Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- p4eli4kata
- научил се да хвърля
Re: Има ли гъбари?
Жалко, че не е станало добре, но това мога.Все още нямам достатъчно опит Извинете ме!
Днес пак използвах деня. Полската работа почти свърши. За пчелите има още малко време да ги зазимя./Искам да ви се похваля: Тази година улових 30-гридесет!! рояка! помогнах на съседа си. Аз имам 20 кошера.Седем са тазгодишни./
Ето какво ви пожелавам да ви се случи:

Това се казва " Бозалъшка гъба!!! Гигантска печурка! Тези дни само на това попадам! Из бозалъците! И... не прощавам! Благодаря на майката природа! От 10 години не е имало такова изобилие!
А тук днес снимах карболовата печурка.Ето я, дано помогне на някой при разпознаването:

Днес пак използвах деня. Полската работа почти свърши. За пчелите има още малко време да ги зазимя./Искам да ви се похваля: Тази година улових 30-гридесет!! рояка! помогнах на съседа си. Аз имам 20 кошера.Седем са тазгодишни./
Ето какво ви пожелавам да ви се случи:

Това се казва " Бозалъшка гъба!!! Гигантска печурка! Тези дни само на това попадам! Из бозалъците! И... не прощавам! Благодаря на майката природа! От 10 години не е имало такова изобилие!
А тук днес снимах карболовата печурка.Ето я, дано помогне на някой при разпознаването:

- Моряка
- кандидат преподавател
В мойта книжка има-Бяла,Зелена,Сива,Тревистозелена,Червена,Коженочервена и Виненочервена гълъбки.Също и воняща гълъбка неядлива(слабо отровна)
А сега де? 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Да бе Пчеличке,те тая най последната снимка.Че тях ги имам за деликатес.Кат ги напъхам в кухината на пъдпъдъка,става фантазия,и Берлускони не знае за кво иде реч.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- GODzillata
Явно съм изял някой гребенеста сърнела...мама му стара...как прегръщах тоалетната.
Всички гъби се хапват...само че някои по един път!
И к'во сега - бялата мухоморка прилича на горската печурка, а пък сърнелата (дето нямала двойник) има цели ЧЕТИРИ двойника!!!
Ето ви най-якия сайт с рецепти за гъби

Всички гъби се хапват...само че някои по един път!

И к'во сега - бялата мухоморка прилича на горската печурка, а пък сърнелата (дето нямала двойник) има цели ЧЕТИРИ двойника!!!

Ето ви най-якия сайт с рецепти за гъби

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Днес сабрахме с татко ми,прилично манатарки ,тук там по некоиа иаичарка,и много тигрови преслици(не знам как казвате на тези габи)Ето снимки от днес

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- p4eli4kata
- научил се да хвърля
Това, на последната Ви снимка, определено приемам за Бисерна Гъба.Расте из смесени гори.Висока, както и сърнелата, красива гъба.Крехка, лесно чуплива.Направо се троши!Бели се, и е добра само варена!
Чудесно е това, че ходите за гъби двама. Още повече ,това, че наистина ги познавате добре.Защото....и това, има двойник!
"БЕГАЙ, ЧИ АПИ!"
Ще ми се да чуя ,и друго мнение за Бисерката.
Чудесно е това, че ходите за гъби двама. Още повече ,това, че наистина ги познавате добре.Защото....и това, има двойник!
"БЕГАЙ, ЧИ АПИ!"
Ще ми се да чуя ,и друго мнение за Бисерката.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Значи за габи ходиме от както знам за мене,а татко ми е ходил и когато оште не е знаел за мене
,а габата коиато наричате БИСЕРКА,а ние тигрова преслица е чудесна и пржена и печена в сос
. Има една габа коиато прилича на тиа и се казва сребрена преслица ,но нема чак толкова вкусови качества
. Досега не сме налитали в кухната
на некои отровен двоиник,и се надиаваме че така и ште продлжи.
Поздрави.

Поздрави.
Macedonia

- Диканаров
- кандидат преподавател
Гудзила, горската печурка е с кафяво калпаче, на концентрични по-тъмни кръгове и съвсем не прилича на бялата мухоморка! Бялата мухоморка е двойник на печурката само в най-ранен стадий, когато не е разтворена и ламелите и още не са обагрени в розово или по-късно в кафяво! На бялата мухоморка ламелите са чисто бели!
Пчеличке, това е наистина червена гълабка. Тя е с най-низки кулинарни качества. Винено-червената е с охрени ламели, не с бели и гуглата е с лъскаво-мазно-червено оцветена. Споредкулинарите най-добри качества имат зърнесто-зелената и маслено-зелената гълабки, но аз не им намирам чак такива разлики с винено-червената ,сивата и кожено-червената гълабки. Все са за мариноване. За много рижики знам една мързелива рецепта: - гъбите се смилат на машинка за месо, изстискват се с ръка от сока и след това с хляб, яйце, лук, магданоз и сол се правят на кюфтета и се пържат. Много приятни са и са годни за всякаква употреба с приятели:- с ракия, с вино с бира или с комбинация!
А снимката с гигантските печурки е наистина зашеметяваща! Леле ще си купувам "медрин"
Пчеличке, това е наистина червена гълабка. Тя е с най-низки кулинарни качества. Винено-червената е с охрени ламели, не с бели и гуглата е с лъскаво-мазно-червено оцветена. Споредкулинарите най-добри качества имат зърнесто-зелената и маслено-зелената гълабки, но аз не им намирам чак такива разлики с винено-червената ,сивата и кожено-червената гълабки. Все са за мариноване. За много рижики знам една мързелива рецепта: - гъбите се смилат на машинка за месо, изстискват се с ръка от сока и след това с хляб, яйце, лук, магданоз и сол се правят на кюфтета и се пържат. Много приятни са и са годни за всякаква употреба с приятели:- с ракия, с вино с бира или с комбинация!

А снимката с гигантските печурки е наистина зашеметяваща! Леле ще си купувам "медрин"

Последно промяна от Диканаров на Чет Юли 30, 2009 9:54 am, променено общо 1 път.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- GODzillata
Да го онагледим:Диканаров написа:...Бялата мухоморка е двойник на печурката само в най-ранен стадий, когато не е разтворена и ламелите и още не са обагрени в розово или по-късно в кафяво!
Страшилището бяла мухоморка - 1 лъжица супа и се гътваш:

Печурка:

А ето и ДВОЙНИЦИТЕ НА СЪРНЕЛАТА:

Някой може ли да каже нещо повече за гребенестата сърнела?
Че е отровна - това го изпитах на мой гръб...ама дали е яко отровна, че да умори човек?

- Моряка
- кандидат преподавател
Това дали е гребенеста сърнелка?Виж описанието което съм снел,пише гугла от 2-4 см.тая ми се вижда по-голяма.GODzillata написа:
Някой може ли да каже нещо повече за гребенестата сърнела?
Че е отровна - това го изпитах на мой гръб...ама дали е яко отровна, че да умори човек?...или дали в по-късен етап да очаквам някакви усложнения?
А сега де? 

- Моряка
- кандидат преподавател
Како аз бисерна гъба не съм брал ,ама поне виж какво пише в книгата.

терката е жълтеникавокафява или сиво кафява,а пънчето и месото никога не почервеняват,а остават трайно бели.
Това последното е от другата страна на листа.

Абе искам да питам всички това дето го снимам чете ли се добре????????
терката е жълтеникавокафява или сиво кафява,а пънчето и месото никога не почервеняват,а остават трайно бели.
Това последното е от другата страна на листа.
Абе искам да питам всички това дето го снимам чете ли се добре????????
А сега де? 

- GODzillata
Дават я от от 1 до 5.moriak1 написа:Това дали е гребенеста сърнелка?Виж описанието което съм снел,пише гугла от 2-4 см.тая ми се вижда по-голяма.
Според мен тя най-много прилича на ядливата сърнела.

- Моряка
- кандидат преподавател
Еееееееееее значи тя е мамка и
Аз днеска и такива не вземах

Пък тез ги снимам само за красота

Аз днеска и такива не вземах
Пък тез ги снимам само за красота
А сега де? 

-
Те това е печурка.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.