото,на сонара показа ли ти тези риби,че утре искам да пробвам моя,да знам какво да очаквам на кинескопа.
Видях че и А.С. е при нас.Благодаря за помощта / идеята / оказана за изработката на стойката,идеята беше чудесна.След пробите,снимки.
Говориш за паламуденото чепаре.От сега ти гарантирам,че си загубил мача.Ако си сигурен че има паламуд,да пускай го,но ако е лефундера,на ръка няма да можеш бързо да обереш,защото трябва да го навиваш на двата борда,а става не толкова бързо,или бидемите да са стоманени нишки.
За лефера,чепаре от 5-6 куки,за спинига са достатъчни.С малко по-дълги бидеми,и за да не може да се товари много чепарето,та да можеш по-бързо да прибираш.
Ако се сетя още,ще пиша.
Между другото,на сонара показа ли ти тези риби,че утре искам да пробвам моя,да знам какво да очаквам на кинескопа.
Видях че и А.С. е при нас.Благодаря за помощта / идеята / оказана за изработката на стойката,идеята беше чудесна.След пробите,снимки.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- сериозен играч
Дели ! Спезиално да поздравиш ДОКТОРА от мен и да му пожелаеш успех.Той ни позабрави ( знае кои ) ама ние не

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днес на вълнолома един човек видях да извади един сафрид като океанските на борсата.Имаше и продължава да има може би 50 тапи с парченце рибка за чернокоп,но аз не видях някой да извади.Аз пак си носех само блесните и нищо не направих,освен умора на ръката. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Благодаря Кире, ще имам предвид указанията ти. Сонара показа и двата пъти едра риба на 7-8 м при дълбочина 14. Аз разделих екрана на 2 честоти 50 и200кhz, така ми показва максимален обхват, но при мен сондата е отзад
. Иначе показва риба и на каква дълбочина е.
Абе полезна машинка, дума да няма, ама пак си трябва човешки механизъм

Абе полезна машинка, дума да няма, ама пак си трябва човешки механизъм

Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
Да и аз видях да вадят един такъв пред мене около 30 см след преграждението на вълнолома по тъмно,извадиха и един чернокоп на бомбарда около 25 см,а теб те видях като си заминавах ти идваше разминахме се в началото на стената аз бях с приятелката ми,а ти с две момчета идеше ако не се лъжаКамбата написа:Днес на вълнолома един човек видях да извади един сафрид като океанските на борсата.Имаше и продължава да има може би 50 тапи с парченце рибка за чернокоп,но аз не видях някой да извади.Аз пак си носех само блесните и нищо не направих,освен умора на ръката.

Зарганолог
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ивформативно отбелязвам,че днес на борсата на няколко места имаше чернокоп по 10лв. килото
,като на едното място имаше даже по 8.
Който неможе да си хване да бяга там,докато е време!
Аз обаче продължавам да упорствам. 
,като на едното място имаше даже по 8.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Моряка
- кандидат преподавател
Дааа значи колкото е по-ниска цената ,толкова се увеличава шанса за от брегаКамбата написа:Ивформативно отбелязвам,че днес на борсата на няколко места имаше чернокоп по 10лв. килото
,като на едното място имаше даже по 8.Който неможе да си хване да бяга там,докато е време!
Аз обаче продължавам да упорствам.

А сега де? 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мдаааmoriak1 написа: А малко по-сериозно идва инфо за втекалото на теца-до Дървеното.Сутрин рано до 9-10.00.Кво ли прави там зъбльо?Не е на 100 процента ама.....

- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Царево: Днес морето тава, времето тихо и слънчево, почти без вятър.
Днес след обяд в Царево на чепаре 2-3кг/на човек чернокоп и сафрид. Около 18ч на обикновено чернокопено чепаре един паламуд.
Тази вечер всички лодки са в морето с мрежи.
Тази вечер
Утре съм в морето! Ще взема жената с мен
Само на паламудено чепаре ще бъда.
Днес след обяд в Царево на чепаре 2-3кг/на човек чернокоп и сафрид. Около 18ч на обикновено чернокопено чепаре един паламуд.
Тази вечер всички лодки са в морето с мрежи.
Тази вечер

Утре съм в морето! Ще взема жената с мен

- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Царево. На сутрешната воля с мрежите - от около 80 лодки-нищо! Но, три от лодките, които с били около къмпинг Корал - с по над 300 паламуда на лодка. Инфпрмацията е от отец Стоян.
Аз на чепарре за паламуд-преди обяд-Нищо.
Отец Стоян за чернокоп -32бр
По неговите думи, хората със сонари са имали по пълна кофа на човек чернокоп.
Аз на чепарре за паламуд-преди обяд-Нищо.
Отец Стоян за чернокоп -32бр
По неговите думи, хората със сонари са имали по пълна кофа на човек чернокоп.
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
EU_BG_akademika написа:Днес, бяхме с Доктора за риба, влязохме от Казашко, сутринта, мъгла, нищо се не види, ама с мъки минахме през пристанището и айде пред Галата.
Четири грешни часа стояхме и доктора извади два сафрида, само. А аз имах два пъти сериозен удар, както си гледам сонара и изведнъж аванса-бззззззззз, брех викам си голямо нещо, въртях и тъй и инак, над 50м аванс пуснах, прегриза и заминаА бях със чернопско чепаре и месина 0.40, три куки-фира. Втория път абсолютно по същия начин. Ебати и късмета. Доктора вика "Само лефер може да прегризе тази месина" Най ме е яд дето ми отидоха и двата воблера които използвах за тежест, 90гр. с тройка накрая, забравих как им казвате тук
![]()
Това е от мен за днес.

AKADEMIKA!

BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Царево
Днес за 2 часа имам 1 чернокоп, 5 сафрида и 4 паламуда.
Вече съм ги посолил и след час включвам скарата. Че то цялата махала мириче на печена риба. Да видя и с кой ще изпием по бутилка вино.
За информация, отец Стоян влезе след мен, пусна само за паламуд и досега има 15 бр.
Промяна на мнението: Отец Стоян се върна с 26 паламуда. Закачил чепарето с 4 паламуда на гребният винт и се прибра преди малко.
Днес за 2 часа имам 1 чернокоп, 5 сафрида и 4 паламуда.
Вече съм ги посолил и след час включвам скарата. Че то цялата махала мириче на печена риба. Да видя и с кой ще изпием по бутилка вино.

За информация, отец Стоян влезе след мен, пусна само за паламуд и досега има 15 бр.
Промяна на мнението: Отец Стоян се върна с 26 паламуда. Закачил чепарето с 4 паламуда на гребният винт и се прибра преди малко.
-
- научил се да хвърля
Колеги, я вижте кво става в Бургаски залив.
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1243898

Иван Събев