Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р. Искър при с.Ореховица
- sandy
- ще става разбирач
р. Искър при с.Ореховица
Здравейте!
Днес 18.08.2008 аз и жената решихме да пробваме искърските риби, не на Староселци, като миналата седмица, а на Ореховица.
На реката бяхме някъде към 07.40 и отидохме на едни места, на които преди няколко години сме вадили много риба а имено тези:

Местата изглеждаха добре, но до момента когато сложих сондата за измержане на дълбочината, а тя бе някъде 60-70 см
Събиране на цирка и товарене в колата и газ нагоре по черния път да търсим другото наше място!
След 10 мин пристигаме на него:

Това място е със средна дълбочина 1.50 - 1.70 метра
Реших да експериментирам със захранката, което май се оказа грешка ама карай!:)
Принципно ползвам Джаксън река + Филстар река форманджо (или нещо такова), ако я няма тази река на филстар взимам тяхната ванилия тъмна, която много харесвам.
Е да, но днес реших да запазя Джаксъна река но да заменя филстарската с някаква друга и то якода с коноп. Знам, че ягодата е добра за лятото, но нали за това казвам, че експериментирах!:)
Захранка Джаксън река + НОВЕ ягода с коноп + трохите от един хляб + 150 гр. бял червей и малко пръст от къртичина!

Получи се стегната храна:

Захраних (и продължих да хвърлям по една стиска захранка през 5-10 мин.) и още на второто изтичане морунашче около педя и така хванаь 3 бързи. Е да ама като зафука един вятър и риболова стана направо невъзможен. Нито можеше да се задържа, нито можеше да се води правилно, абе трагедия и много нерви изхабих
. Жената с директната петица скубеше кротушки и попчета, но не бяхме дошли за тях.
Следобяд някъде към 14.00 часа вятъра почна да утихва и аз започнах регулярно да вадя морунашчета, а жената закачи 2 бързи таранки около 400-450гр.
Ново яко захранване и аз ударих 2 таранки с такива размери, след това таранката изчезна и се завърнаха морунашчетата, като едри този път нямаше.
Ловихме до към 17.15 часа и резултата беше това:

Имаше 3 бели мренки и дузина морунашчета, които бяха пуснати от жената до като аз товарих колата!
Та в заключение риба има и си беше там, но времето не беше с нас този път и ни обърка плановете.
Да не забравя извинявам се за големия размер на снимките!!! Другия път ще ги намаля!
Днес 18.08.2008 аз и жената решихме да пробваме искърските риби, не на Староселци, като миналата седмица, а на Ореховица.

На реката бяхме някъде към 07.40 и отидохме на едни места, на които преди няколко години сме вадили много риба а имено тези:
Местата изглеждаха добре, но до момента когато сложих сондата за измержане на дълбочината, а тя бе някъде 60-70 см

Събиране на цирка и товарене в колата и газ нагоре по черния път да търсим другото наше място!
След 10 мин пристигаме на него:
Това място е със средна дълбочина 1.50 - 1.70 метра
Реших да експериментирам със захранката, което май се оказа грешка ама карай!:)
Принципно ползвам Джаксън река + Филстар река форманджо (или нещо такова), ако я няма тази река на филстар взимам тяхната ванилия тъмна, която много харесвам.
Е да, но днес реших да запазя Джаксъна река но да заменя филстарската с някаква друга и то якода с коноп. Знам, че ягодата е добра за лятото, но нали за това казвам, че експериментирах!:)
Захранка Джаксън река + НОВЕ ягода с коноп + трохите от един хляб + 150 гр. бял червей и малко пръст от къртичина!
Получи се стегната храна:
Захраних (и продължих да хвърлям по една стиска захранка през 5-10 мин.) и още на второто изтичане морунашче около педя и така хванаь 3 бързи. Е да ама като зафука един вятър и риболова стана направо невъзможен. Нито можеше да се задържа, нито можеше да се води правилно, абе трагедия и много нерви изхабих

Следобяд някъде към 14.00 часа вятъра почна да утихва и аз започнах регулярно да вадя морунашчета, а жената закачи 2 бързи таранки около 400-450гр.
Ново яко захранване и аз ударих 2 таранки с такива размери, след това таранката изчезна и се завърнаха морунашчетата, като едри този път нямаше.
Ловихме до към 17.15 часа и резултата беше това:
Имаше 3 бели мренки и дузина морунашчета, които бяха пуснати от жената до като аз товарих колата!
Та в заключение риба има и си беше там, но времето не беше с нас този път и ни обърка плановете.
Да не забравя извинявам се за големия размер на снимките!!! Другия път ще ги намаля!
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?
- Живко Василев
- разбира нещата
Re: р. Искър при с.Ореховица
Качих я пак че така се вижда по добре.
Поздрави и пожелания за още успехи

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- Николай Неделков
- учете се от него
Браво за излета 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Браво, колега за хубавия речен риболов- в реката е красотата на природата,
пък и рибетата са добри за бирено парти, а вятъра е заради жената- аз съм суеверен на тия въпроси.

пък и рибетата са добри за бирено парти, а вятъра е заради жената- аз съм суеверен на тия въпроси.

браво се така даги ловиш

-
- разбира нещата
Брависиммммо!
Гледам доста риба има...
аз мисля че и таз захранка е резултатна 

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Много хубав репортаж колега ! Браво ! Другия път ще хванеш повече 

- MIR4EV
- ще става разбирач
браво-другият път повече-преди около месец пък и мало више направо разбихме бялата мряна в този ройон но на ставерци -вторник-сряда ще ги навестяваме пак -дано да сме в успешни 

-
- ще става разбирач
Браво колега ти си ги пребил пак
скоро не съм ходил по тия места.

Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Поздравления за добрият улов! 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- ще става разбирач
Браво,много добър излет.