Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Зарган и илария
Ама не знае че абсолютния хишник е на моста над него и пробва пробва докато не УСПЕЕ......
За да поискаш, трябва да дадеш
- чуруликпенчо
- сериозен играч
При нас с Patter беше малко по-добре-от 16,45ч. до 18,20ч. по 7-8 бройки. Доста риби се поизтърваха ,че пипаше плахо.Талибанци почти нямаше. Тъкмо рибата ще тръгне както си му е ред ,и времето пак ще се скапе.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Аха,водораслите пречат,и при мен е така,ама Патера знае.
А що ми се видя след обед,морето тепсия,само към Дружба май имаше лек бриз.Е гледах отдалече,ама все пак....
А що ми се видя след обед,морето тепсия,само към Дружба май имаше лек бриз.Е гледах отдалече,ама все пак....
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Място - каварненските буни, време - 16:00 до 18:30, дата 14.10.08. Започнах на потъваща бомбарда, 3 грамов еквивалент, но излизаха само маломерни заргани - от десетина хванати само две в живарника. Понеже някой от форума бе споделил, че на плаваща хващал по едри, реших да проверя. Още с първото хвърляне изкарах една 54см, мерих я у дома. Силно обнадежден продължих да хвърлям, но излизаха само с размер около или малко над минимално допустимия. Ето и малко снимки (съжалявам за "месарския" им вид ама не вземам фотото като ходя по тетраподи):

Това е зарганския улов за деня. Човката на големия зарган е всъщност фибата на жена ми, защото гадните раци изядоха оригинала. Излязоха и десетина иларии ама тях не ги фотографирах. Следващите снимки дават представа за разликите в теглото:

205 грама,

45 грама.
Това е зарганския улов за деня. Човката на големия зарган е всъщност фибата на жена ми, защото гадните раци изядоха оригинала. Излязоха и десетина иларии ама тях не ги фотографирах. Следващите снимки дават представа за разликите в теглото:
205 грама,
45 грама.
и най-умния си е малко прост
- patter
- вече хвърля и на тежко
Днес следобяд реших че ще "стане работата" - няколко много бързи заргани. После мъртвак, водоасли и за капак на два пъти минаха делфинчета да ни проверят какво правим. Резултата все пак е добър - 15 бр.
На това нямане мисля че е добре. каде и кам колко часа ?
Вижте колеги как беше днес на буната на Панорама.За миризмата няма да пиша защото не е за описване.Това е от "пречиствателната станция".http://gallery.nariba.com/index.php
Нещо линка не е както трябва,но дано да е това.

Разказаха играта на това чудесно място.
Нещо линка не е както трябва,но дано да е това.

Разказаха играта на това чудесно място.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Aми задобряваш, и то пред очите ми!Днес следобяд реших че ще "стане работата" - няколко много бързи заргани. После мъртвак, водоасли и за капак на два пъти минаха делфинчета да ни проверят какво правим. Резултата все пак е добър - 15 бр.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Днес реших да се разходя до моста и беше така

гледам всички хвърлили по една две плувки и чакат ,стръв атерина викам си аха дремят за чернокоп е да ама хората хващали заргани и то грамадански, вярно че имаха по един ,два ама пък какви
беше ми неудобно да ходя да им снимам в кофите.
гледам всички хвърлили по една две плувки и чакат ,стръв атерина викам си аха дремят за чернокоп е да ама хората хващали заргани и то грамадански, вярно че имаха по един ,два ама пък какви

И за да не излезе че пиша само когато дава, ето ви и резултата от днес ....от 13.00 до 17 ч ---------2 заргана Това от Дружба 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Баща ми днес беше на трета буна за час и нещо.С една дънна пръчка е наскубал цяла торба барбуна,попчета,илария и гюмюш.Колегите на буната са скъсали заргана на бомбарда.Хем много,хем големи.
Имало е пасажи илария на повърхността от вътрешната страна на буната,но никой не се занимавал с тях,всичко на зарганите.Тук таме и някое талибанче излизало. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Аз на яхтеното на Дружба от 15 до 18ч съм с 1 зарган
Ама половината колеги май и толкова нямаха...Голям спек днес 

Какво става колеги,за заргана зимата ли ще пишем...........
-
- учете се от него
Ще пишем само че събота и неделя, който ходи през седмицата да не се услушва - утре сме с лодка пред Царево и вечерта ще има инфо 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- сериозен играч
гледам дават южнака да духа..... ама за събота и неделя да се извива от североизток
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба