На Жребчево за хищник

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

На Жребчево за хищник

Мнение от gogolisec »

Както повече от вас знаят в периода от 08.10 до 12.10 бях на Жребчево с основна цел да търсим хищници на жива рибка. Трябваше да бъдем трима, но в последния момент се зажени щерката на третия и останахме двама. За стръв си носехме малки каракудки от гьола в наше село и по-големички от един друг гьол. Като количество бяха предостатъчно, тъй като върнахме половината.Мястото бе на (полу)острова. Трябва да ви кажа, че водата е качила доста от срещата насам. По мое виждане още 1,5-2 м и ще залее пътя! Пристигане в сряда към 16:30 ч. Със слизането и разтоварването плисна хубав дъждец, понамокри ни хубаво, аз хем се ядосвам, хем си викам - тва ще да е на късмет. Заварихме едно момче от Стара Загора, който е дошъл на 22.09 там и е бил заедно с Наско и Краси. Резултата му е 2 шаранчета под кило, които пусна да растат! Това ме наведе на мисълта да не слугувам на царевици, а да наблегна на платики, каракуди, морунажи и червеноперки на хранилка с бял, стиропор, торен, варено жито и царевица. На другия ден направих хранилка на около 90 м и захраних оболно с каквото ми дойде на ум! Сонара не отчете ни една гадинка! Все пак намятахме пружинките и зачакахме. До вечерта нямаше пипане. Периодично ги прехвърляхме, но всичко си седеше по куките. Привечер ги извадихме и внесох 4 на рибе с различни монтажи и на различни дистанции. Цяла нощ пак нищо - сутринта извадихме рибетата непокътнати. Пийнах кафето, закусих и към 11:00 отидох отсреща на скалите:

Изображение

Носих си рибета да търся костур. По пътя видях това:

Изображение

Изображение

Язовира в този район е дълбок 20-21 м и е равен като тава! Риба отчете на 13, 14 до 17 м дълбочина - не зная каква е! Също така в зоната на 7-8 м се виждаха доста риби в различни участъци на язовира. Ето ми го и мястото отдясно:

Изображение

и отляво:

Изображение

Те точно малко пред лодката хвърлях - на 10-15 м от брега и на дълбочина 7-8 м
Бях с 2 въдици, като едната я влачих пътьом на една силиконка. Та докато я направя на плувка, на другата хванах 2 кустура, щука и после още един костур. Като размер бяха доста добри - кефа максимален:

Изображение

Изображение

Изображение

Щучката беше глътнала знаете къде и не успях да я спася. То не бяха кървища, не бе чудо!

Изображение

И така до към 14:30 и излезе силен вятър. И аз си плюх на греблата и газ - половин час маах кат откачен да се прибера! Последва йедене, пийне и т.н. и вечерта пак отсреща, но тоя път само 4 бр. Прибрах се и реших да пробвам друг вид монтажи след съвет с Митев нагодих 2 пръчки с по 2 повода, като основното го вдигах с тапи да седи вертикално, а рибетата на 4-6 м от дъното нагоре. Внесох ги на 250 м - там показа, че ги имаше в момента и пак на дълбочина 15-17 м! Последва чакане, но до сутринта нищо - няма пипане! Извадих ги преди да си тръгнем в неделя - рибетата си стояха непокътнати!
В събота сутринта, отново ентусиазиран, рано рано бях отсреща, но тоз път костурите явно бяха решили да ми дадат почивка! До 13:00ч. само 9 бр. Междувременноси бях взел и шише винцок 2,5 Л и го бях преполовил до обяд.
На връщане пътьом срещнах двама колеги, които влачеха и ми казаха, че еди къде си се виждат тапи на мрежа 250 м и никой не вземал мерки (от тролящите). Казах им, че като изляза на брега и ще развъртя телефоните. Тук се почна едно въртене - Неделчо, Сапуна, Пенчо от Сливен, Камен от Стара Загора. Понеже нямах телефони на ИАРА в района звънях и на ловешките - 4 номера ми дадоха свободно, но никой не вдигна! После ми се обадиха да ме питат защо съм звънял и ми казаха, че в момента вадели 3километрова :shock: :shock: :shock: мрежа на Стамболийски и затова били заети. Аз междувременно звънях и на 166 по съвет на Пенчо и дежурният си свърши работата - обадил се на горска стража Гурково, които на свой ред също ми звъняха да ме питат къде точно е мрежата. Обясних им и те дойдоха при мен. Гледаха с бинокъла и видяха 5 тапи, но доста в дясно от мястото, което ми казаха колегите от лодката. Предположиха, че са тапи с вързани отвесно куки на рибета за хищник. Ходиха с лодка до там (аз ги наблюдавах с бинокъла) Вдигнаха едната тапа и я пуснаха отново и се върнаха, но не дойдоха да ми кажат какво са видели - така и не разбрах. От дясно на нас имаше трима с джип и каравана и лодка във водата - влизаха често , но не бях обърнал внимание къде ходят и какво правят, щото лодките във водата бяха повече от рибарите по брега, та те в неделя сутринта отидоха точно там, където се предполагаше че е мрежата и необезпокоявани от никой си я провериха (гледах ги с бинолъла) и се върнаха обратно. Наблюдавах постоянно да видя какво са извадили, но така и не видях Ето тук се вижда малко джипа и караваната:

Изображение

На носа, където Митака извади амура беше стълпотворение - на горната снимка се вижда, а ето и от скалите:

Изображение

Не са ни липсвали и други хубави моменти от пребиваването - скарата:

Изображение

Изображение

Те ви и "чардака", построен както трябва :wink: :oops: :

Изображение

отвътре:

Изображение

тук малко манджи:

Изображение

наздравица:

Изображение

Те ви и един костур със се мене:

Изображение

мезета разни и ракии ( и чашата на Митев :wink: ):

Изображение

малко костури:

Изображение

Изображение

А тези са специално за адаша, да види, че и ний моем да едем боП с още нещо...:

Изображение

Изображение

Изображение

Ей го и пазача - Бетина:

Изображение

Ето и малко природа:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

"слънчевото и тихо" време:

Изображение

Преди тръгване - лъснато и почистено:

Изображение

Е стига толко, че ме заболяха пръстите да чаткам :wink: Следващия път повече (риба :oops: ) :lol:
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: На Жребчево за хищник

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

gogolisec написа:А тези са специално за адаша, да види, че и ний моем да едем боП с още нещо...:
Евала адашче...Заеби рибата..важното е да сте си прекарали добре в което не се съмнявам...щом е имало БоБеЦ Изображение скари,винце,ракийка значи сичко е било наред.. Изображение
georg

Мнение от georg »

Поздравления за хубавия излет и прекрасните снимки!Много исках да дойда да се видим,запознаем и :drinkers: ,но нямах време. :oops: Следващия път! :D
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Хубави снимки , хубав излет , хубав язовир :D
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Ей браво! Страшен излет сте си стегнали, и добри костури сте хванали! Супер.
Аватар
paceto67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от paceto67 »

Изображение Супер излет Изображение
Не карай като пиеш Изображение

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

:smt023:

Браво за всичко!

На НС-то някой въобще търсил ли е хищник? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Marco Polo написа:Скъсахме се... Тролинг, спининг... Умряла работа...
От брега - май не...
Виж, Марко, къде е бил ключа от палатката: :wink:
gogolisec написа:...хвърлях - на 10-15 м от брега и на дълбочина 7-8 м
Бях с 2 въдици, като едната я влачих пътьом на една силиконка. Та докато я направя на плувка, на другата хванах 2 кустура, щука и после още един костур. Като размер бяха доста добри - кефа максимален
:)
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
RUZBATA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RUZBATA »

Браво Гого ,добър излет сте си спретнали а пък и рибка сте хванали!!За скарите и хапка- пиика то е ясно ,не може без тва :drinkers: Само малкия маистор липсва ,но с тва училище няма как сигурно да го вземеш?
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Чак ме е яд за този проход Хаин боаз, толкова години не го завършиха ,кат цялата ни работа и демокрацията ни и пътищата ни ,и всичко останало.Сега да стигнеш до Жребчево от Търново,за по направо заобикаляш 60-70 км и още толкова наобратно.
Иначе ,благородна завист :mrgreen:
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
mitakahristov
новобранец
новобранец

Мнение от mitakahristov »

Браво...и аз го чакам този проход....но уви......
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Евала Гого за прекрасният репортаж,а иначе уговорката си остава :drinkers:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

:wink: :wink: :wink: :wink:

Гога макар,че бях в течение на цялата ти еофория мога само да кажа,че има два вида риболов,както казва Нончо Воденичаров,успешен и отличен!Успешен е тогава когато си на водоема и не хванеш нищо,а отличен когато хванеш дори и една риба :idea: Така че брой си прекрасния излет за отличен,аз дори сега мечтая само да отида до водата но уви :cry:
Аватар
naieli
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от naieli »

Много ми хареса репортажът ти,и палатката отвътре ми направи впечатление -сложили сте си маса ,столове и дюшек .Станало е цях хол.Може ли да ми кажеш каква е тази палатка ,не съм виждала такава :oops:Явно вие сте си я правили, защото видях, че от вътре е със стени на шатра.
''Качеството на риболовеца-спортист не се измерва с дължината на пръчката''
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Позна - на това нещо може да се каже както на всеки е угодно :lol: ! Ние му викаме "катун" - това идва от названието на циганските временни къщи, които все пак са доста устойчиви на атмосферни условия. Изцяло ръчна изработка от-до! Страниците от шатра са един вид тунинг :D . Проектирана е да събира 3 походни легла + маса по средата за тези дето не са си допили :drinkers: :lol: :lol: :lol: . Кофти е, че се разпъва бавно, но за сметка на това после е голям рахат. Разгледай други снимки в галерията - има я и на други места :wink: ! Съжалявам, но не вярвам да си намериш такава подобна - не че няма и по-добри, но тази е афтентична.
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”